Espressofudgebrownies med choklad, kaffebönor och salt

Espresso-fudge-brownies med chokolade, kaffebønner og salt

Du skal bruge

Brownie:

  • 200 g mørk chokolade

  • 150 g smør

  • 150 g mel

  • 180 g sukker

  • 20 g kakao

  • Ca. 120 g æg (2 stk.)

Topping:

  • 150 g mørk chokolade

  • 100 g lys chokolade

  • 150 g fløde

  • 50 g espresso eller stærk kaffe

  • 15 g smør

  • 10 g kaffebønner

  • ½-1 spsk. havsalt

Sådan gør du

Brownie:

  1. Beklæd en bageform, ca. 15 x 20 cm, med bagepapir, og tænd ovnen på 170 grader.

  2. Hak chokoladen fint, eller brug chokoladeknapper, og kom den i maskinen sammen med smør. Sæt Flexivisp på, og start Chokoladesmelteprogrammet. Stop programmet, så snart alt er smeltet. Løft skålen ud af maskinen, og lad varmepladen køle helt af.

  3. Sæt skålen tilbage på plads igen, og tilsæt mel, sukker og kakao, og bland det sammen.

  4. Tilsæt æggene, og bland ved lav hastighed.

  5. Hæld dejen i formen, og glat den ud.

  6. Bag i midten af ovnen i ca. 15 minutter. Kagen skal kunne bevæge sig lidt i midten, mens kanterne skal have sat sig.

  7. Lad kagen køle helt af i formen.

Topping:

  1. Stød eller hak kaffebønnerne.

  2. Hak chokoladen fint, eller brug chokoladeknapper, og kom den i skålen med fløde, espresso og smør. Start Chokoladesmelteprogrammet, og lad det køre, til chokoladen er helt smeltet.

  3. Fordel chokoladecremen på kagen, og stil den i køleskabet i 10 minutter.

  4. Tag formen ud af køleskabet, og drys med kaffebønner og havsalt. Sæt formen tilbage i køleskabet, så den kan sætte sig helt.

  5. Skær kagen i stykker af ønsket størrelse, og servér med flødeskum.