Pastatilbehør

Pastatilbehør

LÆR AT LAVE FORSKELLIGE PASTAER MED DANTE!

Vi lader Dante Zia, kendt fra blandt andet Sveriges Mesterkok 2018 og TV4 Nyhedsmorgen, teste vores forskellige pastamaskiner.
I videoserien kan I se forskellige typer pasta blive fremstillet i manuelle og elektriske pastamaskiner. Derudover laver han ravioli i en af vores Smeg-maskiner!

Dantes tre bedste tips

1. Ælt dejen ordentligt for at få den rette fleksibilitet i pastaen, ca. 10-15 min.

2. Salt vandet godt. 10 g salt pr. 1 liter vand og 100 gram pasta er en god retningslinje.

3. Tålmodighed - Test dig frem - Ikke for klistret og ikke for stift. Du kan nemt justere ved at tilsætte mel eller vand. Tør = mere vand. For våd – mere mel. Er den for tør, kan du tage olivenolie på hænderne og ælte dejen.

"Tilberedningstiden kan"

Variere afhængigt af tykkelse,

mel, og hvor meget du har

Knettet dejen. Derfor er det

Vigtigt at smage på pastaen.

RECEPT

Dantes penne med salsicciasaus og basilikumolie

Du har brug for

4 portioner

  • Pasta penne, gerne mezze penne400g

  • Salsiccia1 pkt (ca 300g)

  • Fint hakket gulløg1 stk

  • Fint hakket hvidløg2 fed

  • Rødvin0,75 dl

  • Tomatpuré4-5 spsk

  • Krossede tomater400g

  • Olivolie0,5 dl

  • Salt

  • Sukker

Til servering

  • Parmesanost

Gør sådan her

  1. Sautér salsiccia, løg og hvidløg i olivenolie i 3-4 minutter ved medium varme.

  2. Tilsæt tomatpuréen og svits i yderligere 2-3 minutter.

  3. Tilsæt rødvinen og lad vinen fordampe. Tilsæt derefter de knuste tomater og resten af olivenolien. Lad simre i 10-12 minutter. Smag til med salt og sukker.

  4. Kog pastaen, server!