Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

 

Hvad giver desserten den der knasende overflade, griller skinken, leverer den brændte kanel til drinken og tænder lysene på spisebordet, når maden er klar? Vi taler naturligvis om gasbrænderen og endnu mere specifikt – Sievert. For det er ikke alle produkter, der får gode anmeldelser fra både professionelle kokke og nybegyndere. Men her adskiller Sievert sig fra mængden. Virksomheden, som er svensk, kan dateres tilbage til 1882.

For nogle mennesker kan det virke lidt skræmmende at bruge en gasbrænder. "Er det virkelig sikkert?" Måske har du hørt om brændere, hvor håndtaget smelter. Eller prøvet en variant, hvor man skal brænde "i en evighed", før maden når det ønskede resultat. Svaret er så enkelt, at det kan lyde latterligt. Men når det gælder gasbrændere, er kvalitet altafgørende.

En brænder af høj standard er altid sikker at bruge. Det samme gælder for effekten. Med en gasbrænder fra Sievert kan du trygt stole på, at du effektivt kan karamellisere desserter, grille mad og flambere cocktails. For nylig blev Sieverts Handyjet udnævnt til "Bedste valg" i kategorien gasbrændere i Testat.nu's årlige undersøgelse (2023).

Klik på ”alle produkter” for at udforske Sievert-sortimentet med det samme. ”Inspiration” for at lære mere om cocktail- og madlavning med håndbrændere. Under "”medarbejderne tipser” hjælper vi dig med at komme i gang med din gasbrænder.

De professionelle taler varmt om Sieverts gasbrændere

Som den svenske mesterkok Johannes Örnemark siger:

PERSONALETS FAVORIT

Petter - Teamleader kundeservice hos KitchenOne, udtaler sig om sin Powerjet-håndbrænder fra Sievert:

Kom i gang med håndbrændere!

Det er nemt at bruge en brænder i køkkenet. Nemmere end at sige "rødgrød med fløde". På Sieverts Powerjet og Handyjet
skruer man på gassen, indtil den fanger. Tryk på knappen for at starte. Hvis du vil justere flammen, gør du det. Når du er færdig,
slipper du bare knappen. Det er, som tidligere nævnt, meget effektive gasbrændere, så du kan være sikker på at blive hurtigt
færdig og kunne præsentere et flot resultat.

Så hvad skal du så bruge en gasbrænder til?

Karamellisering

Måske har du set nogen karamellisere overfladen på en crème brûlée med en gasbrænder, men har ikke prøvet det selv? Kort fortalt går det ud på at brænde sukkeret på toppen af desserten. Det skaber den knasende overflade, som er så eftertragtet, og som, for at være helt ærlig, er halvdelen af pointen med en crème brûlée. Der er selvfølgelig andre desserter, hvor du også kan bruge en gasbrænder, men dette er nok den mest berømte. For at det skal lykkes, skal du justere flammen til et medium niveau og derefter holde den cirka 10 cm fra overfladen.

Flambering

Du har sikkert allerede hørt om flambering. Men hvis ikke, kan det kort forklares som en madlavningsmetode, hvor man tilsætter spiritus med høj alkoholprocent til maden, f.eks. cognac, og derefter sætter ild til det. Under flamberingen bliver alkoholen brændt af. Ilden ser selvfølgelig ret lækker ud, men det er først og fremmest de runde, smagfulde aromaer, som alkoholen tilfører maden, man vil have fat i.

Når det er tid til at flambere, skal du tænke over, hvilken pande du bruger. Vælg ikke en med belægning, men gå efter støbejern eller rustfrit stål. Hæld derefter ca. 5-10 cl alkohol over maden, der skal flamberes. Her skal panden være lidt køligere, så alkoholen ikke koger, men maden skal samtidig være varm, så alkoholen også bliver det. Stå ikke under emhætten eller ved siden af noget, der let kan bryde i brand. Lad alkoholen brænde ud, det gør den på mindre end et minut, og så er det bare at servere. Hvis du vil være på den sikre side, kan du have et låg i nærheden, mens du flamberer.

Til desserter skal du i stedet bruge stærke likører. Til crêpes suzette flamberer man ofte citruslikøren triple sec, og til en æbledessert bruger man ofte calvados.

Som du kan høre, er gasbrænderen et alsidigt køkkenredskab. Du kan bruge den til bagning, madlavning, drinks og nogle gange endda til at underholde gæsterne... Men som vi nævnte i begyndelsen, er kvalitet altafgørende, når det gælder gasbrændere. Uanset om du vil have en til dig selv eller til at give i gave, kan du roligt stole på Sievert – den er både holdbar og sikker! Og når maden er klar, er det bare at tænde lysene (eller pejsen) med din gasbrænder.

Grilning

Kort sagt handler det om at få den perfekte overflade på maden. På sushirestauranter er det ikke ualmindeligt at finde brændt (eller "sortstegt") laks på menuen. Her bruger kokken en gasbrænder til at skabe en magisk smagskombination mellem den rå fisk og den brændte overflade. Mange vælger også at grille grøntsager til maden, hvilket tilfører både smag og tekstur. Et lille trick, der tager din ret til nye højder. Der er to vigtige ting at vide, hvis man vil have succes med at brænde sin mad. Den ene er at bruge lidt eller intet fedtstof, når du laver mad, og den anden er temperaturen. Her er høj temperatur afgørende, og som vi ved, er det jo netop, hvad en gasbrænder giver. 

Når du vælger en gasbrænder af høj kvalitet, er det et sjovt værktøj at bruge til at give retten et pift. Eftersom effekten er god, og det tager meget kort tid, i nogle tilfælde kun et par sekunder, at få overfladen på det, du tilbereder, så er det bare om at eksperimentere. Vælg råvaren, og se, hvilken afstand der er bedst til at få den helt rigtige overflade. Som tidligere nævnt er gasbrænderen en forudsætning for at lave crème brûlée. Den høje temperatur sammen med sukkeret skaber de perfekte betingelser for karamellisering. En anden ting i madlavning, der indeholder sukker, er marinade. Så hvorfor ikke bruge brænderen til at give dine grillede ting en flot karamelliseret finish?

Det lyder måske, som om gasbrænderen kun er til dem, der laver ekstravagante måltider. Men det er ikke tilfældet! Gasbrændere er til dig, der sætter pris på god mad og gerne vil have succes med det derhjemme.

OPSKRIFTER

Lynflamberet laks siger man ikke nej til

Kan laves på et par sekunder med en brænder

Nigiri - laks, tun & avocado

4 personer

  • 3 dl sushiris
  • 3 dl vand
  • 1/2 dl riseddike
  • 1/2 dl sukker
  • 100 g fisk af god kvalitet, f.eks. rå laks eller tun
  • 2 avocadoer
  • 1-2 nori-ark
  • Wasabi
  • Lys soja
  • Chilimayonnaise

Sådan gør du

  1. Start med at koge risene i god tid (følg anvisningerne på pakken). Lad køle af.
  2. Skær fisken i tynde skiver med en skarp kniv.
  3. Gør det samme med avocadoen.
  4. Skær nori-arkene i den ønskede bredde.
  5. Form risene til en rektangulær form med fugtige hænder.
  6. Hvis du ønsker krydret - smør et tyndt lag wasabi på, og læg derefter en tynd skive fisk/avokado ovenpå. Hvis du vil - fastgør fisken/avokadoen med et stykke nori. Fugt lidt af arket for at få det til at sidde fast.
  7. For at få mere smag frem i fisken - brænd af med din gasbrænder til den ønskede grad.
  8. Server sushien med soja, wasabi og chilimayonnaise.

Tips & tricks

  • Der kræves meget høje temperaturer, når du skal sode din råvare. Det løser du nemt med Powerjet. Derefter skal du eksperimentere med den bedste afstand mellem det, der skal tilberedes, og håndbrænderen. Det er forskelligt fra råvare til råvare, men det er sjovt at eksperimentere for at finde den rigtige afstand for at fremhæve teksturen og forhøje smagene.
  • Generelt giver brænding på tæt hold en tynd overflade med masser af smag og en kraftig farve. Men det modsatte er tilfældet, hvis man holder brænderen på lidt længere afstand af råvaren, så tager det længere tid at "tilberede", men varmen trænger dybere ned, og der skabes en tykkere overflade, som giver en rigtig god konsistens.

Skøn alkoholfri æbledrik med kanel og italiensk marengs

2 personer

  • Saften af 1/2 citron
  • 2 dl æblejuice

Italiensk marengs

  • æggehvider fra 2 æg
  • 2 spsk. vand
  • 1 dl sukker

Kanelsukkerlage

  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl vand
  • 2 tsk. Kanel

Sådan laver du marengsen:

  1. Kog vand og sukker op i en gryde, til det når 120 grader. Når det når 110 grader, piskes æggehviderne til et hårdt skum.
  2. Hæld sukkerblandingen i en tynd stråle ned i skummet, mens du pisker ved høj hastighed med en elpisker. Pisk, indtil marengsen er helt afkølet.
  3. Kog ingredienserne til kanelsukkerlagen i en gryde. Lad den køle af.

Tilbered drinken:

  1. Hæld citronsaft i 2 glas.
  2. Fordel æblemosten i glassene, og bland derefter kanelsukkerlagen i.
  3. Læg forsigtigt den italienske marengs over, og brænd den af med din gasbrænder.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne