Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Det er næppe gået ubemærket hen, at det er blevet dyrere at handle madvarer. Når vi stirrer på den sidste
linje på kvitteringen, rynker vi panden, og spørger os selv "men jeg har jo ikke købt noget..." Jamen, hvad skal
man egentlig gøre for at få madbudgettet til at hænge sammen? Her på siden finder du opskrifter og tips, der
sparer både tid og penge. Diætisten gæsteoptræder og spreder som sædvanlig pep i køkkenet og byder på gode
opskrifter og tips, der sparer både tid og penge.

Et andet hot emne i øjeblikket er madpakken, og når du tager din egen med, kan du spare mange penge. I Mad-
kasseguiden kan du nemt gennemgå fordele og ulemper ved de forskellige muligheder og finde dine favoritter.
Diætisten afliver også myten – Nej, maden mister ikke næring, når du varmer den i mikroovnen. Hvor længe holder
de forskellige råvarer sig i fryseren? Mange spørgsmål og lige så mange svar finder du her. Gå heller ikke glip af
opskrifterne herunder som "Den klassiske spaghetti og kødsauce i en ny version", "Varmende gryde - perfekt til
at fryse" og "Hurtig pastagratin, som børnene elsker". God læsning!

MADKASSEGUIDE

Her får du en kort forklaring af de forskellige materialer og nogle tips til, hvordan du vælger.

Glas 

Glas er et fantastisk og funktionelt materiale. At det er hærdet giver mange fordele. Med samme beholder kan du først tilberede en ret i ovnen, derefter fryse den og til sidst tage den ud for siden at varme den i mikroovnen. Glas er desuden et ikke-giftigt materiale, så det ligger også i tiden at vælge glas. Fra et livscyklusperspektiv er glas meget godt. Du kan genanvende og genbruge det næsten et uendeligt antal gange. Dog er glas noget mere skrøbelig end både metal og plastik og tåler ikke hårde stød godt.

SE ALLE MADKASSER AF GLAS

Metal

Et klassisk madkassemateriale, der har været på markedet i årtier, er metal. Den seneste er interessen for madkasser af metal blusset op igen. Dels for den vidunderlige retro følelse, som det medfører, dels (og måske primært) fordi flere af os reducerer mængden af plastikbeholdere i vores hjem. Metal er slidstærkt og nemt at vaske. Det er også et relativt let materiale, hvilket gør det perfekt at have med på for eksempel en udflugt, i skole eller på arbejde. Dog kan en madkasse af metal kan ikke bruges i mikroovnen, hvilket er mindre praktisk i en travl hverdag, hvor tiden er knap.

SE ALLE MADKASSER AF METAL

Plast 

Plastik har de seneste år været et meget omdiskuteret emne. Som med andre materialer er der selvfølgelig både fordele og ulemper med plastik. Dog har diskussionen om plastisk hovedsageligt kredset om det negative. I denne sammenhæng er det vigtigt at tale om engangsbrug eller single use. Set ud fra et bæredygtighedsperspektiv er en plastvare, der bliver brugt flittigt, før den genanvendes, bedre end en, der kun bliver brugt én gang, før den smides ud/genanvendes. Blandt fordelene ved plast er, at det er et slidstærkt materiale, der kan opbevares i køleskab og fryser samt bruges i mikroovnen. Inden for industrien stilles der højere krav til brugen af ​​kemikalier i produktionen end tidligere. Plastsammensætningen er generelt meget bedre i dag end tidligere, især når det kommer til den plast, der kommer i kontakt med fødevarer. Derudover er plast let at transportere og desuden holdbart. Til gengæld bliver en madkasse af plast naturligt slidt af meget brug, og efter et par år er den udtjent og skal genbruges.

