Tomatsås till pizza

Tomatsauce til pizza

45 min

4

portioner

Du skal bruge:

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • ½ krukke basilikum

  • Olivenolie

  • ½ spsk fint havsalt

  • ½ spsk rørsukker

  • ½ spsk hvidvinseddike

  • ½ tsk nymalet sort peber

  • 1 dåse flåede blommetomater (400 g)

Gør sådan her: 

  1. Hak løget, og hak hvidløget fint. Hak basilikum, både blade og stilke.

  2. Sautér løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt salt, sukker, eddike og peber. Rør rundt med en grydeske.

  3. Tilsæt basilikum og tomater. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 30 minutter.

  4. Blend saucen, indtil den er ensartet. Smag til, og kog til den er nogenlunde fast.

  5. Fordel et tyndt lag tomatsauce på pizzabundene – for meget sauce gør dem bløde.

Tip! Hvis du har en rest tomatsauce, passer den glimrende til forskellige pastaretter.