Der er kun én måde rigtig måde at afslutte et vellykket middagsarrangement på: Med et lille, lækkert glas dessertvin. Dessertvinen er den søde, interessante vin, der kan serveres til et væld af forskellige dessertanretninger. Der findes ingen fast formel for, hvordan en dessertvin skal smage eller føles. Den kan være mousserende, fyldig, mørk eller lys. Uanset hvilken dessertvin du vælger, bør du dog sørge for, at den serveres i et rigtigt dessertvinglas, så vinens smag for alvor kommer til sin ret.
De stilrene og elegante dessertvinglas fungerer til en bred vifte af forskellige dessertvine. Med det rigtige dessertvinglas behøver du altså slet ikke tvivle på, hvilket glas du skal stille på bordet lige før desserten - du kan i stedet blot koncentrere dig om at finde din yndlingsdessertvin eller netop den dessertvin, der passer præcis til dessertanretningen. Ligesom der findes rødvine til ethvert tænkeligt måltid, findes der også dessertvine til enhver dessert. Og forskellen kan være virkelig stor, så får man først får interesse for dessertvine, har man utvivlsomt mange gode smagsoplevelser i vente.
Dessertvine skal underbygge dessertens smag, og det er derfor vigtigt at have et sæt dessertvinglas, som for alvor lader alle dessertvinens dufts- og smagsnuancer komme til deres ret. Det kunne eksempelvis være Grand Cru dessertvinsglasset fra Rosendahl. Glasset har en høj stilk, der gør serveringen elegant, og samtidig gør glasset nemt at nippe af. Glassets tulipanform sørger for, at alle dessertvinens dufte koncentreres og gøres tilgængelige for din næse, når du skal smage på vinen. Sættet kan kombineres med andre glas- og serviceserier fra Rosendahl. Det efterlader din anretning stilfuld og gennemført.
Dessertvinglas er typisk den mindste type vinglas og er altså mindre end rødvinsglas, hvidvinsglas og champagneglas. Typisk er dessertvinen da også den stærkeste vin, der bliver serveret under middagen, og serveringsmængderne er derfor typisk mindre. De fleste dessertvinglas er udformet således, at vinen dirigeres ned bagerst i munden, hvor vinens sødme opleves på den mest behagelige måde. Det er selvfølgelig muligt at anvende sine dessertglas til meget andet en klassiske dessertvine. Designet gør det oplagt at servere et iskoldt glas akvavit eller en spændende likør fra fjerne egne i glasset. Dessertvinglas er også oplagte til servering af portvin - den søde vin fra Portugal, som ofte serveres sidst på aftenen. Dessertvinglas kan typisk sættes i opvaskemaskinen, så du ikke behøver at stå og vaske dem op, lige efter gæsterne er taget hjem efter en hyggelig aften.