Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Tid til julemad

Julebordet er en naturlig del af festlighederne, hvor duftene breder sig i hjemmet.
Uanset om bordet er fyldt med klassikere eller moderne indslag, handler julemaden om at samles og dele.
Vi har samlet nogle klassiske opskrifter og lidt nyttigt køkkengrej, som gør julen nemmere.
Glædelig jul og velbekomme!

Produkter til juletravlheden

OPSKRIFT

 

Ribbenssteg i saltlage

Du skal bruge

  • 1 økologisk ribbenssteg med svær
  • 3 liter vand
  • 100 g salt
  • 12 g bagepulver
  • Krydderier efter smag

Sådan gør du

  1. Bring salt og vand i kog, indtil saltet er opløst.
  2. Tilsæt gerne de krydderier, du kan lide. Vi bruger 2 laurbærblade, 1 kanelstang, 2 stjerneanis og masser af peber. Afkøl lagen, og tilsæt bagepulver.
  3. Læg ribbensstegen i en form eller i en stegepose, og hæld lagen over, så hele ribbensstegen er dækket. Stil dem i køleskabet i 2 dage.
  4. Efter to dage i saltlagen skal den tilberedes. Læg ribbensstegen i en bradepande med sammenkrøllet aluminiumsfolie under midten, så fedtet kan løbe fra sværen.
  5. Vi steger ribbensstegen i en blanding af hønsefond og æblejuice sammen med løg, æbler og gulerod.
  6. Ribbensstegen sættes i ovnen og bages i 10 timer ved 80-85 grader over- og undervarme.
  7. Når ribbensstegen har været i ovnen i 10 timer, tager du den ud og skruer ovnen op til grill og 250 grader.
  8. Og nu skal du holde øje med stegem! Følg med i hvad der sker i ovnen ovnen og se magien ske.
  9. Hvis nogle dele af sværen er gennemstegt, før hele sværen er poppet, kan du dække de færdige dele af sværen med små stykker aluminiumsfolie. Vent, til al sværen er poppet op.
  10. Når stegen er færdig, skæres den i skiver. Server med dit yndlingstilbehør.

 

Brunede kartofler

Du skal bruge

  • 100 g sukker
  • 20 g smør
  • 425 g små kartofler

Sådan gør du

  1. Skyl, skræl og kog kartoflerne næsten møre. Lad dem dryppe godt af, og sæt dem til siden.
  2. Kom alt sukkeret på en pande.
  3. Opvarm panden ved middel varme. Sukkeret skal smelte helt.
  4. Tilsæt smørret, og bland det godt rundt i det karamelliserede sukker.
  5. Tilsæt så kartoflerne, og lad dem stege med i 10 minutter
  6. Tag panden af varmen. De brunede kartofler er nu klar til servering.

Risalamande med appelsin

6-8 port.

Du skal bruge

  • 3,5 dl grødris
  • 7 dl vand
  • 50 smør
  • 1 knsp. salt
  • 7-8 dl mælk (sødmælk)
  • ½ dl sukker
  • 2 hele kanelstænger
  • 5 dl piskefløde, pisket
  • 2 tsk. vaniljesukker

Til servering

  • 3 apelsiner
  • 2 dl vand
  • 1 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. Mål ris, vand, smør og salt op i en stor gryde.
  2. Kog ved middel varme under låg i ca. 10-15 minutter, eller indtil væsken er helt absorberet.
  3. Tilsæt kanelstangen, og hæld mælken i. Bring det først i kog, skru derefter ned for varmen, og lad det simre under omrøring i ca. 30-35 minutter. Hvis du synes, at risene ikke er færdige, kan du fortsætte med at koge ved lav varme, indtil grøden svulmer op. Synes du, at grøden er for tyk, kan du tilsætte mere mælk.
  4. Lad derefter grøden køle helt af.
  5. Skrub appelsinerne grundigt i lunkent vand.
  6. Skræl appelsinerne med en kartoffelskræller eller en kniv (undgå, at få det hvide med). Skær appelsinskallen i tynde strimler, og kog den i en gryde i ca. 2 minutter. Hæld vandet fra, og lad det køle af.
  7. Skær alt det hvide af appelsinerne. Skær frugtkødet i både.
  8. Pres resten af appelsinen ned i en gryde, og tilsæt sukker. Bring det i kog, indtil det absorberes. Tilsæt den kogte appelsinskal, og rør rundt. Lad det derefter køle af.
  9. Pisk fløden let sammen med vaniljesukkeret. Vend fløden i risengrøden. Læg den på et serveringsfad, og top med appelsinskal og appelsinbåde.

Brug resterne

Efter julebordets overflod er der ofte små skatte til overs – resterne, der kan forvandles til nye lækkerier!
julens smagsoplevelser holder sig til efter juledagene og er perfekte til kommende måltider, når resterne pakkes i portionsstørrelser.
Læs mere om, hvordan du opbevarer julens rester med Zwilling Fresh & Save her.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne