Fordele og ulemper
Det er selvfølgelig både fordele og ulemper ved de forskellige typer af tænding. Kul er let at arbejde med og kan hurtigt tændes. Det kan som regel brænde ved 400 grader, og grillkul kan blive varmere end briketter. Briketter kan være svære at tænde, men brænder til gengæld længere og med en jævn temperatur. Med briketter er varmen let at kontrollere, hvilket kan være sværere, når man bruger kul. Træpellets er endnu lettere at kontrollere, da der ofte er en temperaturkontrol. Du kan således få præcis den temperatur, du ønsker. Træpellets er desuden meget lette at tænde og bliver hurtigt klar til brug.
Ulempen ved kul er, at det bliver skrøbeligt, brænder hurtigt ud og efterlader mere aske og snavs. Briketter tager længere tid om at nå den rette temperatur, og ligesom kul efterlader materialet en del aske. Ulempen ved træpiller er, at der i starten af grillningen dannes meget røg, hvilket også bidrager til en røget smag. Du skal også være opmærksom på, at de piller, du bruger, er egnede til madlavning. Du kan nemlig ikke bruge almindelige træpiller.