Bullar med hasselnötskräm och frosting

Snegle med hasselnøddecreme og frosting

Du skal bruge

Dej:

  • 25 g gær

  • 300 g vand

  • 100 g sukker

  • 400 g hvedemel

  • 75 g smør

  • ½ tsk. salt

Fyld:

  • Ca. 2 dl hasselnøddecreme

Sukkerlage:

  • 1 dl vand

  • 1 dl sukker

Glasur:

  • 75 g flødeost

  • 50 g smør

  • 45 g flormelis

  • 1 spsk. hasselnøddecreme

Topping:

  • 25 g hakkede hasselnødder

Sådan gør du

  1. Tag smørret frem, både til dejen og til glasuren, så det får stuetemperatur.

Dej:

  1. Forbered maskinen med dejkrog og en stor skål.

  2. Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt vand. Brug varmepladen til at varme vandet.

  3. Tilsæt sukker og mel. Vælg Ælteprogrammet, og bland det godt.

  4. Tilsæt smør og salt, genstart programmet, og lad maskinen arbejde, indtil dejen er blank og slipper skålens kanter. Tilsæt mere mel, hvis det er nødvendigt.

  5. Sæt stænkskærmen på, og start hæveprogrammet.

  6. Beklæd en bageform, ca. 20 x 30 cm, med bagepapir.

Udrulning:

  1. Rul dejen ud til en flade på ca. 40 x 30 cm.

  2. Fordel hasselnøddecremen over hele fladen, og rul den sammen. Skær 12 stykker, ca. 4 cm brede, og læg dem spredt i formen med skærefladen opad.

  3. Lad dem hæve tildækket i 45 minutter.

Sukkerlage:

  1. Bland varmt vand og sukker under omrøring, indtil sukkeret er opløst.

Bagning:

  1. Sæt ovnen på 200 grader.

  2. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de har fået farve. Hvis midten af sneglene er hævet for meget, så tryk dem forsigtigt ned med bagsiden af en ske.

  3. Pensl med flormelis, og lad dem køle af, mens du laver fostingen.

Frosting:

  1. Pisk det bløde smør, flødeost, flormelis og hasselnøddecremen sammen til en creme.

  2. Fordel frostingen på sneglene, drys med hakkede nødder. Velbekomme!