Tefal

Som vi kender dem, fortsætter Tefal med at inspirere os til en enklere hverdag. Med produkter fra Tefal bliver det legende let at tilbringe tid i køkkenet.
Tefal

Fiks julebordets alle retter med Ingenio

Endelig, nu dufter det jul i køkkenet!

Tænk hvis du kunne forberede julens alle lækkerier med ét enkelt køkkenredskab. Ja, er det overhovedet muligt? Hvis du har testet Tefal Ingenios stege- og kogegryder, så ved du svaret. Dette er multifunktionelle gryder, der fungerer lige godt til at stege, koge, bage som servere fra. Desuden kræver de minimalt med opbevaringsplads, da de er stapelbare.

Sæt til julebordet er der mange forskellige opgaver, der skal udføres i køkkenet, og klassiske retter, der skal tilberedes. Hvad med at varme gløgg, stege kødboller, gratinere Jansons fristelse og bage dejlige safranboller med det samme redskab? Ikke så dårligt. En yderligere smarthed ved Tefal Ingenio er det sikre og aftagelige håndtag, der gør det nemt at flytte stegepanden fra komfuret ind i ovnen og derefter direkte til spisebordet.

Normalt stikker håndtaget på stegepanden ud i køkkenskuffen - men ikke her! Takket være det smarte design kan du nemt placere håndtaget i gryden, når den opbevares, og du får mere plads til andet køkkenudstyr.

LÆS MERE OM TEFAL INGENIO

Recept

Julekødboller

Rigtig gode og saftige kødboller er et must på julebordet, og disse kødboller har jeg krydret med lidt julekrydderi for den lille ekstra smag.

4-6 portioner

Ingredienser:

  • 1 kg hakket oksekød

  • 1 dl rasp

  • 1 dl flødeskum

  • 1 dl mælk

  • 1 æg

  • 1,5 spsk sennep

  • 1 stor gul løg

  • 1 nip salt

  • 2 spsk kalvefond

  • 1 nip salt

  • 2 krm nymalet sort peber

  • 1 krm hvid peber

  • ½ tsk nellike

  • Olie & smør til stegning

Gør sådan her:

  1. Bland mælk, fløde, rasp, sennep og æg. Lad svulme i 5-10 minutter.

  2. Skær og hak løg fint. Steg i olien uden at det får farve, det skal bare blive blødt.

  3. Bland hakket kød i rasp-blandingen. Tilsæt salt, peber, nellike, kalvfond og løg. Bland det hele sammen.

  4. Fugt hænderne med koldt vand og form kødboller til ønsket størrelse.

  5. Opvarm en pande med olie og smør. Steg kødboller ved middel varme, gerne nogle ad gangen. Ryst panden ind imellem. Sænk derefter varmen, når kødbollerne har fået farve, og vend dem ofte, så de bliver gennemstegte.

  6. Om kødboller fryses ind, behøver du ikke at stege dem helt gennemstegte, men steg dem i ovnen de sidste minutter ved 190 grader i ca. 15-20 minutter.

Saffransboller med marcipan

Saftige og duftende boller med smagen af safran og den dejlige sødme fra marcipanen er svær at slå.

24 stk. boller

Ingredienser:

  • 30 g frisk gær

  • 5 dl mælk, lunken

  • 1 g safran

  • 1,5 dl sukker

  • 13-14 dl hvedemel

  • 125 g smør, stuetemperatur

  • 1 teskefuld salt

  • 1 æg

  • 1 æg til pensling

  • Perlesukker til at drysse over

Fyldning:

  • 200 g mandelmasse

  • 150 g smør stuetemperatur

  • 1 spsk vaniljesukker

Sukkerlage til pensling:

  • 1 dl sukker

  • 1 dl vand

  • 1 teskefuld vaniljesukker

Gør sådan her:

Deg:

  1. Varm mælken op til 37 grader sammen med safran.

  2. Opløs gæren i mælken i en skål. Tilsæt æg, salt og sukker samt halvdelen af melet og arbejd melet ind i køkkenmaskinen eller i hånden. Tilsæt smørret og arbejd det ind.

  3. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Kør dejen ca. 10-15 minutter, indtil den er elastisk og fin på overfladen. Ælt lidt længere, hvis du laver dejen i hånden. Lad hæve i ca. 30 minutter.

Fyldning:

  1. Riv mandelmassen med et rivejern, tilsæt smørret og rør sammen til en glat fyldning. Lad det stå ved stuetemperatur.

Bag ud boller:

  1. Tag dejen op på et meldækket bord. Del den i to. Rul dejen ud til 40x45 cm. Fordel fyldet jævnt over dejen og fold dejen på midten.

  2. Skær 3 cm brede strimler fra den korte side og skær derefter et snit i midten af strimlen (så det ser ud som et "bukseben"). Tvist strimlerne og sno dem sammen til en bolle med enderne nedad.

  3. Læg boller på en bageplade/stegpande med bagepapir og lad hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time, det afhænger af, hvor varmt der er i dit køkken.

