Hvad er en iSi sifon egentlig? En sifon bruger gas og tryk til bl.a. at lave flødeskum, luftige saucer og lette supper. Den gør det på kort tid og med fantastiske resultater. Beholderne fra iSi har samtidig et praktisk håndtag og flere forskellige tyller til servering.
Sifonen bruges til saucer som f.eks. bearnaise og hollandaise. Slutresultatet bliver luftigt, hvilket giver et særlig touch til retten som helhed. Mulighederne er uendelige med en iSi sifon. Imponer venner og familie som var de på en gourmetrestaurant.
Bedre smag: Når du bruger din iSi sifon er resultatet luftigt og fyldt med smag. Ved en luftig sauce lavet med en sifon, oplever man ikke samme tunge mæthedsfornemmelse. Samtidig bevares kvalitet og aroma i saucen og på andre madvarer. Hvis du bruger råvarer af bedste kvalitet bliver resultatet i sifonen også optimeret, så du er sikret et lækkert og velsmagende resultat.
Tidsbesparende: Hvor en håndmixer eller en røremaskine skal bruge længere tid på at piske et luftigt resultat, klarer sifonen det på kort tid. Gassen og trykket fra patronen gør, at du hurtigt opnår det ønskede resultat. Samtidig slipper du for at få ondt i armen at piske, da du kun skal ryste i kort tid.
Holdbarhed: Opbevar det færdige resultat længere, f.eks. holder den fløde frisk i op til 10 dage i køleskabet.
Sundhed: Med en sifon får du større volumen ud af det du pisker, så du sparer på kalorierne i det færdige resultat.
Sikkerhed: Alle dele gennemgår sikkerhedsrelaterede test og sikret højeste kvalitet på den østrigske iSi fabrik. Du er sikret at dit iSi produkt overholder de sikkerhedsforanstaltninger, der kræves.
Udskiftelige dele: Alle iSi sifoner og patroner er udviklet som ét system. Derved passer de mange forskellige dele sammen. Når først du har investeret i en iSi Sifon, så kan du bruge alle typer af patroner og tyller. Ligeledes giver det også en lang levetid på sifonerne.
Det er enkelt og ligetil at bruge en iSi sifon, så du hurtigt opnår velsmagende resultater. Kom din sauce, suppe, fløde eller lignende i beholderen og skru låget på. Kom herefter patronen i hylstret og skru denne på, så trykket kommer ned i beholderen. Herefter ryster du beholderen godt. Fjern hylstret med patronen igen og skru det medfølgende låg på igen. Nu er du klar til at sprøjte indholdet ud gennem tyllen - og så kan der serveres! Nemmere bliver det ikke.
Lavet af Heine Jeppesen - Gastrofar.dk
Ingredienser:
2 spidskål
200 g carpaccio
100 g blåskimmelost
2 spsk citronsaft
100 g creme fraiche
1,5 dl mælk
1 tsk honning
0,5 dl fløde
1 bundt dild
Salt og friskkværnet peber
Tilberedning:
Blåskimmelost, creme fraiche, mælk, fløde, citron og honning kommes i et højt bæger, og blendes med en stavblender
Massen sigtes og kommes op i en sifonflaske (0,5l)
Skru låget på og giv den en patron
Ryst sifonen 8-10 gange, så gassen fordelerer sig
Spidskålene skæres i kvarte
Grill de kvarte spidskål på alle 3 sider, gerne på en grill eller en grillpande
Anret spidskålen på en tallerken, kom carpaccioen ovenpå, kom ostecremen på siden og drys det hele med lidt dild
Sværhedsgrad: Medium
Tilberedningstid: 30 min
Velegnet til: Gourmet Whip, Thermo Whip, Thermo Xpress Whip
Ingredienser:
325 g smør
3 æggeblommer
1 æg
25 g skalotteløg
50 ml tør hvidvin
1 stk lauerbærblad
1 g salt
1 g cayennepeber
25 ml citronsaft
1 g sukker
25 ml vegetabilsk olie
3 knuste sorte peberkorn
Tilberedning:
Smelt smørret i en gryde og si gennem en klud for at gøre det mere klart. Steg skalotteløg i vegetabilsk olie, indtil de er glaserede, tilsæt laurbærblade, peberkorn og hvidvin. Lad det simre i ca. 3 minutter (for reduktion). Pisk 3 æggeblommer og 1 helt æg sammen og reducer i en metalskål over varmt vandbad (ca. 2-3 minutter). Rør smørret (ca. 50 ° C / 122 ° F) først en dråbe ad gangen og derefter gradvist, indtil der dannes en emulsion (en kombination af æg og fedt). Smag til med krydderier. Kør gennem iSi-tragten og mål direkte mod 0,5 l iSi Whipper, skru 1 iSi-patron på og ryst kraftigt. Hold iSi Whipper varm ved maks. 75 °C i et vandbad
Siden iSi blev grundlagt tilbage i 1865, har de været kendt for deres styrke inden for innovation og kvalitet, dog var navnet dengang Carl Pochtler AG. Et af virksomhedens første produkter var de velkendte CO2-patroner, der anvendes til fremstilling af sodavand. I begyndelsen af 1900-tallet blev N2O-patronerne udviklet til tilberedning af flødeskum, supper og saucer. Disse produkter blev grundstenene til kerneproduktionen dengang, og er det stadig i dag. Siden virksomheden blev grundlagt i Østrig har innovativ styrke, udvikling og østrisk kvalitet været succesfaktorerne på den store internationale succes. iSi markedsfører i dag deres produkter i mere end 80 lande, hvilket vidner noget om den store interesse for iSis fantastiske produkter.
Virksomhedens navn iSi bliver først aktuelt i 1964, i og med, at det gamle navn bliver byttet ud med det mere moderne navn iSi. Under hele iSis lange historie, har virksomheden været et familieforetagende og den administerende direktør hedder i dag Christian C. Pochtler, hvis navn stammer tilbage fra virksomhedens stifter, nemlig Carl Pochtler.
De stilfulde og funktionelle produkter fra iSi danner i dag grundlaget for bl.a. kreativ kagekunst. Mulighederne med produkterne fra iSi gør, at det kun er fantasien der sætter grænser for din personlige kagedekoration. Sortimentet af iSis produkter hos Kitchenone.dk tæller i dag bl.a. dekorationstyller, fyldenåle og flødesifoner. Den østriske kvalitet er gennemgribende for produkterne og sikrer lang levetid.