Med Gourmetstål opgraderer du din almindelige hjemmeovn til at kunne generere lignende varme som i en træfyret ovn. Dette giver dig mulighed for at lave restaurantpizza på kun 2 minutter. Årsagen til, at man kan få så høj varme er, at du udnytter ovnens grillelement fuldt ud. Du placerer stålet højt oppe i ovnen på en almindelig ovnrist og indstiller den på maksimal effekt på grillfunktionen. Stålet absorberer grillelementets tusind graders varme og har en overfladetemperatur på op til 400 grader. Gourmetstålet kan også bruges på grillen, ikke kun til pizza, men også som en god stegeoverflade. På grund af de store dimensioner får du en stegeoverflade, der ikke køler ned uanset hvad du lægger på af råvarer, hvilket giver et enormt godt resultat, så maden steges og ikke koges.
Alt gourmetstål er lavet af varmvalset stål fra Kiruna, som skæres ud og færdigbehandles i Västerbotten. Og i jagten efter den rette model er det vigtigt at vide, at alle modeller giver fantastiske og ligeværdige resultater.
Med denne model får du samme kvalitet og resultat som med Classic og Norrland, men meget lettere og mere fleksibel. Du får de samme fantastiske resultater som andre modeller, men er begrænset i mængden af pizzaer/brød, du kan lave direkte efter hinanden. Denne model kan bage ca. 1,5 liter dej eller 4-5 pizzaer, før den skal genvinde varmen i ca. 10 minutter, derefter er det bare at fortsætte. Med de praktiske greb er det let at flytte rundt på det varme stål, og det kan også bruges som et elegant serveringsfad.
De runde bagestål er specielt udviklet til kulgrill, uanset om du har en kamado eller en helt klassisk kulgrill, får du et af de bedste stegeflader på markedet med Gourmetstål.
De runde Gourmetstål findes i flere modeller. 39 cm-modellen anbefales til grill, der er 42 cm eller større i diameter. Denne størrelse kan også bruges i almindelige husovne til dem, der ønsker at lave fantastiske pizzaer og brød.
Den bedste model og den, som vi vil anbefale, er Norrland. Det, der gør den helt unik, er den specielle overflade, som er skabt ved sprængning. Mange små fordybninger og ophøjninger skaber et større kontaktareal og også en øget tilstrømning af luft, hvilket giver den største effekt af alle modellerne. Resultatet? Den bedste varme på markedet. Det betyder, at du har tilstrækkelig lagret varme/energi til kontinuerligt at bage pizza og brød uden afbrydelser. Perfekt til større arrangementer.
Classic er grundmodellen, der har ubegrænset kapacitet, men ikke den samme overfladebehandling som Norrland. Den holder stadig nok varme til, at du kan tilberede masser af pizzaer lige efter hinanden.
Hvis vægten er et problem, har du mulighed for at vælge Light-modellen, som med sine 5,5 kg. passer perfekt ind i den almindelige husstand. Modellen giver de samme gode resultater som de tykkere modeller, men er meget lettere at håndtere. Den er dog begrænset i mængden af pizzaer/brød, du kan bage direkte efter hinanden. Light kan bage ca. 1,5 liter dej eller 4-5 pizzaer, før stålet skal genvinde varmen i ca. 10 minutter, derefter er det bare at fortsætte.
Ved kun at benytte lokale virksomheder til produktion og stål udelukkende fra Norrland, er Gourmetstål blandt de bedste stålprodukter til bagning og madlavning. Deres pizzastål har f.eks. en 18 gange højere varmeledningsevne, end en typisk pizzasten. Ud over dette er stålet ubrydeligt i modsætningen til en pizzasten. Med Gourmetstål opgraderer du din ovn til en varmekapacitet på 420 grader, hvilket kommer fra den unikke egenskab til at modtage, opbevare og sprede varme.
Deres produkter er fremragende på både gas / kulgriller og på induktionskogeplader. Gourmetståls produkter kan ikke kun bruges til at lave en perfekt pizza, men er bl.a. også velegnet til burgere, grønt, kød, fisk osv..
Alle modellerne fra Gourmetstål er overfladebehandlet, hvilket skaber en øget varmeoverflade, og derudover har de en naturlig non-stick overflade.