De forskellige dele af et vinglas opfylder hver især vigtige funktioner, for at skabe det perfekte værktøj når du prøvesmager og drikker vin. Vin er komplekst og når du bruger det korrekte glas, kan du opleve nye nuancer, toner og smage i vinen.
Skålen – den vigtigste komponent, da den lader dig cirkulere vinen. Det indebærer at du kan frigive flygtige duftmolekyler og derved fremhæve alle nuancer i vinen. Jo større en skål på glasset, desto nemmere kan disse molekyler frigives. At skålen bliver smallere ved åbningen, gør at aromaerne bibeholdes i glasset.
Stilken – lader dig interagere med glasset uden at være i kontakt med skålen. Det forhindrer at din kropsvarme påvirker vinens temperatur. Stilken gør ligeledes også at dine hænder er så langt fra din næse som muligt.
Kanten – jo tyndere kant, desto mere upåvirket oplevelse får du af vinen. Zaltos hvidvinsglas er et godt eksempel på hvor tynd kanten kan være – her er den kun 0,3 mm. tyk.
Glasfarven – alle vinelskere ved at det første man gør, er at bedømme farve, klarhed og opaciteten i vinen. Derfor er glassene fra Zalto helt gennemsigtige, uden farve, overfladebehandling eller mønstre. Zalto-glassene er fremstillet af krystal og har et mere grov ydre end et traditionelt glas. Det skaber mere turbulens i glasset og frigiver flere duftmolekyler. Desuden kan krystalglas fremstilles meget tyndere, samtidig med at det er stærkere og mere elastisk.
Med rødder i Venedig har Zalto-familien gennem 6 generationer skabt og udviklet det perfekte vinglas med hjælp fra det bedste materiale og de bedste glasblæsere. Glassene fra Zalto giver dig elegance, finess og eksklusivitet - lavet af den fineste blyfrie krystal og formet så du opnår de bedste nuancer og toner i din vin. Gennem 6 generationer er glassene udviklet til forfine hver en detalje og derved skabe det perfekte vinglas. Tykkelsen på glasset er helt ned til 0,3 mm., let som en fjer og tyndt som silke.