Der findes masser af spændende retter, der er for alle, som har besluttet sig for at
spise mere vegetarisk, men hvis det føles skræmmende, er vegetarisk husmandskost fuldt ud muligt
og slet ikke kompliceret! Den vigtigste del af en ret behøver ikke at være i selve råvaren,
men derimod i smagen og udførelsen. Prøv at tage de klassiske retter, som du normalt laver
men udskift kødet med en slags vegetarisk erstatning. Nu om dage har erstatningerne og
teknikkerne til at tilberede plantebaseret mad udviklet sig så meget, at det er nemmere, end du tror.
Der er mange grunde til at spise flere bønner, linser og ærter. De er proteinrige, billige og kan varieres i det uendelige. Det er super godt at blande i gryderetter eller som en lækker tilføjelse til efterårssalaten, og tilsætter du bønner eller linser i dejen, bliver brødet endnu mere saftigt og nærende. Har du ikke selv overskud til at lægge bælgfrugterne i blød samt tilberede dem, findes der masser af varianter på dåse eller i papiremballage.
I dag bruges kun en tredjedel af en broccoli, selvom en stor del af den er helt spiselig, inklusive stokken og bladene. Broccolistokken er rigtig god at skære i skiver og bruge i wok - det giver godt bid. Koger du den, skal den koge lidt længere end buketterne. I USA sælges broccoliblade faktisk som deres eget fuldgyldige produkt. Gulerodstoppene kan laves til en god pesto.
1. Kog chutney - gerne på en blanding af røde, gule og grønne tomater. Perfekt til ostebrættet.
2. Lav tomatmarmelade smagt til med citron og ingefær. Den er god til scones og fuldkornsbrød.
3. Frys grofthakkede tomater ned. Perfekt at blande i den vegetariske bolognese eller i vinterens lækre gryderetter. Du kan også dele dem og tørre dem i ovnen.
Få dig et alsidig mandolinjern og høvl alt - kål, rodfrugter og andre grøntsager - helt tyndt, så de fungerer ligesom salatblade.
Bevar flere af de vigtige næringsstoffer i maden og spar en masse tid takket være en trykkoger – i nogle tilfælde kan du spare over 80% af den normale tilberedningstid!
En grøntsagskniv har en runding, der gør, at den kan bevæges i vuggende og kontrollerede bevægelser, hvilket fører til nem grøntsagssnitning!
Saml alle ingredienserne til en komplet middag på en bageplade og lad ovnen klare al tilberedningen!
4 portioner
Til servering
4 portioner
4 portioner
Tomatsauce