Et perfekt gave sæt! Indeholder innovativ korkskruv, reservespiral, termometer for at garantere en optimal temperatur på vinen, folieskærer, anti-dryp-ring og vinprop.
Karaffen – til dekantering, iltning og flot servering.
Invester i en god karaff, hvis du kan lide at drikke godt vin. Med den får du maksimalt udbytte af smag og aroma fra vinen ved at ilte den.
Dekanter vinen - for at fjerne den bundfald, der er skabt, når vinen har lagret.
I en ældre vin kan man se, at der ligger små korn i bunden af flasken. Dette kaldes bundfald og består af sediment, der er dannet af bl.a. garvesyrer. Har en vin lagret længe, klumper disse sig sammen (hvilket ikke er farligt, men kan give vinen en bitter tone). I hvidvin kan der derimod dannes vinsyre, som også bør fjernes inden servering. Tænk på at stille flasken op i et døgn før dekantering, så bundfaldet samler sig i bunden.Gør sådan her:Åbn flasken og begynd langsomt at hælde vinen ned ad karaffens side. Undgå klukken og spild. Brug gerne en lyskilde bag flasken, når du hælder, for når du ser, at bundfaldet begynder at nærme sig flaskens åbning, er det tid til at stoppe med at hælde.
Luft vinen
Unge vine behøver ikke at dekanteres for at fjerne bundfald, men kan i stedet luftes i karaffen.Gør sådan her:Hæld det op langs karaffens side og svaj vinen rundt i karaffen for at eksponere det for ilt hurtigere. Gør dette et par timer før eller lige ved servering, alt efter hvor meget iltning du ønsker.
)
)
Den rigtige temperatur for vinen
Når du har lært, hvilke vine der skal serveres ved den rette temperatur, er du kommet et godt stykke på vej! Vinets aromaer træder bedre frem, hvis det serveres ved sin rette temperatur.
Rødvin: 14-18 °C
Hvidvin: 8-12 °C
Mousserende: 8-10 °C
Rosévin: 8-10 °C
Tips!Pulltex har et vintermeter, som du sætter rundt om flasken for at se vinets nøjagtige temperatur.
Har du ikke adgang til et termometer, kan du bruge denne tommelfingerregel: Sæt rødvin i køleskabet 30 minutter før servering, tag hvidvin ud af køleskabet 30 minutter før servering, og tag boblevin og rosé ud af køleskabet 10 minutter før servering. Hold derefter temperaturen på hvid/rosé/boblevin med hjælp af en vinkøler.
Tips!Hurtigkøling vin – Fyld en isspand med 1/3 is. Fyld op med vand, så isen dækkes. Hæld salt i, ca. 3 spsk per isterning (salt sænker frysepunktet, hvilket gør at drikken køles hurtigere). Sæt flasken ned og fyld op med vand, så størstedelen af flasken dækkes.
)
)
SMARTE VINPRODUKTER
)
)
Denne vinåbner med patenteret flaskeholder i to positioner letter udtrækningen af korken uden at bøje eller bryde den! Fremstillet i træ og højglanspoleret rustfrit stål.
)
Vin tilbage i flasken? Ingen problemer! Med en vakuumpumpe kan du nemt pumpe luften ud af flasken og bevare vinen. Åbn og server, når du vil, og luk igen.