Italiensk aften
)
I Italien er madkulturen hellig. Middagen er et øjeblik, hvor hele familien samles, nyder god mad og hygger sig.
med hinanden. Man sidder længe ved bordet og spiser i langsom takt i flere timer. Skal man gå "all-in" er der et
skema over retter at følge, som vi tænkte gå igennem her – men oftest serveres antipasto og en pasta eller pizza.
God appetit!
Del 1: Aperitivi & antipasti
Apertivi - "Fordrink"
Før maden serveres en enkel (og gerne bitter) fordrink, som har til formål at vække appetitten. Dette kan
vare Campari eller Prosecco.
Antipasti - "Snacks"
Antipasti er tapas som forret. Det kan være en blanding af masser af lækre snacks, såsom salami, crostini,
tapenade, parmesan, gorgonzola, oliven, bruschetta eller grissini.
)
)
Del 2: Primi Piatti & Secondi Piatti
Primi Piatti - "Forret"
Primi Piatti betyder den første tallerken. Primi plejer at bestå af en suppe, risotto eller pasta i en lille portion.
for at stille sulten.
Secondi Piatti - "Hovedret"
Dette er hovedretten, som har kød, fisk, fowl eller skaldyr som base. Til det serveres traditionelt en blanding.
grøntsagssalat (Insalata Mista) eller andre salater lavet på bønner eller ovnristede grøntsager. Selvfølgelig serveres
maden med et passende glas vin og vand.
)
)
Del 3: Dolce & digestivi
Dolce - "Dessert"
Dolce betyder sød – men det betyder ikke, at desserten er netop sød. I Italien er det almindeligt med cremede
oste efter maden. Til Dolce serveres også en espresso eller espresso doppio (dobbelt espresso).
Digestivi - "Efterdrink"
Afslutningsvis sippe man på en lille drink, som skal hjælpe med fordøjelsesprocessen. Almindelige muligheder
er Limoncello, Sambuca, Grappa eller Amaretto.
)
)