Krydderikværne

En god krydderikværn er uundværlig, hvis du vil udnytte smagen og aromaen i dine krydderier fuldt ud. Ved at male dem frisk lige før brug bevarer du de naturlige olier og smagsnuancer på bedste vis. Hos KitchenOne finder du et bredt udvalg af krydderikværne i forskellige designs og materialer – fra klassiske træmodeller til stilrene og funktionelle varianter i rustfrit stål. Uanset om du vil kværne peber, havsalt eller andre krydderier, hjælper vores kværne dig med at løfte smagen i hver eneste ret. Udforsk sortimentet og giv dine måltider en ekstra smagsdimension!

VÆLG DEN RETTE KRYDDERIKVÆRN

Krydderikværnen er køkkenredskabet intet velassorteret køkken bør være foruden! At købe
færdigmalede krydderier fra butikken kan ikke sammenlignes med at male dine egne med en
krydderikværn.

Når krydderierne knuses, forstærkes og fremhæves smagene og tager din ret til nye niveauer.
Mange køber færdigmalede krydderier, men man skal huske, at alt knust, undtagen salt, mister
smagen med tiden. Friskkværnede krydderier er altid det bedste valg! Invester i en god
krydderikværn, så du er sikker på altid at have friskkværnede krydderier klar.

Kværnværk af keramik eller rustfrit stål?

Hvis kværnværket i din krydderikværn er af rustfrit stål, vil det blive specialbehandlet for ikke at ruste. Når det kommer til keramiske værker, er det det samme værk, uanset om det er til en salt- eller peberkværn. Vælger du en krydderikværn med keramisk værk, så vær sikker på, at det er en krydderikværn af høj kvalitet, da kværnen kan være brændt ved for lav temperatur og dermed ikke være lige så kraftfuld. En fordel ved keramiske værker er, at de ikke ruster, og hvis du passer på dem, kan de holde hele livet.

Manuel eller elektrisk krydderikværn?

Hvis du overvejer, hvilken kværntype du skal vælge, er der fordele ved begge typer. En elektrisk krydderikværn er perfekt, hvis du skal male en større mængde krydderi. Det kan også være praktisk altid at have en hånd fri, for eksempel til at røre i gryden med. Det er også at foretrække, hvis du lider af ledsmerter i hænder og håndled.

Med en manuel kværn kan du nemt kværne en lille smule krydderi direkte på tallerkenen eller i gryden. I modsætning til den elektriske kværn kan du være sikker på, at den manuelle kværn kan knuse selv de hårdeste krydderier (du skal have en anden kværn til muskatnød). Og lad os være ærlige – der er noget særligt ved at krydre med en rigtig god manuel kværn – det forstærker følelsen!

Kan man male andet end salt og peber?

Kun fantasien sætter grænser! Mal sukker til flormelis, korn eller croutoner til rasp, for eksempel. Prøv dig frem! Der findes også specialudviklede møller til krydderier, såsom muskatnød og chili. Og vil du lave dine egne krydderiblandinger, er en morter et godt supplement!

Hvordan passer jeg på min kværn?

Nogle gange kan blødere krydderier sætte sig fast i kværnen. Hvis det sker, skal du muligvis skille kværnen ad og rengøre med en børste. Tænk gerne på at blande bløde krydderier som grøn peber eller allehånde med sort eller hvid peber. Disse er tørrere og hårdere, hvilket minimerer risikoen for, at krydderierne sætter sig fast. Hvis du vil rengøre din krydderikværn, er et godt tip at kværne ukogte ris i den!