Læg dine yndlingsurter til tørre! Mynten kan let tage overhånd, og Aztec sødurten er flere gange sødere end stevia, så den behøver man også kun ét eller et par blade. Det er også skønt at tørre æbleskræl og bruge det i urteblandingerne. Det er perfekt til, når du laver æblemos eller -tærte og skal bruge skrællede æbler. Sådan mindsker du madspild og bruger hele frugten - det er en win-win! Kog vandet, hæld hele tørrede blade og blomster i din yndlingstekop og hæld det varme vand heri (obs! ikke kogende) og lad det trække. Tilsæt eventuelt lidt honning og nyd smagen af en grøn urtete, som jeg lover dig, du aldrig har smagt den før... Det er overraskende godt!
Med en dehydrator kan du trække fugt ud af grøntsager og frugt, og lave lækre tørrede snacks, hvor alle vitaminer og enzymer er bevaret. Udover at lave de lækre chips af frugt, kan du også lave ting som grøntsagskiks, müslibarer, tortillas, kagebunde, småkager beef jerky (tørret kød) og et væld af andre hjemmelavede specialiteter. Det gode ved en dehydrator er at du kan tilberede dine råvarer ved lav temperatur, og derved bevare den oprindelige ernæringsmæssige værdi.
I forhold til at bruge en almindelig ovn ved lav temperatur, er en dehydrator langt mere optimalt. Udover at være ekstremt strømbesparende, udemærker en dehydrator sig ved at give en bedre cirkulation af luften og en mere præcis temperaturstyrning. De fleste modeller er udstyret med en timer, så du let kan indstille den korrekte tid til formålet. Nem rengøring gør desuden at du vil bruge den igen og igen.