Spanien er berømt for sine tortillas, gambas, gazpacho og ikke mindst paella - spaniernes nationalret! Skal du have en spansk aften, så må du ikke glemme den klassiske, frugtige vindrik sangria!
SPANSKE OPSKRIFTER
Spaniens nationalret, Paella - med jomfruhummer
Du skal bruge:
4–6 portioner
1 løg
2 fed hvidløg
450 g kyllingelårfilet
3 spsk olivenolie
Salt og peber
1 pose safran, 0,5 g
4 dl paellaris eller risottoris
6 dl hønsebouillon
1 dl tør hvidvin
1 dåse cherrytomater, 400 g
1 laurbærblad
500 g friske muslinger
1 rød peberfrugt
2 dl grønne ærter
400 g skalrejer
Pynt med
4–6 kogte jomfruhummere
Rejer
1 citron
Persille
Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg. Skær kyllingelårfileterne i stykker. Brun dem i olie i paellapanden eller en stor traktørpande. Krydr med salt og peber. Tilsæt løg og hvidløg, og steg dem, indtil de er bløde.
Gnid saffran med en ske, så det smuldrer i posen. Skær posen op, og tilsæt krydderiet og risen i gryden. Lad den simre i et par minutter. Tilsæt hønsebouillon, vin, tomater og laurbærblade. Dæk gryden med et låg eller folie, og lad det simre i ca. 15 minutter.
Kontroller, at muslingerne er hele og kasser dem, der ikke lukket. Børst og skyl muslingerne grundigt. Læg dem oven på risene i paellapanden. Dæk med folie og lad koge i ca. 5 minutter. Kasser muslingerne, der ikke har åbnet sig.
Skyl og fjern kerner fra peberfrugten. Skær det i grove stykker, og tilsæt det og ærter til risen. Pil rejerne, så hovedet forbliver. Pynt paellaen med rejer, jomfruhummer, citronbåde og persille.
Spansk tortilla med chorizo, løg og kartoffel
Du skal bruge:
4 portioner
200 g chorizo
2 løg
500 g kogte kartofler
1 dl + 1 dl olie
Salt og peber
6 æg
1 bundt purløg
Sådan gør du:
Skær chorizoen i mindre stykker. Hak løg og skær kartoflerne i stykker. Opvarm olien i en Tefal stegepande. Steg pølsen i 4-5 minutter. Tilsæt kartofler og løg, og steg, indtil kartoflerne begynder at få farve. Det tager 6-8 minutter.
Rør, så kartoflerne får jævn farve. Krydr med salt og peber.
Pisk æggene sammen med hakket purløg. Bland kartofler og løg i æggeblandingen. Tør stegepanden af.
Varm stegepanden op med resten af olien. Hæld æggeblandingen i og reducer varmen. Steg omeletten i 10-12 minutter, indtil den er fast i kanterne.
Læg en tallerken over omeletten og vend den ud på tallerkenen. Lad omeletten glide ned i stegepanden med den rå side ned af og steg i yderligere 5-6 minutter.
Lad tortillaen hvile lidt, inden den skæres i trekanter. Tortillaen kan serveres varm, men smager også god koldt.
Produktet er tilføjet til kurvenTilføjet til kurven