Pizza fungerer både til middag og fest, til hverdag og i weekenden. Nogle gange er der uendelig meget tid til at lade
dejen hæve langsomt, og andre gange er der bare ikke rigtigt tid til at gå i gang med at lave en eksklusiv gourmet pizza.
Vi guider dig fra nem til professionel med produkter, der passer til både dig, der har ekstra tid,
og dig, som har brug for at kunne servere pizzaen hurtigt.
Tip! Hvis du har en rest tomatsauce, passer den glimrende til forskellige pastaretter.
Dejen er pizzaens hjerte og sjæl. Derfor skal du ikke stresse når du vil lave en koldhævet dej. Opskriften nedenfor er en klassisk pizzadej, som du laver dagen før, du skal bage din pizza. Du kan opbevare dejen i køleskabet i op til 3 dage, før du bruger den – jo længere den hviler, desto bedre smager den.
En pizza skal altid tilberedes ved meget høj varme, så den får en sprød bund med luftige kanter. Vi har et sort sortiment med alt, du skal bruge for at lave den perfekte pizza!
Som navnet antyder, er pizzaovnen lige det du har brug for til en velsmagende pizza. Mange af pizzaovnene i vores sortiment er også transportable – så du kan spise pizza, hvor du vil. Pizzaovne fås med forskellige slags brændsel: Træ for autentisk smag og håndværk, gas for hurtig og jævn opvarmning, el for alsidighed og kontrol samt træpiller for en røget smag på kortere tid. Læs mere om pizzaovne her.
En keramisk ovn er perfekt til at grille pizza. Takket være Kamado grillens egenskaber kan du lave en fremragende pizza med sprøde og luftige kanter. Det, der sker er, at varmen (450 °C) stiger op i låget og derefter strømmer ned over din pizza. Læs mere om fordelene ved en Kamado grill her.
Der er stor forskel på gourmetstål og en pizzasten. Stålet har 18 gange så høj varmeledningsevne som en pizzasten og er uforgængeligt. Alle modeller er overfladebehandlet for øget varmeoverflade og en naturlig non-stick overflade. Du bruger varmen fra ovnens grillelement til at få et hidtil uopnåeligt varmeniveau. Stålet er 5-7 cm væk fra en varmekilde på over tusind grader, som grillelementerne er, og har været det siden 80'erne i husholdningsovne. Gourmetstål har den unikke egenskab, at det både kan modtage, lagre og afgive varmen. Det betyder, at du har en arbejdstemperatur på stålet på ca. 420°C, hvilket svarer til en brændefyret ovn.
Etna Rotante pizzaovnen og dens unikke roterende pizzasten sikrer 360 grader perfekt sprød overflade. Benene står fast med gummifødder og kan foldes væk, når du ønsker at opbevare den et andet sted. Nu kan du lave den bedste hjemmelavede pizza på under et minut!
U-formet pizzaovn med roterende pizzasten – Pizzaen bages jævnt indeni takket være en U-formet brænder langs kanterne og den roterende pizzasten, som opvarmes jævnt takket være sin egen brænder nedefra.
Hurtig opvarmning – Temperaturen inde i pizzaovnen stiger fra 0-500 grader på mindre end 18 minutter. Det giver ovnen tid til at blive klar, mens du forbereder pizzatoppingen og dejen.
Klar på under et minut – Hemmeligheden bag en ægte autentisk italiensk pizza er at bage den ved høj temperatur i kort tid. I løbet af et minut vil din pizza have den sprødeste kant med toppings, hvis smag virkelig bliver udfoldet.
Tag et stykke dej i den ene hånd og hold den anden hånd under som støtte. Fold fingrene under dejen og drej den mod håndfladen. Skub lidt hårdere i begyndelsen for at forme dejen. Når dejen begynder at blive rund, slipper du lidt efter lidt og former den helt rund. Nu har du formet dejen. Læg den på en olieret bageplade, og gør det samme med resten af dejstykkerne. Det er også muligt at bruge bordet til formning.
Læg den runde, færdiggjorte dej på et meldrysset bord. Træk forsigtigt dejen ud med begge hænder - fra midten af dejen og ud af. Vend bunden igen og igen, og fortsæt med at flade den ud, indtil bunden er så tynd, som du vil have den. Gør det samme med resten af dejstykkerne. Jeg synes, at pizzabundene er bedst, når de har en diameter på 30-35 cm i diameter.
En bagesten gør det lettere at få perfekte resultater, når du bager pizzaen på grillen. Stenen giver en hurtig undervarme, hvilket er grunden til, at bunden bliver ekstra sprød. Det er vigtigt, at grillen er meget varm - den skal nå op på 250º C. Briketter foretrækkes, fordi almindeligt trækul brænder for hurtigt ud. Fordel briketterne rundt på kanten af grillen og placer et par stykker i midten. Du kan også bruge en gasgrill.
Placer bagestenen i midten af grillen og læg låg på. Stenen skal blive godt varm, inden pizzadejen lægges på. Hvis du ikke har en bagesten, kan du også bruge en let smurt stor stegeepande, der kan tåle ovnvarme eller en paellapande. Husk dog, at de er tyndere end en bagesten, så pizzaen tilberedes hurtigere hurtigere. Husk også, at pizzaerne ikke kan blive lige så store. Pizzaerne skal grilles med låg på for også at få varme fra toppen.
Et bagepapir gør det lettere at skubbe pizzaerne på bagestenen fra en pizzaspade eller tallerken.