I Italien er madkulturen hellig. Aftensmaden er et øjeblik, hvor hele familien samles, nyder god mad og hygger sig
sammen. Man sidder længe ved bordet og spiser i langsomt tempo i flere timer. Hvis du vil gå "all-in" findes der et
skema over retter, der skal følges, som vi går igennem her - men som regel serveres der antipesto og pasta eller pizza.
Buon Appetito!
I Italien er madkulturen hellig. Aftensmaden er et øjeblik, hvor hele familien samles, nyder god mad og hygger sig sammen. Man sidder længe ved bordet og spiser i langsomt tempo i flere timer. Hvis du vil gå "all-in" findes der et skema over retter, der skal følges, som vi går igennem her - men som regel serveres der antipesto og pasta eller pizza.
Buon Appetito!
Inden maden serveres en enkel (og gerne bitter) fordrink, hvis formål er at vække appetitten. Dette kan
være Campari eller Prosecco.
Antipasti er små hapsere, der fungerer som forret eller en lille appetitvækker. Det kan være en blanding af masser af gode snacks,
såsom salami, crostini, tapenade, parmesan, gorgonzola, oliven, bruchetta eller grissini.
Inden maden serveres en enkel (og gerne bitter) fordrink, hvis formål er at vække appetitten. Dette kan være Campari eller Prosecco.
Antipasti er små hapsere, der fungerer som forret eller en lille appetitvækker. Det kan være en blanding af masser af gode snacks, såsom salami, crostini, tapenade, parmesan, gorgonzola, oliven, bruchetta eller grissini.
Primi Piatti betyder den første tallerken. Primi består normalt af en suppe, risotto eller pasta i en lille portion,
der stiller sulten.
Dette er hovedretten, der består af kød, fisk, fjerkræ eller skaldyr som base. Til det serveres traditionelt en blandet
grøn salat (Insalata Mista) eller andre salater lavet af bønner eller ovnstegte grøntsager. Selvfølgelig serveres
maden med et passende glas vin og vand.
Primi Piatti betyder den første tallerken. Primi består normalt af en suppe, risotto eller pasta i en lille portion, der stiller sulten.
Dette er hovedretten, der består af kød, fisk, fjerkræ eller skaldyr som base. Til det serveres traditionelt en blandet grøn salat (Insalata Mista) eller andre salater lavet af bønner eller ovnstegte grøntsager. Selvfølgelig serveres maden med et passende glas vin og vand.
Dolce betyder sød – men det betyder ikke, at desserten altid er sød. I Italien er det almindeligt med cremede
oste efter maden. Dolce serveres også med en espresso eller espresso doppio (dobbelt espresso).
Afslutningsvist nipper du til en lille drink, der hjælper fordøjelsesprocessen. Typisk er dette
Limoncello, Sambuca, Grappa eller Amaretto.
Dolce betyder sød – men det betyder ikke, at desserten altid er sød. I Italien er det almindeligt med cremede oste efter maden. Dolce serveres også med en espresso eller espresso doppio (dobbelt espresso).
Afslutningsvist nipper du til en lille drink, der hjælper fordøjelsesprocessen. Typisk er dette Limoncello, Sambuca, Grappa eller Amaretto.
Her er det ikke så vigtigt, hvilke krydderurter der bruges, så længe de ikke er for hårde – undgå for eksempel rosmarin og
salvie. Pastaen skal ikke bades i sauce, men bare være dejlig cremet.
4 portioner
Del ciabattabrødet i mindre stykker og fyld det med mozzarella og lidt hvidløg- og timianolie. Italien i en lille sandwich!
4–6 stk.
Hvidløg- og timianolie
Server med syltede løg