SE ALLE MADKASSER AF PLAST

KLEAN KANTEEN

Klean Kanteen, grundlagt i 2004, er et mærke, der producerer højkvalitets og holdbare vandflasker,
madkasser og krus af rustfrit stål. Klean Kanteens produkter er fremstillet af sikre og giftfrie materialer,
der er fri for skadelige kemikalier som BPA og ftalater. Mærket har et stærkt engagement i bæredygtige
fremstillingsmetoder og miljøspørgsmål, hvilket gør det til et populært valg for bevidste forbrugere, der
ønsker at reducere deres miljøpåvirkning.

PYREX

Pyrex er primært kendt for sine varmebestandige glasprodukter. Mærket blev grundlagt i 1915 og er siden
blevet synonymt med holdbare produkter, der bruges både i hjemmet og i professionelle køkkener. Pyrex-
produkterne er kendte for deres modstandsdygtighed over for termisk chok, hvilket gør dem ideelle til bagning,
madlavning og opbevaring af mad. Disse er glasprodukter, der fortsat er en fast bestanddel i mange køkkener
rundt om i verden.

ZWILLING - FRESH & SAVE

Zwillings Fresh & Save er en serie af vakuumemballager, poser og tilbehør designet til at holde maden
frisk i lang tid. Med vakuumteknologi fjerner Fresh & Save luften fra beholderen og forsegler dermed frisk-
heden i maden. Det fører til længere holdbarhed og mindre madspild. Produkterne er fremstillet af højkvalitets
og BPA-frie materialer. Med Fresh & Save er det muligt at opbevare en bredt udvalg af fødevarer, fra frisk frugt
og grøntsager til færdigretter og madrester. Serien indeholder også forskelligt tilbehør, såsom pumper og
adaptere, så processen med vakuumforsegligen bliver nem og bekvem. Med Fresh & Save tilbyder Zwilling
en bæredygtig og praktisk løsning til opbevaring og konservering af mad, hvilket betyder mindre spild og
flere penge i pengepungen.

SMARTE TIPS TIL AT UNDGÅ SPILD

Sådan engagerer du børnene

At lade børnene være med til at købe ind og se, hvad maden koster, kan være nyttige lektioner i livet. Lær børnene at tage tilpas store portioner (tag hellere flere gange) og undgå dermed at smide mad ud. På den måde lærer de, at spildt mad er penge, der kunne være brugt på noget sjovere.

Bland mere

Ordet blender leder ofte tankerne hen på smoothies, og det er en glimrende måde at gøre brug af frugt og grøntsager, der er begyndt at se trætte ud. Men en blender hjælper dig med så meget mere! Med en blender kan du lave en kold sauce af rester af salat og eddike, purere babymad og fryse ned, eller gøre som de professionelle – puffe saucen op. Blenderen giver virkelig mulighed for at tage hånd om rester og lave noget nyt – tænk i supper, saucer, smoothies, mel af eksempelvis havre og mandler eller hvorfor ikke lave din egen vegetabilske mælk?

Tip! Vælg en blender, der kan klare både kolde og varme væsker

Simremad med en Slow Cooker

– samme energiforbrug som en pære!

Du kan lave simremad ved lav varme på komfuret eller i en slow cooker. Sidstnævnte bruger kun lidt mere energi end en pære. På den ene side tager det flere timer at lave simremad, men på den anden side bruger det meget lidt energi, fordi tilberedningen foregår ved lav varme. Med mange slow cookers kan du indstille tilberedningstiden og lade den lave maden for dig, mens du er på arbejde eller tilbringer tid med dine nære og kære. Hvis det skal gå lidt hurtigere, så del ingredienserne i mindre stykker.

Mens du er i gang - lav en stor portion, da det er perfekt til at fryse! Tø derefter gerne maden på i køleskabet over natten, inden den spises. Hvis du vil tø mad op i ovnen, bruge glas- eller keramikforme. Et andet trick er at slukke for varmen i ovnen cirka 10 minutter før tilberedningen er færdig, temperaturen er da stadig tilstrækkelig høj til at afslutte tilberedningen.

