Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Hvad passer bedre til den friske efterårsluft end varmende gryderetter? Vi har bedt Thomas Alcayaga
om at kreere to mættende gryderetter – med årstidens græskar i centrum, selvfølgelig! Han byder på en
labskovs med græskar og en græskarsuppe med blåskimmelost, som kan laves lakto-ovo-vegetarisk!

Pumpkin season

Nu skete det endeligt, det blev tid til græskar igen. Når efteråret kommer snigende kommer den grønne og orange grøntsager også på bordet. Det er en dejlig alsidig grøntsag, som mætter godt, er billig og kan bruges både i det søde og det salte køkken. Eller rent faktisk, så er det ikke en grøntsag. Det er faktisk bare et rigtigt stort bær.

Der findes et utal af forskellige græskar, hvor nogle gør sig bedst til lamper til halloween. Men de fleste er nu rigtigt gode i køkkenet. De mest kendte fra supermarkedet er Hokkaido og butternut. Men senere er spaghettisquashen også kommet ind på markedet sammen med blue ballet og crown prince. Så det er bare med at finde din egen favorit.

Skal din græskar skrælles?

Det afhænger en smule af brugen. Men hvis du fx skal bruge den til suppe, kan du sagtens lade skrællen blive på. Det samme med salater eller bagt, hvor den skæres i mindre stykker. Hvis du gerne vil have at den skal koge helt ud uden brug af stavblender, så kan det være en fordel at skrælle dit græskar, da det holder sammen på kødet. Så skrællen er mere konsistens end smag.

Græskarrene er generelt ret hårde, så du skal også være en smule påpasselig. Sørg for at have et stort skærebræt, så der er plads til at brede dig en smule. Derudover vælg en stor kniv når græskarret skal flækkes. Sæt den i kødet og vug den nu frem og tilbage, så vil den give efter.

Der er meget mad i et græskar. Når du har taget hul på græskaret, kan du med fordel filme det overskydende og sætte på køl. Dog hvis du ved, at du ikke får det brugt, fryser græskar også godt. Så skræl og skær i mindre stykker. Pak det i mindre portionsposer.

Udvalgte produkter - perfekt til efterårets gryderetter

LAPSKOJS

Labskovs med græskar

4 personer

  • 750g kalvetykkam i tern
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 10 laurbærblade
  • 1 spsk sennepskorn
  • 4 nelliker
  • 20 sorte peberkorn
  • 700 g melede kartofler
  • 500 g græskar i grove tern
  • 100 g smør
  • 3 spsk æble eddike cirka

Sådan gør du

  1. Kødet skæres i grove tern og komme i en stor gryde. Dæk til med koldt vand og sørg for vandet står cirka 3-4cm over kødet.
  2. Varm forsigtigt op til det koger og lad det simre 10 minutter, mens du skummer urenhederne væk.
  3. Tilsæt løgene, skåret i strimler, finthakket hvidløg, laurbær, sennepskorn, nelliker og og peberkorn. Lad det simre under låg i cirka 1,5 time. Kødet skal være mørt, men ikke være kogt helt i smadder.
  4. Tilsæt tern af kartoffel og græskar. Lad det simre cirka endnu en time. Kartoflerne skal være så møre, at de går fra hinanden når du rører i retten. Retten skulle gerne være nogenlunde jævn nu. Ellers lad det koge lidt ind uden låg, hvis den er lidt for “våd”
  5. Tilsæt smørret og smag til med salt, eddike og peber.
  6. Server med purløg på toppen og rødbeder, sennep og rugbrød på siden.

PUMPASOPPA

Græskarsuppe med blåskimmel

4 personer

  • 700g græskar i tern
  • 3 rødløg
  • 3 tomater
  • 4 fed hvidløg
  • 10 salvieblade
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • 1 liter hønse (eller grøntsags) fond.
  • 3,5dl fløde.
  • 2 spsk æblecidereddike

Sådan gør du

  1. Skær græskaret i mindre stykker. Fjern kernerne. Skræl løget og hvidløget. Kom græskar, tomat, løg og hvidløg i en bradepande og vend med salt, peber, olivenolie og salvie. Sæt i ovnen ved 225 grader i 40 minutter. De må gerne tage lidt farve.
  2. Kom de bagte grøntsager i en gryde sammen med fond. Lad det småsimre i cirka 20 minutter. Blend med en stavblender og kom fløden ved. Smag til med salt, peber og eddike. Lad det småsimre i endnu 5-10 minutter for at få suppen til at samle sig.
  3. Server fx med en smule creme fraiche, lidt olie, blåskimmelost og græskarkerner.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne