Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Nu hvor foråret er her, og det begynder at være tid til at nyde de lækre syrlige rabarber! Vi har fået hjælp
af bage-bloggeren Yvonne Landin (bakalite.se), som har lavet ni lækre rabarberopskrifter, som du kan prøve
i forår og sommer!

Rabarber-, gin- og kokosskum-drik

Du skal bruge

Kokosskum

  • 2 dl kokosfløde
  • ½ dl sukker

Drink

  • 5 cl gin
  • 3 cl rabarbersirup (se opskrift nederst på siden)
  • 2 cl citron
  • Is

Fremgangsmåde

Kokosskum

  1. Bland kokosfløde og sukker i en gryde. Lad koge under omrøring til sukkeret smelter, hæld op i en kande og sæt på køl til det bliver helt afkølet.
  2. Hæld den kolde kokosblanding i en sifon, oplad, ryst og lad stå ved stuetemperatur, mens du blander drinken.

Drink

  1. Pres citronen.
  2. Hæld rabarbersirup, gin, citronsaft og is i en shaker. Ryst drinken kold.
  3. Kom store isterninger i to glas og si drinken ned i glasset.
  4. Top med kokosskum.

Mandel- og rabarberkage (med Mascarpone & rabarbercurd)

En saftig glutenfri mandelkage med rabarber toppet med syrlig rabarbercurd og cremet Mascarponetopping.

Du skal bruge

8 stk.

Mandelkage

  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 1½ dl sukker
  • 3 dl mandelmel
  • 1½ dl kartoffelmel
  • ½ tsk. vaniljepulver eller 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. bagepulver
  • 50 g rabarber
  • Smør til formen

Topping

  • 100 g Mascarpone
  • ½ dl flormelis
  • 1-2 dl rabarbercurd

Fremgangsmåde

Mandelkage

  1. Sæt ovnen på 160 grader og smør en form på ca. 1½ liter, grundigt med smør.
  2. Smelt smørret og bland med mælken.
  3. Pisk æg og sukker sammen.
  4. Bland mandelmel, kartoffelmel, vanilje og bagepulver og tilsæt. Pisk sammen.
  5. Skyl og hak rabarberne fint.
  6. Fordel dejen i formen og bank den let mod bordet, så dejen kommer ordentligt ned.
  7. Drys rabarberne over, men sørg for, at rabarberne ikke rører kanterne af formen.
  8. Bag i nederste del af ovnen i ca. 30-40 minutter eller indtil kagen stopper med at hæve, og der ikke sidder dej på kagenålen.
  9. Lad afkøle i formen i ti minutter. Vend derefter forsigtigt kagen ud af formen og over på en rist. Lad afkøle under et rent viskestykke.

Topping

  1. Bland Mascarponeost med flormelis.
  2. Fordel det meste af rabarbercurden jævnt oven på kagen.
  3. Sprøjt eller fordel Mascarponecremen ovenpå curden og klik resten af ​​curden ovenpå.

Rabarbertærte-is

Blød og cremet rabarber-is toppet med kagekrummer er en vidunderlig sommerlig udgave af en rabarbertærte.

Du skal bruge

4 portioner

  • 300 g rabarber
  • ½ dl sukker
  • 2 spsk. vand
  • 2½ dl piskefløde
  • 2 dl sødet kondenseret mælk (ca. ½ dåse)

Topping

  • 30 g blødt smør
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl sukker
  • ½ dl mel

Fremgangsmåde

Is

  1. Forbered ismaskinen efter instruktionerne.
  2. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker.
  3. Kom i en gryde sammen med sukker og vand. Lad det simre under omrøring, indtil rabarberne er bløde. Lad afkøle.
  4. Pisk fløden luftig og vend mælken i.
  5. Tilsæt halvdelen af ​​rabarberpuréen og rør til en jævn masse.
  6. Hæld ismassen i ismaskinen.
  7. Hæld resten af ​​rabarberpuréen i og kør maskinen indtil isen er cremet. Hæld isen i en beholder med låg, og stil den i fryseren i et par timer.

Topping

  1. Bland blødt smør med havregryn, sukker og mel til en krumme.
  2. Varm en tør stegepande op og rist krummerne til de er brune. Lad afkøle.
  3. Fordel isen i skåle og drys krummerne over.

Tip! Prøv at krydre isen med kardemomme, lime eller mandellikør.

Rabarberchutney

Krydret chutney, hvor rabarber giver både sødme og syrlighed og løfter grilningen. Chutney er også en rigtig fin værtindegave, så benyt lejligheden til at lave en dobbelt portion, og giv et glas væk.