Fryse – så længe holder maden sig

Når vi fryser mad, holder det meget længere. Det er en god måde at konservere mad, som vi ikke kan spise med det samme, eller som vi simpelthen bare vil spise på et senere tidspunkt. Det er godt at holde øje med, hvor længe maden kan holde sig i fryseren, for der er stor forskel på råvarerne. En pose bær holder længere end den generelle anbefaling på 10-12 måneder, men den mister smag og kvalitet derefter. Derimod harskner fede kødstykker, hvis de får ligge for længe i fryseren. Brug dine sanser – lugten fortæller dig, om din råvare har passeret sin bedst-før-dato eller ej.

Bemærk! Dette er en huskeregel – glem ikke at lugte på maden, når du tager den ud af fryseren for at afgøre, om den er spiselig eller ej. En tommelfingerregel er, at jo federe råvaren er, desto kortere er holdbarheden.

LÆS MERE

7 TIPS TIL EN MERE NYTTIG OG BILLIGERE UGENTLIG INDKØBSTUR

 

  1. Planlæg ordentligt: ​​Få overblik over, hvad du har derhjemme og lav en madplan for ugen, men hold et par måltider åbne, så du kan handle varer på tilbud eller få brugt resterne, der opstår. Nu er vi i gang, det lover vi - invester et kvarter i planlægningen, så slipper du også for det evige spørgsmål "Hvad skal vi have til aftensmad?" og oven i købet sparer du mange kvarterer i løbet af ugen!
  2. Vælg mere hårdføre grøntsager: Såsom kål, løg, blomkål, rodfrugter. Ofte er de billigere sammenlignet med salatgrøntsager og de holder også længere, hvilket også reducerer spild, win-win. Her finder du en opskrift på en god uge-salat.
  3. Lækre madpakker: For at skabe økonomisk plads er madpakker fantastiske! Du kan spare mange penge om året ved at medbringe en madpakke til frokost. Eller hvorfor medbringe snacks eller mellemmåltider. Et tip for sundheden er at toppe madpakken med frosne grøntsager. De er lige så sunde som friske, holder maden kold og varmes derefter op samtidig med, at du varmer maden.
  4. Lav din egen granola: Få inspiration fra din yndlingsgranola i butikken. Rør havreblandingen sammen på et par minutter, rist i ovnen i en halv time, og voila, du har en granola til cirka 1/3 af prisen.
  5. Boble op: At regelmæssigt at drikke sodavand og danskvand bliver dyrt. Dertil kommer en unødig klimapåvirkning. Lav i stedet dit eget vand med smag. Prøv nye kombinationer såsom vindrue og mynte eller fennikel, chili og citron. Hvis du har en sodavandsmaskine, kan du selv boble den!
  6. Flere grønne proteiner: At reducere forbruget af rødt kød er godt for sundheden, klimaet og pengepungen. Bælgplanter er billige og indeholder meget næring. Bælgfrugterne fås i forskellige prisklasser og formater (færdigkogte, ukogte, hakkede eller færdiglavede bøffer), så find hvilket niveau der passer til dig.
  7. Forbered hverdagen: Vores måske vigtigste råd til at få sund og god hverdagsmad er, at holde fast, lave lidt ekstra mad, når du alligevel er i gang. Det der kan spises senere på ugen, fryses eller bruges som basis for en anden ret, som du vil tilberede om et par dage senere. Selve konceptet med at lave ekstra mad og lave en ny ret af det senere på ugen er en af vores favoritter. Prøv en stor gryderet af auberginetagine med abrikos og mynte, der senere på ugen bliver til en auberginelasagne eller en ratatouille med tahincreme og timian, der senere på ugen i ugen bliver til en lækker fiskegryderet med citron-aioli. Hvis du vil prøve, kan du finde opskrifterne her.

OPSKRIFTER

Hurtig pastaret, som børnene elsker!

En ægte go-to ret, hvor du har de fleste ingredienser stående derhjemme. Du kan sagtens variere grøntsagerne
med det, du har. For en mildere (læs: mere børnevenlig) version, vælg en tomatsauce med basilikum. Det er
noget alle børn kan lide!

