Oonis Volt pizzaovn kan både bruges inde og ude. Det har den fordel at du slipper for at tænde op i vådt brænde eller huske at få byttet gasflasken.
Du sætter den bare i stikket og så er den hurtigt varm. Den helt store fordel at du kan bruge den inde, så du slipper for at stå ude og fryse,
når der skal bage pizza, naanbrød, pita, foccacia eller hvad du nu har lyst til at lave i din Ooni Volt.
Hvis man lige kigger rundt på nettet, kan der gå meget nørderi i deje. Det kan næsten føles som en hel videnskab. Men frygt ikke. Vi har din ryg.
Vi har nemlig lavet en dej her, som er nem at gå til. Nem at arbejde med. Og så kan du bruge den på en masse forskellige måder sammen med din pizzaovn.
Vi skal her lave Detroit style deep pans, vi skal lave de klassiske tynde pizzaer, vi skal bage foccacia.
Du skal bruge
Sådan gør du
Tips!
Detroit-pizzaen er en rektangulær panpizza med en tyk, sprød og sej bund. Den er traditionelt toppet med mozzarella eller Wisconsin brick cheese, som karamelliserer mod den tunge rektangulære pizza med høj skorpe. 1 portion dej passer til pizzapanden.
Du skal bruge
Sådan gør du
1 portion dej passende til din Ooni Detroit-Style Pizza Pan
Du skal bruge
Sådan gør du
Du skal bruge
Sådan gør du
1 pizza på 1 kugle dej
Du skal bruge
Sådan gør du
Fra træfyret smag til gasdrevet konsistens til elektrificeret bekvemmelighed – du kan bruge Ooni transportable
pizzaovne i køkkenet, i baghaven eller næsten hvor som helst. Vi inviterede den svenske kok og restauratør
Thomas Sjögren til at inspirere os med smagfulde pizzaer til sommerens pizzafest.
Nogle gange har man bare ikke tid til at forberede alt dagen før. Så er det godt, at det ikke behøver at tage mere end en time at lave en pizzadej. Med denne opskrift kan du hurtigt forberede et pizza-party, selv når det føles som om, at tiden flyver af sted.
Til dejen skal du bruge:
Fremgangsmåde:
Uanset hvordan du vælger at toppe din pizza, anbefaler vi at pensle pizzakanterne med olivenolie, så snart den er taget ud.
Ikke meget kan slå en traditionel pizza med en tomatsauce lavet af gode tomater.
Blend San Marzano-tomater med salt, og smør et tyndt lag på pizzadejen.
Top derefter med salsiccia og ramsløg. Bag i din Ooni. Pizzaen er færdig, når den
er gylden og har bløde kanter. Top den med revet citronskal, basilikum og havsalt.
Den populære pizza bianco har en hvid sauce i stedet for tomatsauce. Hvis du vælger creme fraiche
som base, får du en syrlig smagskarakter, som også passer rigtig godt sammen med en smagfuld ost.
Fortynd creme fraichen med lidt vand, så den får en konsistens, der er nem at arbejde med – kom et tyndt lag på pizzadejen.
Hak aspargesene, og fordel dem på pizzaen sammen med Pecorino-ost, og dryp med olivenolie. Bag, indtil din pizza er gylden
med luftige kanter. Afslut med at sprøjte creme fraichen ud i spiralform, og top med ørredrogn.
Pizza kan serveres både som salt og sødt.
Thomas bød på en sommerlig pizza med smag af mandler, punch og jordbær.
Form pizzadejen, og bag den uden topping. Pizzaen er færdig, når den er gyldenbrun med luftige kanter.
Pisk fløden, og bland punch i efter smag. Bland marcipanen sammen med vand til en ensartet konsistens,
der kan fordeles ud den nybagte pizza. Top med jordbær i skiver, hakkede mandler, punchcremen og
sigtet flormelis. Afslut med et par citronmelisseblade.
En Ooni-pizzaovn er ikke kun til brug derhjemme – den kan også bruges til at bage pizza udendørs. Herunder finder du nogle tips til at gøre processen så simpel som muligt, uanset om du bager pizza på en picnic i parken, ved siden af din autocamper eller helt off the grid.
Nogle gange har man bare ikke tid til at forberede alt dagen før. Så er det godt, at det ikke behøver at tage mere end en time at lave en pizzadej. Med denne opskrift kan du hurtigt forberede et pizzaparty, selv når det føles som om tiden flyver af sted.
Til dejen skal du bruge:
Fremgangsmåde:
En pizza bagt på surdej er utrolig velsmagende – og det er slet ikke så besværligt, som det måske lyder. Dejen tager ganske vist lidt længere tid at tilberede, men til gengæld får du en pizzadej med endnu mere dybde i smagen.
Surdej er en traditionel metode, hvor der anvendes naturlig gæring i stedet for gær. For at bage surdej skal du bruge en såkaldt surdejsstarter.
Ooni blev grundlagt af Darina Garland og Kristian Tapaninaho. De lavede ofte pizza derhjemme, men syntes ikke, at den var så god, som den kunne være. De gik på jagt efter en brændefyret pizzaovn, men alle de pizzaovne, de fandt, var både store og dyre. De indså, at de havde opdaget et hul i markedet, så de skabte deres egen prototype og gik i gang med arbejdet. Og så blev Ooni født - en hurtig og bærbar pizzaovn af høj kvalitet til en overkommelig pris.
Siden lanceringen af deres første pizzaovn er Ooni vokset til en virksomhed, der har modtaget flere priser og sælger sine produkter over hele verden. Det ideelle valg for dig, der ønsker en kompakt og effektiv pizzaovn. Ooni gør det nemt at bage pizzaer, uanset om det er til en ekstra luksuriøs hverdagsmiddag, eller om du vil invitere nære og kære på pizzafest.
Bag pizza som på restaurant
En pizzaovn har mange fordele og gør det utroligt nemt at bage pizza derhjemme. Den kan nå temperaturer, som din almindelige ovn kun kan drømme om. Resultatet er en pizzabund, der er utrolig sprød og lækker - ligesom på restaurant. Du kan servere pizzaen friskbagt og helt selv vælge dine toppings. Perfekt til dig, der gerne vil invitere venner og familie til en dejlig middag derhjemme.
Du kan naturligvis også bruge din pizzaovn til andre formål. Mange udnytter eftervarmen til at bage brød eller andet der skal bages i ovnen, mens temperaturen langsomt falder. På den måde kan du få mest muligt ud af energien og lave mad på en energibevidst måde. Du kan også bruge din brændefyrede Ooni-ovn til at grille og give kød en røget smag.
Nyd herlige stunder i haven
Det er skønt at lave mad udenfor, når det bliver sommer. Hvorfor ikke samle familien i haven, nyde det varme vejr og lave mad udenfor? Men glem burgere på grillen! Med en Ooni pizzaovn har du endnu flere muligheder.
Det tager kun 60-90 sekunder at bage en pizza, så du kan hurtigt og nemt bage pizzaer til mange. Samtidig kan du lade dine gæster være med i processen ved at de vælger deres egne toppings! Nemt, sjovt og lækkert.
Det har også praktiske fordele at vælge pizzaovnen frem for grillen. Oonis pizzaovne er nemlig selvrensende (i modsætning til en grill, som skal børstes og rengøres ofte). Fordi ovnen når så høje temperaturer, forsvinder de fleste rester efter få minutter. Det giver dig mere tid til at spise, drikke, hygge dig og nyde de dejlige sommerdage.