Nu hvor foråret er her, og det begynder at være tid til at nyde de lækre syrlige rabarber! Vi har fået hjælp
af bage-bloggeren Yvonne Landin (bakalite.se), som har lavet ni lækre rabarberopskrifter, som du kan prøve
i forår og sommer!
Kokosskum
Drink
Kokosskum
Drink
En saftig glutenfri mandelkage med rabarber toppet med syrlig rabarbercurd og cremet Mascarponetopping.
8 stk.
Mandelkage
Topping
Mandelkage
Topping
Blød og cremet rabarber-is toppet med kagekrummer er en vidunderlig sommerlig udgave af en rabarbertærte.
4 portioner
Topping
Is
Topping
Tip! Prøv at krydre isen med kardemomme, lime eller mandellikør.
Krydret chutney, hvor rabarber giver både sødme og syrlighed og løfter grilningen. Chutney er også en rigtig fin værtindegave, så benyt lejligheden til at lave en dobbelt portion, og giv et glas væk.
Ca. 500 ml
Tip! Prøv at erstatte karryen med ingefær, kanel eller spidskommen.
En sød-syrlig rabarbercurd er rigtig god til at tilsætte smag og toppe bagværk med, men prøv også at den som topping på ristet brød.
350 ml
Tip! Prøv at krydre curden med vanilje, kardemomme eller sort peber.
Sød-syrlig rabarbersorbet køler alle solskinsdage og er en dejlig frisk afslutning på middagen.
4 portioner
Gode komponenter til rabarberdrinken
Rabarbersirup er en perfekt base til drinks, men prøv også at pensle friskbagte boller med siruppen eller tilføj smag din næste kop te.
Du skal bruge
Fremgangsmåde
Tørrede rabarber er gode som slik, men kan bruges i mange forskellige former som pynt på bagværk eller drinks.