Med en sifonflaske er det kun fantasien der sætter grænser. Suppe, sauce, mousse, creme, marengs osv. - du bestemmer!
Fyld sifonflasken med din blanding, skru låget på med mundstykket og sæt en patron i. Flødepatronerne indeholder lattergas og opløses kun i fedtbaserede blandinger. Kulsyrepatronerne opløses i væske. Ryst sifonen grundigt, vend den op og ned og så er du klar til at sprøjte indholdet ud. Pisket fløde kan holde sin konsistens i op til 10-12 dage i køleskabet.
Du kan også lave drinks og andre væsker i en flødesifon. Bare husk, at mundstykket ikke kan bruges på grund af fejltryk. I stedet skal du lette trykket, skrue låget af og hælde indholdet i et glas, karaffel eller anden opbevaring. Bruger du derimod en soda-sifon, der har et andet mundstykke, kan du nemt hælde indholdet ud gennem mundstykket.
Denne type sifonflaske klarer temperaturer helt op til 75 grader. Det betyder, at du kan varme sifonflasken op i et varmt vandbad, hvis du f.eks. vil servere varm suppe eller sauce. Den skal skal varmes op med indhold og patron i.
Find kundernes favorit her: iSi Gourmet Whip, 0,5 liter
Har du altid drømt om at prøve nitro-kaffe eller -cocktails derhjemme? Nu er muligheden her! Nitro fungerer som et slags supplement til kulsyre og bruges blandt andet i tungere øl, der kræver mindre og fastere bobler. Nitro giver også drikken en cremet og glattere følelse samt en kølig skumkrone. Denne type sifon bør kun bruges til kolde drikke og med nitro-patroner. Trykket er nemlig meget større end i en almindelig flødepatron.
Find nitro-sifonen her: iSi Nitro Sifon 1 Liter
Sværhedsgrad: Medium
Tilberedningstid: 45 min
Velegnet til: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip
Ingredienser:
140 g sød kartoffel
280 ml fløde
80 ml kartoffelvand
1 g i alt
1 g peber
0,5 g muskatnød
Tilberedning:
Kog den søde kartoffel i letsaltet vand, indtil den er blød (ca. 20 minutter), skræl og mos med en kartoffelmoser. Varm fløden op, og bland mosen med den opvarmede fløde og kartoffelvand. Krydre med salt, peber og muskatnød. Kør gennem iSi-tragten og mål direkte mod 0,5 L iSi Whipper, skru 1 iSi-patron på og ryst kraftigt. Hold iSi Whipper varm ved maks. 75 ° C i et vandbad.
Sværhedsgrad: let
Tilberedningstid: 30 min
Velegnet til: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip
Ingredienser:
50 ml Campari
450 ml friskpresset appelsinsaft
3 stk gelatinblad
10 g flormelis
Tilberedning:
Blødgør gelatinen i koldt vand. Varm 125 ml appelsinsaft, og opløs den drænede gelatine deri.
Bland Campari med resten af appelsinsaften og tilføj det til den opløste gelatine.
Kom blandingen gennem iSi-tragten og mål direkte mod 0,5 L (~ 17 fl. Oz.) iSi Sifon.
Skru på den første iSi-patron og ryst kraftigt. Lad det være i køleskabet i mindst 6 timer. Ryst kraftigt inden servering.
Dobbelt ingredienser til en 1 liter (~ 34 fl oz. iSi Siphon). Skru på 2 iSi-patroner, den ene efter den anden. Ryst kraftigt efter hver patron. Halver ingredienserne, hvis du bruger en 0,25 L (~ 8,5 fl oz.) iSi Sifon.