Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Julebagning er en elsket tradition, hvor vi kan nyde både duftene og smagene, der hører højtiden til. Fra peberkager og luciaboller til karamel
og chokoladefudge – der er noget for enhver smag. Men for at lykkes med julens lækkerier kræves det rigtige udstyr i køkkenet. En stabil dejskål
og en god pisker er uundværlige for at få dejen og dejen til at blive helt perfekt. Kageruller, peberkageforme og bagepapir er nødvendige, når der
skal udstikkes peberkager og formes luciaboller. Til karamel og knas er en tykbundet gryde og et termometer en stor hjælp, og en dejskraber
gør det let at få alt ud af skålene. Hos os finder du redskaberne, der gør dig klar til årets store julebagning!

Udvalgte køkkenassistenter - perfekt til julebagning

Karlsbaderbutterkage

Byd på en luksuriøs, smøragtig Karlsbadskage med safran og vaniljefyld til advent.

Du skal bruge 

2 styk à 10-12 stykker

 

Dej 

  • 1-1½ g safran
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • 250 g smør
  • 50 g gær
  • 2½ dl mælk
  • 1½ dl lys sirup
  • 3 æg
  • 15 dl hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt

Fyld

  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk. vaniljepulver eller 3 tsk. vaniljesukker

Topping

  • 25 g smør
  • 1 dl sukker

Sådan gør du

  1. Lad smør og æg, både til dejen og fyldet, få stuetemperatur.
  2. Stød safran og sukker, tilsæt citronsaft, og lad det trække.
  3. Beklæd to springforme på 20-22 cm med bagepapir i bunden og langs kanternes indersider.

Dej

  1. Opløs gæren i kold mælk.
  2. Tilsæt safran, sirup, æg, mel og bagepulver. Ælt det godt sammen.
  3. Del smørret i mindre stykker, og tilsæt det sammen med salt. Ælt det sammen til en glat dej, der slipper skålens kanter. Det tager cirka 10 minutter i maskine eller 15 i hånden.
  4. Dæk den til, og lad den hvile i en halv time.

Fyld

  1. Pisk smør og vanilje sammen til en smørbar creme.

Bagning

  1. Halvér dejen. Rul den ene del ud til en plade, ca. 20 x 40 cm. Fordel fyldet over hele pladen, og rul den sammen. Skær 9 stykker, 4-5 cm brede, og læg dem i formen med skærefladen opad. Gør det samme med den anden halvdel.
  2. Dæk til, og lad dejen hæve til dobbelt størrelse, tiden varierer afhængigt af rummets temperatur, men regn med tre timer.
  3. Tænd ovnen på 175 grader, og sæt en rist nederst i ovnen.
  4. Bages i ca. 25-35 minutter, eller indtil bollerne føles faste, når du rører ved dem. Lad dem køle af i formen.
  5. Pensl med smeltet smør, og drys over og klap sukker på rundt om hele kagen.

Panna cotta med gløgg

Toppet med saltristede mandler er et hit på ethvert julebord.

Du skal bruge

4 store / 8 små

Panna cotta

  • 2½ dl gløgg (kogt ned til 1 dl)
  • 1 tsk. gelatinepulver
  • 1 spsk. vand
  • 4 dl fløde
  • 1 spsk. sukker

Topping

  • 25 g mandelspåner
  • 1 tsk. flagesalt

Sådan gør du

Panna cotta

  1. Hæld gløgg i en gryde, og kog ned til 1 dl. Lad det simre ved middel varme under omrøring. Det tager ca. 15 minutter.
  2. Bland gelatinepulveret med koldt vand, og lad det stå i 10 minutter. Varm det derefter kort op i mikrobølgeovnen.
  3. Hæld fløde og sukker i gryden med gløgg. Varm det op, til det begynder at koge. Tag gryden af varmen, og rør gelatineblandingen i.
  4. Sigt blandingen over i fire portionsglas. Stil dem i køleskabet, så de kan sætte sig, mindst fire timer, men gerne natten over.

Topping

  1. Kom mandelspåner og salt på en tør pande, og rist dem under omrøring ved middel varme, indtil mandlerne begynder at tage farve.
  2. Drys mandlerne over panna cottaen og servér med det samme.

æbleskriver

Du skal bruge

  • 1/2 vaniljestang
  • 320 g hvedemel
  • 2 tsk sukker
  • 1,5 tsk stødt kardemomme
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 0,5 tsk salt
  • 3 æg
  • 4,5 dl kærnemælk
  • 30 g smør (smeltet)
  • Evt. skal fra en økologisk citron

Fremgangsmåde

  1. Start med at dele vaniljestangen i to. Flæk den ene halvdel på langs og skrab vaniljekornene ud. Bland herefter hvedemel, sukker, vaniljekorn, kardemomme, bagepulver, natron, salt og fintrevet citronskal sammen i en stor skål.
  2. Skil æggene, så blommer og hvider er hver for sig. Pisk æggeblommerne sammen med kærnemælk og smeltet smør, og rør derefter denne blanding godt sammen med de tørre ingredienser.
  3. Pisk æggehviderne, indtil de er helt stive.
  4. Start med at vende 2 spsk af de stiftpiskede æggehvider i dejen for at løsne den lidt op. Vend derefter resten af æggehviderne forsigtigt i dejen – pas på ikke at slå luften ud, så dejen forbliver luftig.
  5. Fyld 2 dl af dejen i en sprøjtepose med en stor tyl, så det er nemt at dosere.
  6. Varm æbleskivepanden op til middelhøj varme og smelt en smule smør i hvert hul.
  7. Fyld hullerne cirka trekvart op med dej. Når æbleskiverne begynder at stivne og hæve i kanten, drej dem en kvart omgang med et træspyd. Tilsæt en lille smule mere dej i midten, og vend æbleskiven helt rundt. Fortsæt med at vende æbleskiverne nogle gange under stegningen, så de bliver gyldne og gennembagte på alle sider.
  8. Server de lune æbleskiver med et drys flormelis og syltetøj – perfekt til en hyggelig stund.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne