Excalibur
I Sacramento, Californien har virksomhedenExcaliburholdt til siden 1973. Excalibur fremstiller såkaldte dehydratorer, tørreovne der bruges til at tørre fødevarer. Næsten hvad som helst kan tørres, fantasien er egentlig det eneste der sætter grænser. Alt fra kød til frugt kan tørres i forskellige udførelser. Vigtigt at tænke på ved tørring er følgende:
Tid
Den tid det tager at tørre et bestemt fødevare afhænger af flere faktorer, såsom luftfugtighed, temperatur eller størrelse på det, der skal tørres. En tommelfingerregel er, at jo større overflade der udsættes for tørring, desto hurtigere går det. En typisk fejl ved tørring er at tro, at øget temperatur skal fremskynde processen. Dette kan føre til, at det, der skal tørres, kan få en læderagtig konsistens.
Temperatur
I gennemsnit er fødevarer cirka 10 grader koldere end lufttemperaturen på grund af fordampning. Når væsken i fødevaren fordampes, køles fødevaren ned og tørrer. På en Excalibur dehydrator er den indstillede temperatur beregnet til temperaturen på fødevaren, ikke på lufttemperaturen.
Fødevarer Temperatur
Urter 35-41 °C
Tårtdekorationer 38-43 °C
Yoghurt 43-49 °C
Grøntsager 46-54 °C
Frugt 52-57 °C
Kød 68 °C
)