Du skal bruge

Tid: ca 40 min (heraf 25 min i ovn)
4 portioner

  • 1 squash
  • 1 rød peberfrugt
  • 250 g pasta, gerne store fusilli
  • 1 dl tørrede røde linser
  • 1 dl solsikkekerner
  • 2 glas med arrabbiata-sauce (420 g hver)
  • 2 dl creme fraiche (18%)
  • 150 g fetaost

Du kan nemt lave din egen arrabbiata-sauce sådan her: Skræl og hak 1 gult løg. Skræl og hak 2 fed hvidløg fint. Hak 1 rød chili. Steg løg, hvidløg, chili og 3 spsk tomatpuré i en gryde med olie. Tilsæt 1 spsk balsamicoeddike, 1 spsk honning, 1 spsk tørret oregano, 0,5 tsk salt og 500 g hakkede tomater og kog under låg i ca. 30 minutter.

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen til 200 grader. Skær squash og peberfrugt i mindre stykker. Læg begge grøntsager i et stort ovnfast fad.
  2. Hæld pasta, linser og solsikkekerner i. Bland med arrabbiata-sauce, creme fraiche og 1 dl vand.
  3. Tilbered i ovnen i ca. 25 minutter. Tjek om pastaen er kogt ved at stikke i den. Top med fetaost.
  4. Du kan med fordel servere en lækker grøn salat til retten.

Auberginetagine med abrikos og mynte

En favoritret - fyldig, sød og syrlig på én gang. Lav en dobbelt portion mens du er i gang, så har du en bund
klar til en lækker lasagne senere på ugen. Eller frys den ned – der er intet bedre end at have en gryderet klar
i fryseren.

Du skal bruge

Tid: ca 35 min
4 portioner

  • 2 auberginer
  • 1 gult løg
  • 7 cm ingefær
  • 1 pakke safran (0,5 g)
  • 1,5 tsk røget paprika
  • 1 spsk ras el hanout
  • 1 citron, fintrevet skal og saft
  • 500 g hakkede tomater
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 3 dl kogte store hvide bønner (1 tetra på 380 g, skyllet)

Det skal du have derhjemme

  • Rapsolie
  • 2 spsk grøntsagsbouillon
  • 1 spsk honning
  • Salt

Til servering

  • 1 håndfuld mynteblade
  • 1 håndfuld persille
  • 3 spsk ristede sesamfrø
  • Evt syltet citron
  • Passende tilbehør: couscous, fuldkornsbulgur, kogte kartofler eller brød

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginerne i mindre stykker, og steg dem i en stor gryde med olie ved høj varme, indtil de får farve.
  2. Skræl og hak løg og ingefær, og tilsæt dem i gryden sammen med safran, paprika og ras el hanout.
  3. Tilsæt grøntsagsbouillon, citronsaft, tomater, honning og 5 dl vand.
  4. Skær og tilsæt abrikoserne, og lad taginen koge under låg i ca. 15 minutter. Rør herefter bønnerne i gryden og smag til med salt.
  5. Hak mynte og persille groft og bland dem med citronskal og sesamfrø. Drys blandingen over taginen og servér med det ønskede tilbehør, gerne med syltet citron.

Tip! Hvis du har en støbejernsgryde, så brug den! Maden kan få op til fire gange højere jernværdi, end hvis du bruger et andet redskab. Effekten er bedst, hvis maden indeholder noget syrligt, som i taginen, der har både tomat og citron.

Krydret gulerodslasagne

Aftensmadsforberedelserne tager 10 minutter, og retten er også oplagt til madpakken. Prøv at lave lasagnen
direkte i glasmadkasser - den er klar på et øjeblik, og der er også minimal opvask!

Du skal bruge

Gulerodssauce med soltørrede tomater

Tid: ca 40 min
4-6 portioner x 2 

OBS: Vælg en rigtig stor gryde, for 2 kilo gulerødder giver en enorm mængde. OBS igen: At rive 2 kilo gulerødder bliver dagens træning. Det er i øvrigt en rigtig klassiker hos os. Vi har fordoblet opskriften - du sætter halvdelen til side, og med minimal ekstra indsats har du bunden klar til en lækker gulerodslasagne senere på ugen.

  • 3 gule løg
  • 1 glas soltørrede tomater (ca 200 g)
  • 2 kg gulerødder
  • 1,2 kg hakkede tomater
  • 4 dl creme fraiche (18 % fedt)

Det skal du have derhjemme: 4 fed hvidløg, 3 spsk tomatpuré, 0,5 dl grøntsagsbouillon, 2 spsk balsamicoeddike, 1 spsk tørret oregano, 1 spsk tørret timian, salt og peber

Serveringsforslag: frisk kogt bønnepasta, revet ost og frisk persille

Tip! Hvis du foretrækker almindelig pasta - tag den og tilsæt 1,5 dl tørrede røde linser og ca. 1,5 dl ekstra vand til saucen. Vi kan godt lide at have 1-2 teskefulde chiliflager i gulerodssaucen, men hvis vi har yngre gæster ved bordet, vil det give mest mening at tilføje det ved siden af.

Krydret gulerodslasagne

Tid ca. 35 min (heraf 25 min i ovn)
4 portioner

  • 1 portion gulerodssauce (1 kg gulerødder)
  • 10-12 tørrede lasagneplader
  • 500 g hytteost
  • 100 g frisk spinat
  • 1 tsk chiliflager (hvis du ikke havde det i gulerodssaucen)
  • 1 fetaost (150 g)

Fremgangsmåde

  1. Skræl og hak løg og hvidløg. Hæld olien fra de soltørrede tomater i en stor gryde, og steg løg og hvidløg ved lav varme, indtil løgene er blanke og bløde.
  2. Riv i mellemtiden gulerødderne groft.
  3. Kom tomatpureen i gryden, klip de soltørrede tomater i med en saks og sauter dem sammen med løgene.
  4. Tilsæt gulerødder, hakkede tomater, grøntsagsbouillon, balsamicoeddike, oregano, timian og 4 dl vand. Rør rundt og lad det koge tildækket i ca. 20 minutter. Rør rundt et par gange imens det koger.
  5. Rør creme fraiche i, og smag til med salt og peber. Læg halvdelen af gulerodssaucen til side til lasagne senere på ugen.
  6. Servér med f.eks. bønnepasta, revet ost, ekstra sort peber og persille.

Krydret gulerodslasagne

  1. Sæt ovnen til 220 grader.
  2. Fordel gulerodssaucen i bunden af et ovnfast fad. Læg et lag lasagneplader på, et lag gulerodssauce, hytteost og spinat.
  3. Drys med chiliflager, og læg derefter endnu et lag lasagneplader, gulerodssauce, hytteost, spinat og chiliflager på.
  4. Gentag evt. en omgang mere, alt efter ovnfadets størrelse. Slut af med gulerodssauce og top med smuldret fetaost.
  5. Bag lasagnen midt i ovnen, indtil lasagnepladerne er bløde og osten er flot brunet, ca. 25 minutter.

Madkasser – Skab glæde i hverdagen

Med hyggelige madkasser kan du nemt skabe smil og glæde i hverdagen hos dine børn. Vi har et stort udvalg af smukke madkasser til alle aldre og i mange farver, så der er både til piger og drenge. Vi har samlet en række store brands som LEGO, Bloomingville Mini og Stelton. Der er noget for enhver smag og alle vil med glade skabe glæde i børnehaven eller i skolen.

Madkasserne fås i forskellige former og størrelser, alt efter hvad jeres behov er. Nogle har brug for store madpakker til de lange dage, hvor andre har brug for flere rum og måske lidt bestik. Mulighederne er mange og det kan være svært at vælge den helt rigtige.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne