)
Tomatsauce til pizza
45 min
4
portioner
Du skal bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
½ krukke basilikum
Olivenolie
½ spsk fint havsalt
½ spsk rørsukker
½ spsk hvidvinseddike
½ tsk nymalet sort peber
1 dåse flåede blommetomater (400 g)
Gør sådan her:
Hak løget, og hak hvidløget fint. Hak basilikum, både blade og stilke.
Sautér løg og hvidløg i en gryde med olie. Tilsæt salt, sukker, eddike og peber. Rør rundt med en grydeske.
Tilsæt basilikum og tomater. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 30 minutter.
Blend saucen, indtil den er ensartet. Smag til, og kog til den er nogenlunde fast.
Fordel et tyndt lag tomatsauce på pizzabundene – for meget sauce gør dem bløde.
Tip! Hvis du har en rest tomatsauce, passer den glimrende til forskellige pastaretter.