grill gadgets

grill gadgets

Duften af grill ligger snart i luften, og det betyder, at det er ved at være tid til at begynde at forberede sig til grillsæsonen!
Grillen måske være klar, men har du tænkt på alle de smarte tilbehør, der gør alt lidt bedre, lidt lækrere og meget
Sjovere? Her kommer et udvalg af produkttips til dig, der vil opgradere grilloplevelsen i sommer!

Smarte gadgets til grillen

Man skal ikke undervurdere godt udstyr. Hvis du har en grill, kan du grille mange ting med den som base. Men du kan også udvide dit grillkøkken med nogle udvalgte, smarte gadgets – så bliver du pludselig en mester ved grillen! Vi har spurgt Thomas Alcayaga, hvad han mener, man bør udstyre sin grill med for at udvide sine grillevner!

  • En kurv til dit rotisseri. Her kan du lave de lækreste kartofler, mens du griller resten af måltidet. De brænder ikke på, da de konstant er i bevægelse. Mange kan også lide at bruge den til svinekød, da man undgår stegeos i hele huset, når man tilbereder det udendørs.

  • En god pensel. Der findes ikke noget værre end at pensle marinade med en dårlig pensel. Vælg en lidt større pensel af høj kvalitet, så får du godt med BBQ-sauce for pengene.

  • Gode grillhandsker. Vælg nogle gode handsker, der kan modstå meget høje temperaturer, så du hurtigt kan reagere, hvis du skal flytte rundt på tingene.

  • Grillkurv. Perfekt til mindre råvarer. Hvis du skal grille rejer eller tynd asparges, bliver de ikke altid liggende på grillen. Med en grillkurv kan du holde rejer, ærter, majs og andre små (og store) ting præcis dér, hvor du vil have dem.

  • Smart og præcis grillning med et termometer. Med et termometer kan du holde øje med råvaren og sikre, at du får præcis det resultat, du ønsker.

Det perfekte kød

At tilberede en hel steg på grillen kan være ret stressende, hvis du ikke har prøvet det før. Derfor kan du med fordel pryle dig ud af det. Begynd med at lægge et rotisserie på grillen, så kan du tilberede dit kød jævnt gennem hele tilberedningstiden. Det kan både være at starte forberedelsen og at brune kødet, men du kan også bruge rotisseriet hele vejen igennem. Prøv f.eks. at benene ud en lammesteg og sætte den på rotisseriet, bind den stramt sammen og krydr godt med urter. Jeg valgte at tage det af rotisseriet efter 45 minutter og lægge det islagtpapir. Det gør, at kødet bevarer fugten og tilberedes langsomt med indirekte varme i pakken. Og selvfølgelig holder du øje med processen med din trådløs termometer Of course! Please provide the product information you would like me to translate from Swedish to Danish.

Pilgrimsmuslinger i støbejern

Grydejern er godt på grillen – det kan tåle den høje varme – men ser også godt ud på bordet. Her tilbereder vi en omgang kammuslinger i en gussejernspande. Der er mulighed for at tilføje våde marinader, som sidder som en sauce på kammuslingerne. Jeg supplerede med et par grillede forårsløg og asparges. En virkelig let forret, hvor kammuslingerne først grilles på panden i lidt olie, og derefter tilsættes sesamolie og den citrusbaserede ponzu-sauce. Top med lidt urter og server med godt brød. Støbejernet holder også varmen godt, så din ret forbliver varm længere, når den serveres direkte i støbejernet.

Burgere, burgere, burgere

Alle har jo en mening om det. Men i de senere år er det blevet meget populært at lave smashburgere. Her presses oksekødet ned mod en opvarmet grillplade. Det gør, at kontakten med kødet bliver større, så du også får en meget kraftig stegeskorpe på bøffen. Her kan du med fordel bruge en gussejerns presse. Den fungerer også godt, når du f.eks. steger en bøf eller steger fisk, da det sikrer, at råvaren har perfekt kontakt med panden. At grille din burger på stegeplade har også den fordel, at du bevarer fedtet på pladen, så du kan bruge den til at stege andet i. Du slipper også for, at flammerne blusser op, som nogle gange kan ske med dryppende fedt.

Udvalgte produkter

Grillmode

Brænd ikke hænderne og beskyt tøjet - brug handsker og forklæder!