Excalibur

Excalibur

Excalibur

I Sacramento, Californien har virksomhedenExcaliburholdt til siden 1973. Excalibur fremstiller såkaldte dehydratorer, tørreovne der bruges til at tørre fødevarer. Næsten hvad som helst kan tørres, fantasien er egentlig det eneste der sætter grænser. Alt fra kød til frugt kan tørres i forskellige udførelser. Vigtigt at tænke på ved tørring er følgende:

Tid

Den tid det tager at tørre et bestemt fødevare afhænger af flere faktorer, såsom luftfugtighed, temperatur eller størrelse på det, der skal tørres. En tommelfingerregel er, at jo større overflade der udsættes for tørring, desto hurtigere går det. En typisk fejl ved tørring er at tro, at øget temperatur skal fremskynde processen. Dette kan føre til, at det, der skal tørres, kan få en læderagtig konsistens.

Temperatur

I gennemsnit er fødevarer cirka 10 grader koldere end lufttemperaturen på grund af fordampning. Når væsken i fødevaren fordampes, køles fødevaren ned og tørrer. På en Excalibur dehydrator er den indstillede temperatur beregnet til temperaturen på fødevaren, ikke på lufttemperaturen.

Fødevarer                      Temperatur

Urter                             35-41 °C

Tårtdekorationer               38-43  °C

Yoghurt                          43-49 °C

Grøntsager                       46-54 °C

Frugt                              52-57 °C

Kød                               68 °C

Excalibur