Tamahagane
Søger man efter virkelig skarpe og høj kvalitet køkkenknive, er det bedste alternativ ofte japanske knive. Den japanske knivtradition har udviklet sig og forfinet sig i århundreder, og der findes mange forskellige typer og varianter af japanske knive.
En producent af kvalitets japanske knive er Tamahagane. Tamahagane er også et navn, der vækker en passion og glød i hver japaner. Tamahagane er nemlig navnet på det stål, der blev brugt, da de legendariske samuraisværd blev smedet. Varemærket Tamahagane har taget sit navn derfra, og deres knive har meget tradition i sig. Det, der kendetegner produktionen af Tamahagane stål og knivene fra Tamahagane, er, at de er meget hårde i eggen, men blødere i resten af stålet. Dette for at opnå en så skarp kniv som muligt, men at den samtidig skal være holdbar og robust. Tamahagane knive er blandt de bedste japanske knive, der findes. Tamahagane har alle slags køkkenknive i sit sortiment; kokkeknive, skrælleknive, santokuknive, grøntsagsknive, brødknive med flere. Med forskellige håndtag og hårdhed.
Hos Bagaren og Kokken har vi et stort udvalg af Tamahaganes knive, i et bredt spektrum - fra kokkeknive til skræknive. Tamahaganeknivene er højtkvalitets japanske køkkenknive, der bærer en lang japansk knivtradition.
)