Vi ved alle, at det kommer til at ske før eller siden. Vores ellers så skarpe kniv, er blevet sløv. Det er fuldstændig uundgåeligt, men der er heldigvis råd for. Hver gang du bruger dine knive, hvad end det er til grøntsager, frugt, kød eller andet, så slider det på dine knive. Derfor skal de holdes ved lige og det kan du med fordel gøre med et strygestål. Der findes mange forskellige slags strygestål og alle med hver sine fordele.
Tag f.eks. et keramisk strygestål, de sliber altid kun let på knivenes æg. Tager du et strygestål af stål, retter det blot ægget ud på dine knive. Så det kommer selvfølgelig også an på hvilke knive du har. Hvis du har knive af meget hårdt stål, skal du måske ud og have fat i et diamant strygestål. Det sliber kun knivene og retter ikke ægget ud. Så hvis du gerne vil vedligeholde dine knive og sørge for, at de holder længe, så gør dig selv en tjeneste og anskaf dig et strygestål.