LÆR AT LAVE FORSKELLIGE PASTAER MED DANTE!
Vi lader Dante Zia, kendt fra blandt andet Sveriges Mesterkok 2018 og TV4 Nyhedsmorgen, teste vores forskellige pastamaskiner.
I videoserien kan I se forskellige typer pasta blive fremstillet i manuelle og elektriske pastamaskiner. Derudover laver han ravioli i en af vores Smeg-maskiner!
)
Dantes tre bedste tips
1. Ælt dejen ordentligt for at få den rette fleksibilitet i pastaen, ca. 10-15 min.
2. Salt vandet godt. 10 g salt pr. 1 liter vand og 100 gram pasta er en god retningslinje.
3. Tålmodighed - Test dig frem - Ikke for klistret og ikke for stift. Du kan nemt justere ved at tilsætte mel eller vand. Tør = mere vand. For våd – mere mel. Er den for tør, kan du tage olivenolie på hænderne og ælte dejen.
)
)
)
)
)
"Tilberedningstiden kan"
Variere afhængigt af tykkelse,
mel, og hvor meget du har
Knettet dejen. Derfor er det
Vigtigt at smage på pastaen.
RECEPT
Dantes penne med salsicciasaus og basilikumolie
Du har brug for
4 portioner
Pasta penne, gerne mezze penne400g
Salsiccia1 pkt (ca 300g)
Fint hakket gulløg1 stk
Fint hakket hvidløg2 fed
Rødvin0,75 dl
Tomatpuré4-5 spsk
Krossede tomater400g
Olivolie0,5 dl
Salt
Sukker
Til servering
Parmesanost
)
Gør sådan her
Sautér salsiccia, løg og hvidløg i olivenolie i 3-4 minutter ved medium varme.
Tilsæt tomatpuréen og svits i yderligere 2-3 minutter.
Tilsæt rødvinen og lad vinen fordampe. Tilsæt derefter de knuste tomater og resten af olivenolien. Lad simre i 10-12 minutter. Smag til med salt og sukker.
Kog pastaen, server!