Middage med en raclette kan kun beskrives som sociale og hyggelige. Det lyder herligt, ikke? Det er en form for middag, hvor maden laves i fællesskab med gæsterne, og hvor det er helt almindeligt at blive siddende omkring bordet sammen i timevis. Raclette kommer fra det franske ”racler”, som betyder at skrabe, og retten har fået sit navn, fordi den smeltede ost skrabes ned over det lækre tilbehør.
Her hos KitchenOne er vi helt vilde med raclettegrillen, fordi det næsten ikke kræver nogen forberedelse. Det største stykke arbejde foregår faktisk i dagligvareforretningen, når du handler dine foretrukne råvarer. Middagen bliver til et fælles projekt, og retten passer til de fleste uanset allergier og spisevaner i forhold til kød. Middagsgæsterne vælger blandt det udvalgte tilbehør, som eksempelvis kunne være friske grøntsager, lækre rodfrugter, fisk og kød, og griller dem selv på raclettens top. Samtidig smelter osten i små portionspander nedenunder, hvor den får en blød og cremet konsistens.
Raclette-middagen er helt perfekt, når der er køligt udenfor, fordi man hurtigt får varmen med den grillede mad, den gode ost og måske en lille forfriskende drink dertil.
KitchenOne har flere raclettegriller, som har fået høje karakterer i de seneste tests. Prisniveauet for disse begynder ved 300kr., så det er slet ikke nødvendigt med et stort budget for at kunne investere i en god raclette. Der findes en masse forskellige gode raclette-modeller, så derfor er vores bedste råd at have dine egne behov i tankerne, når du bestemmer dig. Ønsker du en raclette til familiens fredagshygge eller til større sociale sammenhænge? Princess og Severin får ofte topkarakterer, når forskellige raclettegriller bliver testet og klassificeret. Vi har naturligvis begge mærker i vores sortiment.
Raclette er en middagstradition, der stammer fra Schweiz. Derfor findes de mest velkendte raclette-oste hos schweiziske og franske producenter. Det er vigtigt, at osten smelter på den rigtige måde – den skal have en blød og cremet konsistens, når den er smeltet. Til dette findes der særlige raclette-oste. Hvis du vil teste danske oste kan du med fordel vælge en ost med en fedtprocent på over 25 såsom flødeoste eller gouda.
Det afhænger af formen på dit bord, om din raclette skal være rund eller firkantet. Raclettegrillen placeres midt på bordet, og for at alle skal kun nå den, bør bordet og grillen have den samme form.
Det danske vejr er langt fra altid grillvejr - men det er ingen undskyldning for at holde en aften med mad og hygge i centrum. Med en raclette kan du holde din egen indendørs grillaften, og lade gæsterne samles om den varme grill. Du behøver ikke at forberede dig i flere timer, for at se maden blive spist i løbet af nul komma fem. Med en raclette, griller hver gæst sin egen mad.
Oprindeligt stammer raclette konceptet fra Schweiz, hvor det primært var kogte kartofler med smeltet ost, men i dag kan du brugt stort set alt hvad du synes om i en raclette. Pladen på toppen er til kød, brød, grønt og andre store ting, og de små pander bruges til at blande mindre ting i, som f.eks. forskelligt slags kød eller grøntsager.
Hos KitchenOne forhandler vi forskellige typer af raclette grill, hvor den primære forskel ofte er størrelsen eller formen.