Snabb pizzadeg

Hurtig pizzadej

1 h

4

portioner

Du skal bruge: 

  • 25 g gær (1/2 pk)

  • 5 dl vand 

  • 1 spsk olie

  • 2 tsk salt

  • 13 dl hvedemel (for en mere fyldig smag kan du erstatte 3,5 dl hvedemel med spelt- eller durumhvedemel)

Gør sådan her: 

  1. Opløs gæren i vandet, det skal være ca. 25 °C.

  2. Tilsæt de øvrige ingredienser, og arbejd til en glat, ensartet dej, 12 minutter i maskine (2 minutter langsomt og 10 minutter hurtigt eller ca. 15 minutter i hånden).

  3. Lad dejen hvile tildækket i 30 minutter.

  4. Rul den tyndt ud (1-2 mm) på et melet bord, lav 4 store pizzaer eller 6 mindre, og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.

  5. Forvarm ovnen til 250°C.

  6. Tilsæt topping efter eget valg, og bag med det samme i midten af ovnen i ca. 9-10 minutter – tiden kan variere lidt afhængigt af pizzaens størrelse.