Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Den tyrkiske mad er varieret og sund med gode råvarer! Börek, falafel, kebab, kofta og
baklava er nogle af de delikatesser, der findes på gaderne i Tyrkiet. Derudover er te-traditionen
vigtig her!

TURKISKE OPSKRIFTER

Falafel med tabbouleh og tahindressing

Du skal bruge:

4 portioner

FALAFEL

  • 250 g tørrede kikærter
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl hakket bladpersille
  • 2 tsk spidskommen
  • 1 grøn chili
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 5 dl fritureolie, f.eks. rapsolie

TABBOULEH

  • 1 dl bulgur
  • 4 store tomater
  • 4 forårsløg
  • 3 dl hakket bladpersille
  • 3 dl hakket mynte
  • 2 ml kanel
  • 2 ml allehånde
  • 1/2 tsk friskkværnet sort peber
  • Saften fra 2 citroner
  • 4–5 spsk olivenolie
  • 2 tsk flagesalt
  • 1 dl granatæblekerner

TAHINDRESSING

  • 1 dl tahin
  • 1 1/2 dl vand
  • Saften fra 1 citron
  • 1 tsk flagesalt

Sådan gør du:

  1. Læg de tørrede kikærter i blød med rigeligt med vand natten over.
  2. Dræn kikærterne, men gem et par deciliter af vandet.
  3. Hak løg og hvidløg groft. Bland de drænede kikærter sammen med løg, hvidløg, persille, spidskommen, chili, natron, bagepulver og salt til en glat, fugtig dej, der kan formes til kugler. Hvis dejen er for tør, tilsættes noget af det gemte kikærtevand.
  4. Blødgør bulgur i koldt vand i ca. 5 minutter.
  5. I mellemtiden blandes tahin, vand og citronsaft til en lys dressing. Krydr med salt.
  6. Skær tomater og forårsløg til tabbouleh fint. Skyl bulguren under rindende vand og lad det derefter dryppe af. Kom det i en stor skål og tilsæt tomater, forårsløg, persille, mynte, kanel, krydderier, sort peber, citronsaft, olie og salt. Bland forsigtigt. Tilføj granatæblekernerne lige inden servering og smag evt. til med salt og peber.
  7. Varm fritureolien op til 180° C i en gryde.
  8. Form små boller af falafeldejen (brug evt. to spiseskefulde og form falaflen som en amerikansk fodbold). Steg et par ad gangen i 3-4 minutter, indtil de er gennemstegte. Lad overskydende olie dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  9. Server falaflerne med tabbouleh og tahindressing.

Kofta – krydrede lammespyd

Disse grillspyd er populære i store dele af Mellemøsten og Asien såvel som i Grækenland og Tyrkiet. De kan krydres på forskellige måder og laves på alle slags kød.

 

Du skal bruge:

4 portioner

  • 400 g hakket lammekød
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt och peber
  • 8–10 træspyd

TILBEHØR

  • Pitabrød
  • Lime
  • Oliven
  • Frisk oregano og mynte
  • Salat
  • Fetaost
  • Græsk yoghurt
  • Hummus

Sådan gør du:

  1. Blødgør træspyddene i koldt vand i cirka 10 minutter, så de ikke antænder under grillning.
  2. Kom lammefarsen i en skål og tilsæt krydderier.
  3. Hak løg og hvidløg fint, og bland det sammen med kødet. Tilsæt salt og peber, og arbejd med kødet, så det bliver mere fast.
  4. Form aflange ruller af farsen og kom det rundt om træspyddene. Grill eller steg dem ved høj varme i ca. 3-5 minutter. Vend spyddene undervejs, så de steges jævnt. Server med pitabrød.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne