Lav din egen pasta – frisk, smagfuld og hjemmelavet
Tag din hjemmelavede pasta til et nyt niveau! Ved at tilføje friske krydderurter til dejen skaber du ikke kun spændende smagsnuancer, men også et smukt mønster i pastaen.
Sådan laver du frisk pasta med urter
Hæld melet i en stor skål og bland det med salt. Lav en fordybning i midten og tilsæt æggene.
Brug fingerspidserne til at blande melet ind i æggene lidt ad gangen, indtil det bliver en sammenhængende dej.
Tag dejen ud på et melet bord og ælt den, indtil den føles smidig. Pak den ind i plastfolie og lad den hvile i 1 time.
Del dejen i fire stykker. Rul et stykke let ud, og kør det gennem pastamaskinen på den bredeste indstilling.
Fold dejen på midten og rul den igennem igen. Gentag processen, og kør derefter dejen gennem maskinen flere gange på en tyndere indstilling, indtil den er så tynd som muligt.
Læg pastaremsen på et let melet bord og fordel friske krydderurter uden stilke jævnt på dejen. Sørg for, at de ligger fladt.
Læg endnu et pastaark ovenpå og kør det gennem maskinen igen, så det bliver så tyndt som muligt.
Skær pastaen i firkanter eller strimler efter ønske.
Kog i saltet vand i 3–4 minutter, indtil pastaen er al dente.
Nyd din hjemmelavede pasta med en lækker sauce eller friskrevet parmesan!