Vi lærer at piske i cirkler, men vidste du, at den bedste måde at piske på er fra side til side? Vink skålen lidt mod dig, og før piskeren sidelæns frem og tilbage uden at røre bunden for bedst muligt at blande ingredienserne.
Pisker - en lille køkkenhjælp som du ikke kan undvære
Bageren og Kokken har et stort udvalg af piskeris. Et godt piskeris er et nødvendigt redskab, som du bør udstyre dit køkken med. Du bruger det til både madlavning samt brød- og kagebagning. Hos os kan du nemt sortere blandt piskeris i forskellige prisklasser, farver og materialer. Vi sætter stor pris på at kunne tilbyde dig piskeris fra velkendte mærker. Ønsker du et klassisk piskeris, skal du kigge på mærker som Blomsterberg, Rösle og Zwilling. Er det derimod et mere trendy piskeris, du er på udkig efter, er Roy Fares et sikkert valg.
Købguide: Hvilken pisker skal jeg vælge?
Afhængigt af hvad du skal lave eller bage, varierer svaret en smule. Udover elpisker er det især spiralpisker og ballonpisker, der har væsentlige forskelle, som det kan være godt at kende til.
Spiralpisker:Med en spiralpisker kommer du nemt til hele bunden af skålen, gryden eller skålen, når du pisker. Den passer derfor perfekt, når du pisker flødeskum eller tilbereder en sauce, da du undgår, at den sidstnævnte brænder på. Spiralpiskeren er også at foretrække, når du ikke har så meget at piske.
Ballonpisker:Ballonpiskeren tager du frem, når du vil have meget luft i dejen, som til en sukkerkagedej eller til æggehviderne, når du pisker en lækker marcipan. En tæt ballonpisker er en god ballonpisker - det er tommelfingerreglen! Så går piskningen hurtigere, og det bliver ikke et bremsepunkt, når du bager.
Materiale:Når det kommer til materialer, kan du lade dig styre af personlige præferencer, men det er godt at have i mente, hvilken type skål eller kogekar, piskeren skal bruges i. En pisker i stål er det klassiske valg, men kan samtidig forårsage ridser i visse typer materialer, og så er silikone eller plastik det mere skånsomme valg.
)
)
Bageren og Kokken tipser!
)
)
Lad æggehviderne blive stuetempererede, inden du pisker dem. Æggehviderne bliver dermed mere flydende, og det tillader proteinstrukturen at lettere indkapsle luft, så når du pisker, får du mere volumen end hvis de er kolde.
)
Piskefløde til desserten? Sæt en metalskål i køleskabet, inden du pisker, så holder fløden sig bedre sammen.