Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Nyhed – Staub Twisted

Gryderetter og simremad er enkle retter, som stort set passer sig selv og kan varieres alt efter, hvilke ingredienser der findes i løbet af sæsonen. Okse-, lamme- eller svinekød behøver ikke nødvendigvis at være hovedingrediensen i fyldige efterårsgryderetter. Lav en base, hvor du bruger flere grøntsager, eller brug svamp, fisk, fjerkræ eller vegetariske alternativer som eksempelvis tofu i stedet for.

Tid og temperatur

Det tager tid for en god gryderet at udvikle dybde i smagen. Ofte er den endnu mere velsmagende næste dag, når smagene har tid til at udvikle sig yderligere. Lad hellere retten simre ved lav temperatur i lang tid end det modsatte. Sørg for at have en robust gryde, der kan bruges både på kogepladen og i ovnen, så du nemt kan variere tilberedningsmetoderne.

Når kødet i en gryderet med kød er mørt, kan det fortsætte med at simre i lang tid, men vent med at tilsætte grøntsager, så de ikke koger til mos.

Tilsmagning

En gryderet skal være velafbalanceret og have masser af smag. Som en variation til de mere almindelige smage kan du eksperimentere med frugt for at få sødme og syre. Vælg ingefær for at få styrke, eller byt vand ud med juice, øl eller cider. Et lille skvæt vodka eller kaffe bringer nye, måske uventede, smage frem, som fornyer den klassiske kødgryde.

Tilsæt en cremet, krydret ost i slutningen af tilberedningen for at få en anden smag og konsistens, eller lidt fløde for at gøre gryderetten lidt rundere.

Tilbehør

En nem måde at tilberede en helt ret i én gryde er at tilsætte kartofler. At koge kartoflerne i saucen giver dem en ekstra god smag og ofte også en glattere konsistens. Sørg for at tilsætte lidt ekstra salt, hvis du vælger at koge kartoflerne med i gryderetten.

Ris er et almindeligt tilbehør, mens pasta ikke anvendes lige så ofte. Den pasta, der passer bedst til kødgryderetter, er en lidt større variant som eksempelvis rigatoni. Du kan også tilsætte pasta sammen med lidt vand i slutningen af tilberedningen.

Ribsgelé er et klassisk tilbehør, som også kan bruges som krydderi i en gryderet, men hvad med at servere hindbærmarmelade til din næste efterårsmiddag?

Efterårsgryde

4 portioner

Du skal bruge

  • 750 g højreb
  • 1 gult løg
  • 5 g smør
  • 1 spsk. rapsolie
  • Salt og peber
  • 1 spsk. hvedemel
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 1 spsk. kinesisk soja
  • ½ spsk. rødvinseddike
  • Varmt vand
  • 2 laurbærblade
  • 1 bundt timian
  • 150 g gulerødder
  • 75 g sød kartoffel
  • 75 g æble
  • Persille

Sådan gør du

  1. Hak løget fint.
  2. Smelt smør og olie i gryden, og brun løget.
  3. Skær kødet i stykker, og kom det i gryden. Krydr godt med salt og peber, og brun kødet let.
  4. Drys mel over, tilsæt tomatpuré, soja og eddike, rør rundt, og varm op.
  5. Tilsæt bouillon, og hæld det varme vand på, så det dækker kødet.
  6. Bind en snor om timiankvistene, og læg dem i gryden sammen med laurbærbladene.
  7. Lad det simre under låg i ca. 30 minutter, eller indtil kødet er mørt.
  8. Skræl og skær gulerødderne og den søde kartoffel i småstykker.
  9. Kom rodfrugterne i gryden, rør rundt, og tilsæt eventuelt mere vand, så alt er dækket. Lad det simre i ca. 15 minutter, eller indtil rodfrugterne er bløde.
  10. Skræl og skær æblet i små stykker, tilsæt det, og lad det simre i ca. 5 minutter.
  11. Fjern timian og laurbærblade.
  12. Smag til med salt, og servér med kartofler, haricot verts, tyttebær og finthakket persille.

En verden fuld af farver

Mærket for kulinariske kunstnere

Ægte madglæde er ikke kun en glæde for smagsløgene. Den appellerer til alle dine sanser – allerede fra forberedelsesfasen. Uanset om du genskaber din bedstemors afprøvede opskrifter eller udvikler dine egne mesterværker, hjælper STAUB dig godt på vej.

Produkterne fra STAUB har den perfekte kombination af traditionelt håndværk og avanceret teknologi. Prisbelønnede restauranter over hele verden sætter pris på den høje kvalitet, og de er glade for at bruge deres produkter i køkkenet.

Hvert støbejernsprodukt – låg, gryde, grillpande, cocette – er skabt i sin egen sandform og er derfor helt unikt. Produktionen finder sted i hjertet af Frankrig. Med sine innovative opfindelser har STAUB optimeret fordelene ved støbejernsgryder og -pander og skabt et produkt, der fortsætter med at imponere over hele verden.

Hemmeligheden bag det berømte låg

De franske, emaljerede støbejernsprodukter gør hvert måltid uforglemmeligt. Det er førsteklasses kvalitet kombineret med traditionelt håndværk. De klassiske cocotter fra STAUB har en unikt designet drypstruktur på indersiden af låget, der fungerer som en regnskovseffekt, hvor fugt stiger op, kondenserer og drypper jævnt tilbage over maden. Resultatet? Utroligt saftige og smagfulde retter.