Sukkerlage:

  1. Kog vand, sukker og vaniljesukker i en gryde til en sirup. Sæt til side.

  2. Forvarm ovnen til 225 grader.

  3. Pensl bollerne med letpisket æg og drys på perlesukker.

  4. Bag i ca 10-12 minutter eller indtil de får en fin gyldenbrun farve.

  5. Pensl boller direkte når de kommer ud af ovnen med sukkerlage. Så får bollerne en fin glans og bevarer saftigheden.

TEFAL INGENIO

Tefals professionelle Ingenio-kollektion indeholder stegepander og gryder i absolut topklasse - til såvel
det professionelle som private køkken. Udformet med aftageligt håndtag, i Tefals patenterede design, kan
stekepanderne og gryderne kan bruges både på komfuret og i ovnen. På den måde fungerer de som gryde, bageform og
gryde - i ét! Kollektionen sparer dig desuden opbevaringsplads, da de er stabelbare.

Forenkle din madlavning med Tefal Ingenio!

Tefals Ingenio-kollektion indeholder stegepander og gryder i absolut topklasse - til såveldet professionelle som private køkken. Stege- og kogegryderne har ikke et fast håndtag, men et aftageligt som kan bruges på alle gryder. Det bruges smidigt på komfuret, i ovnen og opbevares derefter nemt i køleskabet. Det aftagelige håndtag gør også, at stegepanderne tager minimalt med plads, da de kan stables i hinanden i køkkenskabet.

  • Op til50% pladsbesparelsetakket være det stabelbare design.

  • Aftageligt håndtagoptager mindre plads i skabet, på kogepladen og i opvaskemaskinen.

  • Det sikre, aftagelige håndtag gør, at du kan bruge stegepande og gryde også iovnenOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Danish.

  • Plastlåggør, at du nemt kan opbevare madrester i køleskabet, dette uden at maden tager smag af andre råvarer.

  • Det aftagelige håndtag kan løfte op til10 kiloog kommer med hele10 års garantiOf course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Danish.

Vælg materiale

Vælg den rigtige stegepande afhængigt af hvilken råvare du skal tilberede!

Enstekpande af rustfrit stålgiver en perfekt stegeflade og kræver høj varme, hvilket passer godt til kød og fjerkræ. Den giver også en jævn og effektiv varmefordeling, men først når den er blevet rigtig varm. Tilsæt en generøs mængde madfedt i stegepanden, varm det op og sænk derefter varmen for det bedste stegeresultat. Rustfrit stål er også meget varmebestandigt, hvilket gør, at stegepanden holder længere. Dog kan mad som fisk, tofu eller æg let hænge fast eller falde fra hinanden ved høj varme, så det kan være en god idé at undgå rustfri stegepande til disse råvarer.

Enstekpande med keramisk belægningreducerer risikoen for, at maden brænder fast, som for eksempel fisk eller grøntsager. Keramiske stegepander er meget holdbare og giver også en fin stegeflade med minimalt fedt.

Non-stick stegepanderer belagt for at forhindre, at maden hænger fast i panden. De passer perfekt til at stege amerikanske pandekager uden at skulle tilsætte fedtstof, hvilket resulterer i pandekager med en silkeagtig overflade. De er også gode til at tilberede sarte fødevarer som æg eller fisk, da de gør det nemt at vende maden uden at den går i stykker eller hænger fast. De er også nyttige til en sundere madlavning uden olie eller smør.

Ingenios forskellige grydekarakterer

Perfekte tilbehør til din Ingenio

Perfekt stegt entrecôte

4 porte

Ingredienser

  • 4 stykker entrecôte, ca 200 gram per person

  • 4 spsk raps- eller solsikkeolie

  • 1 teskefuld flagesalt

  • 2 krm sort peber, groft malet

  • 30 g smør

  • Nogle grene af frisk rosmarin eller timian

  • 3-5 fed hvidløg, skrællede

Gør sådan her

  1. Entrecôte: Tag kødet ud og lad det stå i stuetemperatur i mindst 30-45 minutter før tilberedning.

  2. Salt og peber kødstykkerne.

  3. Opvarm en pande på høj varme. Tilsæt olie. Steg ca. 2 min. per side, hvis kødet er 2 cm tykt. Sænk derefter varmen til medium og tilsæt en klat smør, hvidløg og urter. Vend det kun én gang, så det får en fin stegeskorpe, og hæld fedtet over kødet under stegningen.

  4. Hvis du har et termometer, skal kødets innertemperatur være 52–54 grader for medium rare.

  5. Lad kødet hvile i mindst 5-7 minutter, før du skærer op og serverer.

Tefal

Tefalsprodukter følger med tiden og trends. Passer ind i dit liv og dit hjem. Inspirerer og er nemme at bruge.

Tefal både udvikler og fremstiller sine egne kogekarbelægninger.

I 1954 ville den franske ingeniør og fisker Marc Gregorie forhindre, at hans fiskeudstyr i glasfiber satte sig fast i hinanden under støbeprocessen og brugte derfor PTFE. Inspireret af dette foreslog hans kone, at de skulle prøve PTFE i stegepanderne for at forhindre, at maden satte sig fast. Slip-let-belægningen blev opfundet af Tefal.

Tefal