Chokolade kan spises året rundt, det er der ingen tvivl om. Ved at lave det selv kan du skabe dine egne favoritter, og sammensætte de smage du elsker. Det kræver gode redskaber og en smule tålmodighed at lave sin egne fyldte chokolader. Men der er ingen tvivl om, at du vil elske resultatet.
Det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan kreere i en chokoladeform. De findes i et væld af former og mønstre. Således kan du lave små hjerter op til jul eller fodbolde til børnefødselsdagen. Ligeledes kan du også tilpasse hvilken chokolade du vil bruge og hvad indholdet skal være. Så er der til enhver lejlighed.
Silikone chokoladeforme
De nemmeste chokoladeforme at arbejde med. Silikoneprodukter holder både til at komme i ovnen og i fryseren. Det giver en langt større alsidighed ved brug. Chokoladeforme i silikone er både termisk stabile og fleksible i brug. Ligeledes er det elastiske materiale modstandsdygtig over for ældning. Ulempen ved silikoneformene kan være, at de er sværere at vende når du skal have chokoladerne ud.
Plast chokoladeforme
Et lidt mere krævende materiale. Når du bruger en chokoladeform i hård plast, skal du sikre dig at tempereringen er præcist som den skal være. Ellers kan du risikere at chokoladerne er umulige at få ud. Omvendt er det hårde materiale perfekt, når du skal skrabe det overskydende chokolade væk fra formen. Samtidig er de perfekte når du skal vende den på hovedet for at chokoladen kan komme ud.
Temperaturen er noget af det vigtigste, når der skal smeltes chokolade Gør processen enklere ved at bruge en elektrisk chokoladesmelter fra Städter, som holder en konstant temperatur på chokoladen.
Städter Elektrisk Chokoladesmelter