Satake

Satake forener japansk smedekunst med moderne innovation og skaber knive i absolut højeste kvalitet. Inspireret af traditionelle samuraisværd er Satakes knive ikke kun ekstremt skarpe, men også utroligt holdbare og perfekt afbalancerede. Hver kniv er designet til at levere enestående præcision – uanset om du hakker grøntsager, skærer kød eller fileterer fisk.

Med deres unikke design og ergonomiske greb tilbyder Satakes knive den perfekte kombination af skønhed, funktionalitet og tradition – til både professionelle kokke og madentusiaster. Vælg Satake, og oplev forskellen, som ægte japansk håndværk gør i køkkenet.

SATAKE

Vi vil gerne dele vores kærlighed til japansk tradition og design. Mad er en vigtig del af hverdagen for alle mennesker. Derfor ønsker vi, at alle skal have innovative produkter, der gør madlavningen lettere og sjovere.

JAPANESE TRADITION FOR THE NORDIC KITCHEN

Lige siden samuraiernes tid har de skarpeste knive kommet fra Japan. Satake er oprindeligt baseret på den japanske tradition med damaskus sværd og knive. Damaskus stålet er smedet på samme måde som et samuraisværd – lag på lag foldes og hamres ud igen og igen, hvilket giver klingen dens karakteristiske smukke mønster.

I 1994 begyndte Satake med at lave produkter til det nordiske marked med produktion i Satake Cutlery fabrikken i Seki City, Japan. Satake startede med to forskellige serier af knive – Novac og Houcho. Begge er stadig i sortimentet, og udvalget af både stålknive men også andre køkkenredskaber som stegepander, gryder, redskaber, slibesten, støbejernsgryder, bordgrill med mere er desuden blevet meget større. Produktionen foregår stadig på fabrikken i Seki City, men Satake har nu også fabrikker i flere andre lande i både Asien og Europa.

Satakes inspirerende og smukke produkter er alle designet med den japanske tradition for øje tilpasset det nordiske køkken.

SATAKES KNIVE

Du kan stole på, at japanske knive har høj kvalitet

Japanske knive er traditionelt fremstillet af et hårdere stål end det, der bruges i den europæiske fremstilling af knive. Slibevinklen for europæiske knive er 20-25 grader, mens man kan slibe en japansk kniv i en stejlere vinkel (12-15 grader), og dermed bliver skæret også tyndere. De fleste japanske knive er enkeltslebet, hvilket betyder, at de kun slibes på den ene side. Et klassisk "trick" til at måle dette er at se, hvor tyndt og nemt man kan skære en tomat.

Når kniven har et eller hundred og et lag stål

Betyder det noget, hvor mange lag stål en køkkenkniv har? Lad os begynde ved begyndelsen. Når man smeder en kniv, komprimerer man stålet sammen ved hjælp af en fals og en hammer, hvilket giver kniven gode egenskaber, fordi stålet bliver kompakt.

Nogen sammenlignede (meget passende) smedning bestående af flere lag stål med en taco. Hvor et hårdt stål danner kernen, og "brødet", der omgiver begge sider, er lavet af et blødere stål. Du får dermed fordelen af en hård knivsæg med en meget god skarphed, samtidig med at det blødere ståls rustbestandige egenskaber kommer til nytte.

Har du hørt om "Damaskus-stål"?

Damaskus-stål har fået sit navn fra den by, hvor det stammer fra - Damaskus. Teknologien bag damaskus-stål er baseret på ideen om at få den perfekte blanding af to forskellige typer stål for at give klingen både jernets sejhed og stålets skarphed. I praksis skete der det, at de to ståltyper blev foldet sammen, hamret ud, foldet sammen igen, og derefter blev processen gentaget, indtil blandingen af ståltyperne var perfekt.

Vi tilføjer endnu et udtryk til samtalen - damaskering

Damaskering (også kendt som damaskussmedning) er en teknik, hvor knivbladet bygges op af flere udenpå hinanden liggende lag og får gode egenskaber fra både hårdt og blødt stål. Det er en meget avanceret smedeteknik, og knivene kan have alt fra tre til over hundrede lag. Når kniven slibes, træder de forskellige lag frem som årringe på et træ. Efterhånden som antallet af lag stiger, bliver "kernen" tyndere (bemærk, at den er af hårdt stål) og dermed skarpere. I Satakes sortiment finder du flere smukke knive med damaskering i serierne Kuro og Kaizen.

SATAKES KNIVSERIER

SATAKES STEGEPANDE SERIE

Honeycomb (letvægts støbejern)

De lette støbejernspander har en Honeycomb Whitford Xylan belægning, som er en patenteret non-stick belægning. Den knudrede stegeflade gør, at råvaren ikke klæber til panden. Stegepanden kombinerer de suveræne egenskaber fra en støbejernspande med fordelene ved non-stick belægning.

Kulstål

Denne pande af hamret kulstål er en investering, der holder hele livet, hvis du plejer den rigtigt. Den er forbehandlet og skal ikke brændes ind, så du kan begynde at bruge den med det samme. Kulstål er et godt valg, fordi det både tåler høje temperaturer, virker på alle varmekilder og giver en rigtig flot grilloverflade.

Støbejern

En støbejernspande har mange fordele og holder hele livet, hvis du plejer den på den rigtige måde. Denne variant fra Satake er mat emaljeret, hvilket giver et utroligt stegeresultat og gør panden nem at bruge og rengøre. Panden tåler opvaskemaskine, ruster ikke, virker på alle varmekilder og tåler høje temperaturer.

Satake

Siden introduktionen af japanske Satake i 1998 er de blevet en storfavorit i danske hjem. Ikke kun går mærket hjem hos folket, men også hos flere professionelle kokke som årets kok-jurymedlem Håkan Thörnström.

Leder du efter den perfekte kniv, som både er nem at bruge i køkkenet og også nem at vedligeholde? Så er Satake mærket for dig.

At have en skarp kant på knive har også andre fordele end blot at det er lettere at skære igennem råvarer. Det giver også en snitflade, der hjælper maden med at bevare smag, sprødhed og farve, når den tilberedes, samt forhindrer, at skårne råvarer tager smag fra anden mad, du har i køleskabet, og at de holder længere. Satake har flere forskellige slibeværktøjer, der hjælper dig med at holde dine knive knivskarpe.

Udover fantastiske knive tilbyder Satake også stegepander i letvægtsstøbejern, solide støbejernsgryder (som er fremragende til brug over åben ild), støbejernswokke, gasbrændere, støbejernsteekander og temugler.

Satake