)
Snegle med hasselnøddecreme og frosting
Du skal bruge
Dej:
25 g gær
300 g vand
100 g sukker
400 g hvedemel
75 g smør
½ tsk. salt
Fyld:
Ca. 2 dl hasselnøddecreme
Sukkerlage:
1 dl vand
1 dl sukker
Glasur:
75 g flødeost
50 g smør
45 g flormelis
1 spsk. hasselnøddecreme
Topping:
25 g hakkede hasselnødder
Sådan gør du
Tag smørret frem, både til dejen og til glasuren, så det får stuetemperatur.
Dej:
Forbered maskinen med dejkrog og en stor skål.
Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt vand. Brug varmepladen til at varme vandet.
Tilsæt sukker og mel. Vælg Ælteprogrammet, og bland det godt.
Tilsæt smør og salt, genstart programmet, og lad maskinen arbejde, indtil dejen er blank og slipper skålens kanter. Tilsæt mere mel, hvis det er nødvendigt.
Sæt stænkskærmen på, og start hæveprogrammet.
Beklæd en bageform, ca. 20 x 30 cm, med bagepapir.
Udrulning:
Rul dejen ud til en flade på ca. 40 x 30 cm.
Fordel hasselnøddecremen over hele fladen, og rul den sammen. Skær 12 stykker, ca. 4 cm brede, og læg dem spredt i formen med skærefladen opad.
Lad dem hæve tildækket i 45 minutter.
Sukkerlage:
Bland varmt vand og sukker under omrøring, indtil sukkeret er opløst.
Bagning:
Sæt ovnen på 200 grader.
Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil de har fået farve. Hvis midten af sneglene er hævet for meget, så tryk dem forsigtigt ned med bagsiden af en ske.
Pensl med flormelis, og lad dem køle af, mens du laver fostingen.
Frosting:
Pisk det bløde smør, flødeost, flormelis og hasselnøddecremen sammen til en creme.
Fordel frostingen på sneglene, drys med hakkede nødder. Velbekomme!