Du skal bruge

Ca. 500 ml

  • 500 g rabarber
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • ½ dl brun farin
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. karry
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker.
  2. Pil og hak rødløg og hvidløg fint.
  3. Fjern kernerne, hvis du ønsker en mildere chutney, og hak chilien fint.
  4. Læg alle ingredienserne i en gryde og lad simre i cirka 30 minutter eller indtil chutneyen tykner. Rør et par gange.
  5. Hæld chutneyen i et rent og varmt glas og lad afkøle. Uåbnet rabarberchutney kan opbevares ved stuetemperatur, et åbnet glas holder sig i køleskabet i op til et år.

Tip! Prøv at erstatte karryen med ingefær, kanel eller spidskommen.

FLERE RABARBEROPSKRIFTER

Rabarbercurd

En sød-syrlig rabarbercurd er rigtig god til at tilsætte smag og toppe bagværk med, men prøv også at den som topping på ristet brød.

Du skal bruge

350 ml

  • 300 g rabarber
  • ½ dl vand
  • 1½ dl flormelis
  • 1 æg
  • 25 g smør

Tip! Prøv at krydre curden med vanilje, kardemomme eller sort peber.

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker.
  2. Kom i en gryde sammen med vand og sukker. Koges indtil rabarberne er bløde, 15-20 minutter. Tag af varmen.
  3. Blend rabarberne til en jævn masse. Vil du have den endnu mere jævn, kan du også passere puréen gennem en finmasket si. Hæld rabarberpuréen tilbage i gryden.
  4. Tilsæt æg og lad det simre under konstant omrøring, indtil det tykner, cirka 5 minutter. Det må ikke koge.
  5. Tag gryden af ​​varmen og tilsæt smørret under omrøring indtil smørret smelter.
  6. Hæld curden op i et rent og varmt glas og lad den køle af. Den kan holde sig 1-2 uger i køleskabet og kan også fryses.

Rabarber sorbet

Sød-syrlig rabarbersorbet køler alle solskinsdage og er en dejlig frisk afslutning på middagen. 

Du skal bruge

4 portioner

  • 300 g rabarber
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. citron- eller limesaft
  • 1 tsk. vaniljepulver (kan undlades)

Fremgangsmåde

  1. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker.
  2. Kom i en gryde sammen med sukker og vand. Lad det simre under omrøring, indtil rabarberne er bløde.
  3. Tilsæt vanilje og citronsaft, smag til og tilsæt evt. mere citronsaft.
  4. Blend til en jævn masse og lad afkøle.
  5. Hæld i ismaskinen og kør til sorbeten til den er cremet.
  6. Hæld isen op i en beholder med låg og stil den i fryseren i et par timer.

Rabarber, rom og fennikel-drink

Du skal bruge

  • 5 cl rom
  • 3 cl rabarbersirup
  • 25 g fennikel
  • 2 cl lime
  • 20 frosne blåbær
  • Sprite eller lignende
  • Is

Fremgangsmåde

  1. Hak fenniklen fint.
  2. Pres limen.
  3. Hæld fennikel, rabarbersirup, lime og is i en shaker. Ryst drinken kold.
  4. Kom frosne blåbær i et glas, si drinken og fyld op med Sprite.

 

Gode ​​komponenter til rabarberdrinken

Rabarbersirup

Rabarbersirup er en perfekt base til drinks, men prøv også at pensle friskbagte boller med siruppen eller tilføj smag din næste kop te.

Du skal bruge

  • 300 g rabarber
  • 3 dl sukker
  • ½ dl vand

Fremgangsmåde

  1. Skyl og hak rabarberne fint.
  2. Kom i en gryde sammen med sukker og vand. Lad simre indtil rabarberne er bløde, cirka 10 minutter. Rør et par gange.
  3. Mos eller blend rabarberne og pres dem igennem en finmasket si, indtil du har en helt glat sirup.
  4. Hæld siruppen i en kande og lad den køle af.

Tørret rabarber

Tørrede rabarber er gode som slik, men kan bruges i mange forskellige former som pynt på bagværk eller drinks.

Fremgangsmåde

  1. Høvl rabarberne på langs med en kartoffelskræller.
  2. Kom rabarberne i en gryde med sukker og vand, to dele sukker og en del vand, så det dækker rabarberne. Lad det simre til rabarberne er bløde.
  3. Sæt ovnen på 100 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  4. Læg rabarberne i rækker på pladen og tør i midten af ovnen, til de ikke længere er klistrede, når du mærker dem. Ønsker du spiraler, så rul rabarberne rundt om spisepinde eller lignende.
  5. Lad tørre helt natten over ved stuetemperatur.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne