)
Espresso-fudge-brownies med chokolade, kaffebønner og salt
Du skal bruge
Brownie:
200 g mørk chokolade
150 g smør
150 g mel
180 g sukker
20 g kakao
Ca. 120 g æg (2 stk.)
Topping:
150 g mørk chokolade
100 g lys chokolade
150 g fløde
50 g espresso eller stærk kaffe
15 g smør
10 g kaffebønner
½-1 spsk. havsalt
Sådan gør du
Brownie:
Beklæd en bageform, ca. 15 x 20 cm, med bagepapir, og tænd ovnen på 170 grader.
Hak chokoladen fint, eller brug chokoladeknapper, og kom den i maskinen sammen med smør. Sæt Flexivisp på, og start Chokoladesmelteprogrammet. Stop programmet, så snart alt er smeltet. Løft skålen ud af maskinen, og lad varmepladen køle helt af.
Sæt skålen tilbage på plads igen, og tilsæt mel, sukker og kakao, og bland det sammen.
Tilsæt æggene, og bland ved lav hastighed.
Hæld dejen i formen, og glat den ud.
Bag i midten af ovnen i ca. 15 minutter. Kagen skal kunne bevæge sig lidt i midten, mens kanterne skal have sat sig.
Lad kagen køle helt af i formen.
Topping:
Stød eller hak kaffebønnerne.
Hak chokoladen fint, eller brug chokoladeknapper, og kom den i skålen med fløde, espresso og smør. Start Chokoladesmelteprogrammet, og lad det køre, til chokoladen er helt smeltet.
Fordel chokoladecremen på kagen, og stil den i køleskabet i 10 minutter.
Tag formen ud af køleskabet, og drys med kaffebønner og havsalt. Sæt formen tilbage i køleskabet, så den kan sætte sig helt.
Skær kagen i stykker af ønsket størrelse, og servér med flødeskum.