30 års garanti

STAUB giver 30 års garanti på deres støbejernsprodukter til privatkunder. Garantien er gyldig fra købsdato, men et købsbevis er påkrævet.

INSPIRATION – LAV BRØD OG SORBET I DIN GRYDE

Velsmagende brød med rug og frø, der ikke skal æltes

Du skal bruge

  • 300 g hvedemel
  • 300 g rugmel (sigtet)
  • 30 g hørfrø
  • 50 g græskarfrø
  • 50 g sesamfrø
  • 5-6 g tørgær
  • 1 tsk. salt
  • 5 dl koldt vand
  • Støbejernsgryde

 

Sådan gør du

  1. Anvend en stavblender eller foodprocessor, og hak græskar-, sesam- og hørfrøene fint.
  2. Bland hvedemel, rugmel, salt, tørgær og de fint hakkede frø sammen.
  3. Tilsæt vand, og rør det sammen til en klistret dej.
  4. Dæk dejen med folie, og lad den stå i mindst 10-20 timer.
  5. Rul dejen ud på et bord drysset med mel, og fold et par gange mod midten. Hæld derefter lidt mel i bunden af skålen, hvor dejen har hævet, og lad den derefter hæve i yderligere 2 timer.
  6. Når der er 30 minutter tilbage af hævningen, så stiller du den tomme gryde med låg ind i en kold ovn og starter ovnen på 250 grader. Mår de 30 minutter er gået, tag gryden ud af ovnen (anvend grydelapper), og kom dejen i gryden. Sæt låget på, og stil gryden ind i ovnen i 30-35 minutter.
  7. Efter 30-35 minutter løftes låget af, og temperaturen sænkes til 200-210 grader. Bag i yderligere 15 minutter.
  8. Afkøles på en rist, og opbevares i papir eller linnedpose, så skorpens sprødhed bevares så længe som muligt.

Forfriskende citronsorbet med mynte

Du skal bruge

  • 2 dl vand
  • 3 dl sukker
  • 3,5 dl citronsaft
  • 3 myntekviste
  • 2 æggehvider
  • 1 stor skål/spand, som gryden kan være i
  • 3-4 kg isterninger
  • 5-7 dl groft havsalt

Sådan gør du

  1. Kog vand og sukker indtil sukkeret er opløst. Tilsæt mynte og citronsaft herefter. Lad det afkøle.
  2. Pisk to æggehvider hårdt, og bland dem sammen med myntevandet. Placér gryden i en stor skål eller spand med is og salt.
  3. Dæk siderne på støbejernsgryden med lag af is og salt. Start med is, derefter et tyndt lag salt. Gentag indtil du er så langt oppe som muligt på gryden. Afslut med is.
  4. Hæld sorbet-massen i støbejernsgryden. Sæt låget på, og dæk det med is og salt. Vær forsigtig, så saltet ikke kommer i kontakt med sorbet-massen.
  5. Rør rundt i sorbeten hvert kvarter, indtil det bliver en jævn masse. Gentag indtil sorbeten er frossen. Pisk gerne med et piskeris et par gange, indtil du er sikker på, at sorbeten er jævn og let. Server og nyd!

Tip: Hvis du vil gøre det til en voksen version, kan du servere sorbeten i cocktailglas og hælde 4 cl vodka ud over den.

Staub-logo.png

Staub

Mærket Staub stammer fra et område i Frankrig, der er kendt over hele verden for dets kulinariske traditioner og helt igennem fantastisk gode mad. Mere præcist hedder området Alsace, og Staubs kernekompetencer følger helt  i tråd med det område. Staubs produktkategorier omfatter bl.a. støbejern og stentøj, som begge medvirker til en bedre og mere autentisk smagsoplevelse. Produkter fra Staub bliver brugt verden over på flere prestigefyldte restauranter, og det skyldes kombinationen af enestående håndværk i kombination med avanceret teknologi. 

Alle støbejernsprodukterne bliver fremstillet i en sandform, og hver form er unik og skabt til hvert enkelt produkt. Gryder af støbejern er kendt for deres ekstreme holdbarhed og evne til at holde på varmen. Læg dertil, at det ikke er ualmindeligt, at produkter fremstillet i støbejern går i arv gennem familier, der værner om det traditionsrige køkkenudstyr. 

Fordelen med Staubs produkter er, at aromaerne bliver bibeholdt i fødevarerne, når de eksempelvis tilberedes i en cocotte fra Staub. Egenskaben til at kunne holde på varmen er en klar fordel, når det gælder madlavning, da maden kan simre og langsomt opbygge de naturlige aromaer. Lågets flade design gør, at det fungerer som et selvfugtende system, der gør maden ekstra mør og saftig. Du kan uden problemer tage dine Staub-gryder direkte fra komfuret til middagsbordet, da det klassiske design og de mange fine farver ikke går på kompromis med design og funktionalitet. Gå på opdagelse i udvalget fra Staub, og lad dig blive inspireret til lækre retter på KitchenOne.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne