Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Inviter til Thanksgiving!

Thanksgiving har sine rødder i den amerikanske kultur, men i de senere år er den blevet mere og mere anerkendt her i Norden.
Selv om vi ikke deler præcis den samme historie, er Thanksgiving en vidunderlig anledning til at samle sine nærmeste – stoppe op og reflektere
over hvad vi er taknemmelige for i livet. Når efterårsmørket falder på, er det endnu vigtigere at lave varmende mad og skabe øjeblikke af samvær.

Inviter dine gæster til et festligt måltid, hvor sæsonens råvarer er i centrum – rodfrugter, svampe, æbler og den traditionelle kalkun.
Herunder finder du lækre opskrifter, som kan gøre din aften med god mad, fællesskab og taknemmelighed til en succes.

Udvalgte favoritter fra Aida

Helstegt kalkun

Du skal bruge

  • 1 kalkun
  • 75-150 g smør, blødt
  • Salt
  • Sort peber
  • 2 dl vand
  • 2 gule løg
  • 1-2 gulerødder
  • 2-4 æbler
  • 1 potte timian
  • 1 potte rosmarin
  • Stegesnor

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 150 grader, og sæt en rist i den nederste del.
  2. Læg kalkunen på et ovnfast fad med rist, frisk eller optøet fra frost.
  3. Tag indmaden ud, og hæld eventuel væske ud i det ovnfaste fad.
  4. Tør af med køkkenrulle, og gnid hele kalkunen med smør. Salt generøst.
  5. Fjern halvdelen af urterne fra stilken og drys over kalkunen sammen med sort peber.
  6. Skær løg, æble og gulerod i mindre stykker. Kom halvdelen ind i kalkunen, og bind lårene sammen.
  7. Læg de resterende grøntsager og krydderurter på risten rundt om kalkunen, og hæld vand i formen. Stik et stegetermometer ind i den tykkeste del af brystet.
  8. Steg kalkunen, indtil den når ca. 70 grader, beregn ca. 30 minutter pr. kg.
  9. Tag den ud, og lad den hvile i en halv time.

Kartoffelmos

Du skal bruge

  • 2 kg kartofler
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. salt
  • 100 g smør
  • 3 dl mælk, lunken
  • Salt
  • Sort peber
  • 1 spsk. purløg, hakket

Sådan gør du

  1. Tag smørret ud, og lad det blive blødt.
  2. Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker.
  3. Skræl og del hvidløget.
  4. Kom kartofler, hvidløg og 1 spsk. salt i en gryde, og dæk med koldt vand. Kog under låg, til kartoflerne er helt bløde.
  5. Hæld vandet fra, og fjern hvidløget.
  6. Sæt fladmikseren på maskinen, og hæld kartoflerne i.
  7. Kør på lav hastighed i 15 sekunder.
  8. Tilsæt smør, og bland kort.
  9. Tilsæt mælk, lidt ad gangen, og bland til den ønskede konsistens.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Hæld op i en skål, og drys med purløg.

Gravy

Du skal bruge

  • 2 dl sky fra kalkunen
  • 2 dl fløde
  • 1½ spsk. hvedemel
  • 2 spsk. vand
  • 2 spsk. rødvin
  • Bouillon eller fond
  • Salt
  • Sort peber

Sådan gør du

  1. Si skyen fra kalkunen ned i en gryde, varm den op, og lad den simre i fem minutter.
  2. Pisk vand og mel sammen, tilsæt det, og pisk, til det er helt jævn.
  3. Tilsæt fløde, bouillon og vin. Lad det simre under omrøring, indtil det tykner.
  4. Smag til med salt og peber.

Tranebærsauce

Du skal bruge

  • 225 g tranebær
  • 1 appelsin
  • 1½ dl brun farin
  • 1 kanelstang
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  1. Riv skallen af appelsinen, og pres saften ud.
  2. Læg ½ dl tranebær til side.
  3. Kom resten af bærrene, appelsinsaft, appelsinskal, kanelstang og sukker i en gryde.
  4. Rør rundt, og lad det simre, indtil bærrene er bløde.
  5. Tag gryden af varmen, og rør de resterende bær i.
  6. Hæld op, og lad det køle af.

