Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Det nordlige Kroatiens madkultur er meget påvirket af Italien med masser af pasta, men i de
centrale dele af landet kommer indflydelsen fra Centraleuropa med masser af kød, pølser og peberfrugt.
Langs kysten spiser folk masser af fisk og skaldyr. Tænd op for grillen og prøv noget nyt!

KROATISKE OPSKRIFTER

Grillede cevapcici

Du skal bruge:

  • 300 gram hakket oksekød
  • 200 gram lammefars
  • 2 spsk rasp
  • 1 æg
  • 1 spsk mælk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 ml sort peber
  • 1 tsk natron (valgfrit)
  • 1 fed hvidløg (valgfrit)

Server med

  • 1 snittet løg
  • 4 pitabrød eller fladbrød
  • 200 gram fetaost
  • 8 cherrytomater, halverede
  • 10 cm agurk i tern
  • 20 gram babyspinat eller grøn salat
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl ajvar
  • 1 rød peberfrugt i stykker til grillning

Sådan gør du:

  1. Bland hakket oksekød og lam med æg, mælk, rasp, salt, peber, natron og knust hvidløg i en skål.
  2. Steg gerne en lille smagsprøve af kødet i lidt olie eller smør på en stegepande. Smag til med salt og peber.
  3. Del farsen i fire dele.
  4. Tryk farsen fast og form den omkring fire flade grillspyd. Har du ikke store, flade spyd, kan du dele farsen i otte dele og bruge otte almindelige grillspyd.
  5. Du kan forberede kødet på forhånd ved at rulle bagepapir om det, og opbevare det på køl.
  6. Grill spydene i ca. 15-20 minutter, indtil de har fået en fin farve og er gennemstegte. De kan også grilles i ovnen ved 225° C i ca. 20 minutter. Placer dem derefter på en rist med en bageplade nedenunder med bagepapir på, som fedt kan dryppe ned på.
  7. Server med valgfrit tilbehør.

Grillede kammuslinger

Du skal bruge:

  • 10 kammuslinger med skal
  • 1½ dl hvidvin
  • 1½ dl smeltet smør
  • ½ dl olivenolie
  • Salt
  • Peber
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 håndfuld revet parmesanost
  • Persille

Sådan gør du:

  1. Selve muslingekødet er pakket ind i en slimet hinde. Dette fjernes og smides væk.  Tilbage er kammuslingen.
  2. Rengør muslingeskallen.
  3. Forbered marinaden: smør, salt, peber, hvidvin og olivenolie.
  4. Først grilles selve muslingen på grillen. Derefter lægger du kødet i deres skaller og fordeler marinaden over dem. Når marinaden begynder at koge, og vinens syre er kogt væk, fjerner du hurtigt skallerne fra grillen. De må ikke koges for længe, ​​for ellers bliver kødet som gummi. Fordel hvidløg over kammuslingerne og drys med friskrevet parmesanost og persille.

Serveres på et stort fad med brød, som kan dyppes i marinaden.

Burek – Filodej med fetaost

Du skal bruge:

6 portioner

  • 1 pakke færdig filodej, ca. 500g
  • 4 æg
  • 500 g hytteost, gerne økologisk
  • 300 g fetaost
  • 1 dl mælk eller mineralvand
  • smeltet smør eller smagsneutral olie til pensling

Sådan gør du:

  1. Pak filodejen ud og pensl med smør eller olie.
  2. Pisk fyldet sammen: æg, hytteost, fetaost og lidt mælk eller mineralvand. (Hvis du vil, kan du blande et par spiseskefulde optøet hakket spinat i.)
  3. Fordel fyldet på de første ark filodej på en bradepande, pensl med smør og kom mere fyld på. Fortsæt således, indtil al filodej og fyld er brugt. Det øverste lag skal være et par smørpenslede lag filodej.
  4. Bages i ovnen ved 180° C i ca. 30 minutter.
  5. Servera som varmrätt med en god sallad eller som mellanmål: kall filopaj med ett glas yoghurt.
  6. Serveres som hovedret med en god salat eller som en snack, når den er kold.

Tips til dessertfyld: Riv sylige æbler med kanel og sukker efter smag. Kirsebærkompot på syrlige sukkerholdige kirsebær og hakkede valnødder. Eksperimenter med fyldet!

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne