)
Hurtig pizzadej
1 h
4
portioner
Du skal bruge:
25 g gær (1/2 pk)
5 dl vand
1 spsk olie
2 tsk salt
13 dl hvedemel (for en mere fyldig smag kan du erstatte 3,5 dl hvedemel med spelt- eller durumhvedemel)
Gør sådan her:
Opløs gæren i vandet, det skal være ca. 25 °C.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og arbejd til en glat, ensartet dej, 12 minutter i maskine (2 minutter langsomt og 10 minutter hurtigt eller ca. 15 minutter i hånden).
Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter.
Rul den tyndt ud (1-2 mm) på et melet bord, lav 4 store pizzaer eller 6 mindre, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.
Forvarm ovnen til 250°C.
Tilsæt topping efter eget valg, og bag med det samme i midten af ovnen i ca. 9-10 minutter – tiden kan variere lidt afhængigt af pizzaens størrelse.