Græskarbrød

Du skal bruge

  • 400 g græskarpuré (ca. ½ butternutsquash)
  • 3 dl vand
  • 50 g gær
  • 10 dl hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. salt
  • Stegesnor
  • 8 kanelstænger (til topping)
  • 2 spsk. ahornsirup (til topping)

Sådan gør du

Græskarpuré:

  1. Forvarm ovnen til 220°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Halvér græskarret på langs, udkern det, og læg halvdelene på bagepladen med skærefladen opad.
  3. Bag i ovnen, indtil græskarret er blødt, ca. 30 minutter. Lad ovnen være tændt eller i det mindste lukket, indtil bollerne skal bages.
  4. Lad græskarret køle lidt af, og tag derefter kødet ud og blend det til en jævn puré.

Brød:

  1. Opløs gæret i vand.
  2. Tilsæt græskarpuré, sukker, salt og det meste af melet.
  3. Arbejd det sammen til en fast dej.
  4. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  5. Tag dejen ud på en melet bageplade, del den i otte lige store dele, og form den til boller.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  7. Klip og placer 4 snore, så de danner en cirkel med otte 'lagkagestykker'. Læg en bolle på krydset i midten, tag alle snorene op, og bind dem løst sammen. Gør det samme med alle bollerne.
  8. Lad dem hæve tildækket i 45 minutter.
  9. Forvarm ovnen til 250 grader, og bag bollerne et trin under midten i ca. 10 minutter, eller indtil bollerne har fået farve.
  10. Bland ahornsirup med 1 dl varmt vand, og pensl bollerne.
  11. Løsn forsigtigt snorene, og tryk en kanelstang ind i midten af hver bolle. Lad bollerne køle af på en rist.

Udvalgte favoritter fra KitchenAid

Græskartærte

Du skal bruge

Tærtedej:

  • 130 g smør
  • 3 dl hvedemel
  • ½ spsk. sukker
  • 1 tsk. kardemomme, stødt
  • Smør til formen

Fyld:

  • 300 g græskarpuré (ca. ½ butternutsquash)
  • 2 æg
  • 1½ dl brun farin
  • ½ dl ahornsirup
  • 2 spsk. hvedemel
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. ingefær, stødt
  • ½ tsk. salt

Topping:

  • 2 dl flødeskum
  • 2 spsk flormelis
  • 1 knsp. bagepulver
  • ½ spsk. flormelis

Sådan gør du

Græskarpuré:

  1. Forvarm ovnen til 220°. Beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Halvér græskarret på langs, udkern det, og læg halvdelene på bagepladen med skærefladen opad.
  3. Bag i ovnen, indtil græskarret er blødt, ca. 40 minutter.
  4. Lad græskarret køle lidt af, og tag derefter kødet ud. Blend det til en glat puré.

Tærtebund:

  1. Forvarm ovnen til 200°.
  2. Smør en tærteform med blødt smør.
  3. Skær det kolde smør i mindre stykker, og kom det i en foodprocessor.
  4. Tilsæt mel, sukker og kardemomme, og kør, til det bliver til en grov krumme.
  5. Kram det sammen til en dej, og tryk den derefter jævnt ud i tærteformen.

Fyld:

  1. Pisk æg, græskar, mælk, sukker, ahornsirup og salt sammen.
  2. Hæld dejen i tærteformen, og bag den i den nederste del af ovnen i ca. 30 minutter, eller indtil fyldet har sat sig.
  3. Lad tærten køle helt af, og lad den helst hvile i køleskabet natten over.

Topping:

  1. Pisk fløde, flormelis og bagepulver sammen. Smør eller fordel cremen på tærten. Drys eventuelt med flormelis.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne