Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Lav alle retterne på julebordet med Ingenio

Endelig dufter køkkenet af jul!

Tænk, hvis du kunne tilberede alle julens lækkerier med et enkelt køkkenredskab. Men er det overhovedet muligt, spørger du måske? Hvis du har prøvet Tefal Ingenios køkkengrej, kender du allerede svaret. Det er multifunktionelle gryder og pander, der fungerer lige godt til bagning, kogning, stegning og servering. Og så kræver de minimal opbevaringsplads, da de kan stables.

Inden maden er serveret, er der meget, der skal ske i køkkenet, og klassiske retter, der skal tilberedes. Så hvad med at varme gløggen, stege frikadellerne, gratinere kartoflerne og bage lækre safranboller med ét og samme redskab? Yderst praktisk. En anden smart funktion ved Tefal Ingenio er det sikre og aftagelige håndtag, som gør det nemt at flytte gryder og pander fra kogepladen til ovnen og derefter direkte til bordet.

Normalt stikker håndtaget på stegepanden ud i køkkenskuffen – men ikke her. Takket være det smarte design placerer du nemt håndtaget inde i panden, når den opbevares, så du får mere plads til andet køkkenudstyr.

LÄS MER OM TEFAL INGENIO

Opskrift

Svenske julekødboller

Virkelig velsmagende og saftige kødboller er et must på på det svenske julebord. Så hvorfor ikke prøve denne opskrift på julekrydrede kødboller, når du byder på en dansk julefrokost.

4-6 portioner

Du skal bruge

  • 1 kg hakket oksekød
  • 1 dl rasp
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 1,5 spsk. sennep
  • 1 stort gult løg
  • 1 knsp. salt
  • 2 spsk. kalvefond
  • 1 knsp. salt
  • 2 knsp. friskkværnet sort peber
  • 1 knsp. hvid peber
  • ½ tsk. nelliker
  • Olie og smør til stegning

Sådan gør du

  1. Bland mælk, piskefløde, rasp, sennep og æg. Lad det trække op i 5-10 minutter.
  2. Pil og hak løget fint. Steg det i olien, så det bliver blødt, men ikke tager farve.
  3. Bland det hakkede kød i raspblandingen. Tilsæt salt, peber, nelliker, kalvefond og løg. Bland det hele sammen.
  4. Fugt hænderne med koldt vand, og form kødbollerne til den ønskede størrelse.
  5. Varm en pande op med rigeligt olie og smør. Steg kødbollerne ved middel varme, gerne et par stykker ad gangen. Ryst panden fra tid til anden. Skru ned for varmen, når kødbollerne har fået farve, og vend dem ofte for at sikre, at de er gennemstegte.
  6. Hvis kødbollerne skal fryses ned, er det ikke nødvendigt at gennemstege dem på panden, men steg dem i stedet færdigt i ovnen (190 grader i ca. 15-20 minutter).

Safranboller med marcipan

Saftige og velduftende boller med smag af safran og dejlig sødme fra mandelmasse er svære at slå.

24 boller

Du skal bruge

  • 30 g frisk gær
  • 5 dl mælk, lunken
  • 1 g safran
  • 1,5 dl sukker
  • 13-14 dl hvedemel
  • 125 g smør, stuetemperatur
  • 1 tsk. salt
  • 1 æg
  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker til at drysse på toppen

Fyld

  • 200 g marcipan
  • 150 g smør, stuetemperatur
  • 1 spsk. vaniljesukker

Sukkerlage

  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

Dej

  1. Varm mælken op til 37 grader sammen med safranen.
  2. Opløs gæren i mælken i en skål. Tilsæt æg, salt, sukker og halvdelen af melet, og arbejd melet ind med en køkkenmaskine eller i hånden. Tilsæt smørret, og arbejd det ind.
  3. Tilsæt resten af melet lidt ad gangen. Ælt dejen i ca. 10-15 minutter, indtil den er elastisk og fin på overfladen. Hvis du laver dejen i hånden, skal du ælte den lidt længere. Lad den hæve i ca. 30 minutter.

Fyld

  1. Riv marcipanen på et rivejern, tilsæt smørret, og bland det til en glat masse. Lad det stå ved stuetemperatur.

Form bollerne

  1. Hæld dejen op på et melet bord. Del den i to. Rul dejen ud til 40 x 45 cm. Fordel fyldet jævnt over dejen, og fold dejen på midten.
  2. Skær 3 cm brede strimler fra den korte side, og skær derefter en slids i midten af strimlen (så den ligner et “bukseben”). Sno strimlerne, og sno dem sammen til en bolle med enderne nedad.
  3. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time (afhængigt af hvor varmt det er i dit køkken).

Sukkerlage

  1. Kog vand, sukker og vaniljesukker op i en gryde til en lage. Sæt det til side.
  2. Forvarm ovnen til 225 grader.
  3. Pensl bollerne med let sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
  4. Bag dem i ca. 10-12 minutter, eller indtil de har fået en flot gyldenbrun farve.
  5. Så snart bollerne kommer ud af ovnen, skal de pensles sukkerlagen. Det giver bollerne en flot glans, og de beholder saftigheden.

TEFAL INGENIO

Tefals professionelle Ingenio-kollektion omfatter førsteklasses gryder og stegepander – til både professionelle og private køkkener.
professionelle og private køkkener. De er udformet med et aftageligt håndtag, i Tefals patenterede design, så de kan bruges både på kogeplade og i ovn.
På den måde fungerer de både som gryde, bageform og pande – alt i ét! Kollektionen sparer dig også for opbevaringsplads, da de kan stables.

Gør din madlavning enklere med Tefal Ingenio

Tefals Ingenio-kollektion indeholder gryder og stegepander i topkvalitet til både professionelle og private køkkener. Det interessante er, at hverken gryder eller pander har et fast håndtag, men derimod et aftageligt, som kan bruges på dem alle. Det smarte system er nemt at bruge både på kogeplader og i ovnen. Det gør desuden opbevaring af rester i køleskabet noget nemmere. Det aftagelige håndtag betyder også, at de optager minimal plads, da de kan stables oven i hinanden i køkkenskabet.

  • Op til 50% pladsbesparende takket være det stabelbare design.

  • Aftageligt håndtag fylder mindre i skabet, på kogepladen og i opvaskemaskinen.

  • Det sikre, aftagelige håndtag gør, at du også kan bruge gryderne og panderne i ovnen.

  • Plastlågene gør det nemt at opbevare rester i køleskabet uden at påvirke smagen af andre råvarer.

  • Det aftagelige håndtag kan løfte op til 10 kg og leveres med 10 års garanti.

Valg af materialer

Vælg den rigtige stegepande alt efter, hvad du skal lave.

En stegepande i rustfrit stål kræver høj varme og giver en perfekt stegeoverflade, hvilket er ideelt til både kød og fjerkræ. Den giver også en jævn og effektiv varmefordeling – men kun når den er rigtig varm. Du opnår det bedste resultat ved at hælde rigeligt med fedtstof på panden, varme den op og derefter skrue ned for varmen. Rustfrit stål er desuden meget varmebestandigt, og derfor holder den længere. Fødevarer som fisk, tofu eller æg kan dog let brænde på eller falde fra hinanden ved høj varme, så det kan være en god idé at undgå pander i rustfrit stål til disse fødevarer.

En pande med keramiskt belægning reducerer risikoen for at madvarer som fisk eller grøntsager brænder på. Keramiske stegepander er meget holdbare og giver også en flot stegeoverflade med minimalt fedtstof.

Non-stick pander har en belægning, der forhindrer maden i at sidde fast på panden. De er perfekte til at stege amerikanske pandekager uden at skulle tilsætte fedtstof, hvilket giver pandekager med en silkeblød overflade. De er også gode til madlavning af sarte fødevarer som æg eller fisk, da de gør det nemmere at vende maden uden at den går i stykker eller sætter sig fast. De er også velegnede til sundere madlavning uden olie eller smør.

De forskellige gryder og pander fra Ingenio

Det perfekte tilbehør til din Ingenio

Perfekt tilberedt entrecôte

4 portioner

Du skal bruge

  • 4 entrecoter, ca. 200 g pr. person
  • 4 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • 1 tsk. havsalt
  • 2 tsk. sort peber, groft malet
  • 30 g smør
  • Et par kviste frisk rosmarin eller timian
  • 3-5 fed hvidløg, pillet

Sådan gør du

  1. Entrecote: Tag kødet ud, og lad det stå ved stuetemperatur i mindst 30-45 minutter, før du skal stege det.
  2. Krydr kødstykkerne med salt og peber.
  3. Varm en stegepande op til høj varme, og tilsæt olien. Steg i ca. 2 minutter på hver side, det passer perfekt, hvis kødet er 2 cm tykt. Skru derefter ned til middel varme, og tilsæt en klat smør, hvidløg og krydderurter. Vend kødet en enkelt gang for at give det en god stegeoverflade, og pøs fedtstoffet over kødet, mens det steger.
  4. Hvis du har et stegetermometer, skal kødets indre temperatur være 52-54°C for medium rare.
  5. Lad kødet hvile i mindst 5-7 minutter, før det skæres i skiver og serveres.
tefal-logo.png

Tefal

I over 60 år har Tefal beriget os med produkter, der har givet os muligheden for at skabe minder i køkkenet. De bestræber sig på at finde løsninger, der kan være med til at gøre din tilværelse bedre. Det fortsætter kun og de vil fortsat forsøge at inspirere både dig og dine nærmeste ved enhver speciel lejlighed. Ved køb af Tefals produkter er du sikker på du får sikre produkter, som du kan stole på.

Et andet bevis på at Tefal stræber efter at overkomme forbrugernes behov, er det faktum at en sundhedsbølge har taget verden med storm de sidste par år. Ingen usunde måltider, men for nogle af os er det måske sværere end som så. Derfor har Tefal også taget dette problem op og forsøgt sig på en løsning – med stor succes. Deres ActiFry blev resultatet af denne bølge. Endnu engang forstår de at overraske os og gøre det muligt for os at nyde et lækkert og sundere måltid mad, men som stadig giver følelsen af at være usunde – på den gode måde. Der er ingen tvivl om, at hvis du investerer i et Tefal produkt bliver du kun glad for det.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne