Hvad giver desserten den der knasende overflade, griller skinken, leverer den brændte kanel til drinken og tænder lysene på spisebordet, når maden er klar? Vi taler naturligvis om gasbrænderen og endnu mere specifikt – Sievert. For det er ikke alle produkter, der får gode anmeldelser fra både professionelle kokke og nybegyndere. Men her adskiller Sievert sig fra mængden. Virksomheden, som er svensk, kan dateres tilbage til 1882.
For nogle mennesker kan det virke lidt skræmmende at bruge en gasbrænder. "Er det virkelig sikkert?" Måske har du hørt om brændere, hvor håndtaget smelter. Eller prøvet en variant, hvor man skal brænde "i en evighed", før maden når det ønskede resultat. Svaret er så enkelt, at det kan lyde latterligt. Men når det gælder gasbrændere, er kvalitet altafgørende.
En brænder af høj standard er altid sikker at bruge. Det samme gælder for effekten. Med en gasbrænder fra Sievert kan du trygt stole på, at du effektivt kan karamellisere desserter, grille mad og flambere cocktails. For nylig blev Sieverts Handyjet udnævnt til "Bedste valg" i kategorien gasbrændere i Testat.nu's årlige undersøgelse (2023).
Klik på ”alle produkter” for at udforske Sievert-sortimentet med det samme. ”Inspiration” for at lære mere om cocktail- og madlavning med håndbrændere. Under "”medarbejderne tipser” hjælper vi dig med at komme i gang med din gasbrænder.
Som den svenske mesterkok Johannes Örnemark siger:
Handyjet har en kraftig og effektiv brænder, der giver en vindstabil flamme, som passer til mange anvendelser. Brænderen er designet med et indbygget forvarmningsrør, som forvarmer gassen inden forbrænding. Det betyder, at den nye Handyjet kan bruges i alle positioner uden tænding. Handyjet er en universal blæselampe med et uendeligt antal anvendelsesmuligheder.
Pro Torch "Heavy Duty" er velegnet til for eksempel madlavning (farvning, flambering), lodning, krympearbejde og mindre varmearbejde. Automatisk tænding. Metalhåndtag. Fast støttefod til handsfree-arbejde. Den kraftige flamme kan justeres i både form og intensitet. Lav temperatur 1350° C. 200 minutters brændetid per fyldning.
Powerjet 2535 er det mest kraftfulde og effektive brændersystem på markedet. Moderne forbrændingsteknologi i kombination med en unik gasblanding giver en lav temperatur på 2400° C. Ergonomisk håndtag med højeffektiv cyklonbrænder i rustfrit stål for jævn varmefordeling rundt om emnet. Powerjet 2535 er den mest fleksible blæselampe på markedet. Den dækker alt, hvad den professionelle eller den kræsne amatør har brug for.
Petter - Teamleader kundeservice hos KitchenOne, udtaler sig om sin Powerjet-håndbrænder fra Sievert:
Det er nemt at bruge en brænder i køkkenet. Nemmere end at sige "rødgrød med fløde". På Sieverts Powerjet og Handyjet
skruer man på gassen, indtil den fanger. Tryk på knappen for at starte. Hvis du vil justere flammen, gør du det. Når du er færdig,
slipper du bare knappen. Det er, som tidligere nævnt, meget effektive gasbrændere, så du kan være sikker på at blive hurtigt
færdig og kunne præsentere et flot resultat.
Måske har du set nogen karamellisere overfladen på en crème brûlée med en gasbrænder, men har ikke prøvet det selv? Kort fortalt går det ud på at brænde sukkeret på toppen af desserten. Det skaber den knasende overflade, som er så eftertragtet, og som, for at være helt ærlig, er halvdelen af pointen med en crème brûlée. Der er selvfølgelig andre desserter, hvor du også kan bruge en gasbrænder, men dette er nok den mest berømte. For at det skal lykkes, skal du justere flammen til et medium niveau og derefter holde den cirka 10 cm fra overfladen.
Du har sikkert allerede hørt om flambering. Men hvis ikke, kan det kort forklares som en madlavningsmetode, hvor man tilsætter spiritus med høj alkoholprocent til maden, f.eks. cognac, og derefter sætter ild til det. Under flamberingen bliver alkoholen brændt af. Ilden ser selvfølgelig ret lækker ud, men det er først og fremmest de runde, smagfulde aromaer, som alkoholen tilfører maden, man vil have fat i.
Når det er tid til at flambere, skal du tænke over, hvilken pande du bruger. Vælg ikke en med belægning, men gå efter støbejern eller rustfrit stål. Hæld derefter ca. 5-10 cl alkohol over maden, der skal flamberes. Her skal panden være lidt køligere, så alkoholen ikke koger, men maden skal samtidig være varm, så alkoholen også bliver det. Stå ikke under emhætten eller ved siden af noget, der let kan bryde i brand. Lad alkoholen brænde ud, det gør den på mindre end et minut, og så er det bare at servere. Hvis du vil være på den sikre side, kan du have et låg i nærheden, mens du flamberer.
Til desserter skal du i stedet bruge stærke likører. Til crêpes suzette flamberer man ofte citruslikøren triple sec, og til en æbledessert bruger man ofte calvados.
Som du kan høre, er gasbrænderen et alsidigt køkkenredskab. Du kan bruge den til bagning, madlavning, drinks og nogle gange endda til at underholde gæsterne... Men som vi nævnte i begyndelsen, er kvalitet altafgørende, når det gælder gasbrændere. Uanset om du vil have en til dig selv eller til at give i gave, kan du roligt stole på Sievert – den er både holdbar og sikker! Og når maden er klar, er det bare at tænde lysene (eller pejsen) med din gasbrænder.
Kort sagt handler det om at få den perfekte overflade på maden. På sushirestauranter er det ikke ualmindeligt at finde brændt (eller "sortstegt") laks på menuen. Her bruger kokken en gasbrænder til at skabe en magisk smagskombination mellem den rå fisk og den brændte overflade. Mange vælger også at grille grøntsager til maden, hvilket tilfører både smag og tekstur. Et lille trick, der tager din ret til nye højder. Der er to vigtige ting at vide, hvis man vil have succes med at brænde sin mad. Den ene er at bruge lidt eller intet fedtstof, når du laver mad, og den anden er temperaturen. Her er høj temperatur afgørende, og som vi ved, er det jo netop, hvad en gasbrænder giver.
Når du vælger en gasbrænder af høj kvalitet, er det et sjovt værktøj at bruge til at give retten et pift. Eftersom effekten er god, og det tager meget kort tid, i nogle tilfælde kun et par sekunder, at få overfladen på det, du tilbereder, så er det bare om at eksperimentere. Vælg råvaren, og se, hvilken afstand der er bedst til at få den helt rigtige overflade. Som tidligere nævnt er gasbrænderen en forudsætning for at lave crème brûlée. Den høje temperatur sammen med sukkeret skaber de perfekte betingelser for karamellisering. En anden ting i madlavning, der indeholder sukker, er marinade. Så hvorfor ikke bruge brænderen til at give dine grillede ting en flot karamelliseret finish?
Det lyder måske, som om gasbrænderen kun er til dem, der laver ekstravagante måltider. Men det er ikke tilfældet! Gasbrændere er til dig, der sætter pris på god mad og gerne vil have succes med det derhjemme.
Kan laves på et par sekunder med en brænder
4 personer
2 personer
Italiensk marengs
Kanelsukkerlage
Tilbered drinken: