Bagning

Uanset om du er nybegynder eller erfaren hjemmebager, finder du alt det nødvendige bageudstyr og bagetilbehør til at lykkes i køkkenet. Vores sortiment inkluderer røreskåle, bageredskaber, bageforme, springforme, tærteforme og meget andet kageudstyr, der hjælper dig med at opnå perfekte resultater hver gang.

Vi tilbyder også praktiske bageplader, gasbrændere og specialtilbehør, der gør det let at skabe alt fra luftige kager og sprøde brød til lækre tærter. Med det rette køkkenudstyr bliver bagningen en fornøjelse – til både hverdag og festlige lejligheder.

Udforsk vores udvalg af kvalitetsprodukter, og gør din bagning endnu bedre med anerkendte mærker som Rosti, Nordic Ware, Silikomart, Städter, Lékué og Blomsterbergs, der står for kvalitet og innovation. Se hele udvalget her, og find de rette redskaber til din næste bageoplevelse.

POPULÆRE MÆRKER

DEKORERINGSTIPS

Dekorationstips

Flormelis

Flormelis kan bruges til meget inden for bagning. I sin enkleste form ved at drysse over bagværk, det bliver både fint og kan skjule skavanker. For at lave et mønster kan du dække dele af kagen med for eksempel et hjerte klippet ud af papir. Læg hjertet på kagen, drys rigeligt, fjern papiret, og du har et mønster. En simpel glasur består af flormelis og en væske, der piskes sammen. Dryp eller skef over dine bagværk, og det meste føles nybagt.

Skab interessante dekorationer med forskellige størrelser

Når du dekorerer din kage, kan du vælge at have dekorationerne i flere forskellige størrelser, lidt som tripp, trapp, trull. Hvis der skulle være nødder i en cirkel, så start med at lægge hele nødder i midten, fyld op med hakkede nødder i et lag rundt og afslut med et smul. Det behøver selvfølgelig ikke at være en cirkel, men princippet er det samme.

Dekorér med frugt og bær

Frugt og bær er meget fine at bygge på højden. Der er masser at dekorere med, hvor kun fantasien sætter grænser. Sørg bare for, at det er spiseligt, eller informer gæsterne om, hvad der ikke skal spises.

Chokolade

For at lave enkle chokolade dekorationer hælder du smeltet chokolade i en sprøjtepose. Læg et bagepapir på en bageplade, der kan være i køleskabet. Klip et lille hul i posen og tegn de ønskede dekorationer på papiret. Læg i køleskabet for at stivne og sæt derefter på dit bagværk.

Gode redskaber at have i køkkenet

  • Elvisp- til alle slags bløde kager og fyldninger er en god håndmixer næsten uundgåelig.

  • Palet- den giver jævne og fine resultater og gør det let at komme til.

  • Slikkepot- godt at vende ingredienserne, jævne til og selvfølgelig få al dejen ud af skålen.

  • Sil- en finmasket si til at sigte mel, presse bær igennem og drysse flormelis med.

  • Kagerulle- en marmor kagerulle giver et godt ekstra tryk ved hjælp af sin vægt og kan rulle ud det meste.

  • Dejskraber- en høj lige dejskrabber er god at bruge til at spartle med, når du vil have, at din kage skal have en jævn overflade.

De bedste hjælpere i brødbagningen

  1. Jæskurv- Lad dit brød hæve i en hævekorg for at få god højde på brødet. Du får desuden en fin overflade med et mønster på.

  2. Brødpensel- En brødpensel er det perfekte redskab at bruge, når du skal pensle æg på for at få en flot farve og sprød overflade på brødet. Du kan også pensle vand på for at få en blødere overflade på brødet i stedet for en hård skorpe.

  3. Bagesten- Med en bagesten kan du bage pizza med sprød og gennemstegt bund, bløde tortillas og vidunderligt brød i din almindelige ovn eller på grillen!

  4. Brødform- Bag et saftigt rugbrød eller måske et bananbrød i en brødform for en perfekt form på brødet!

  5. Dejskraber- Den alsidige dejskraber kan bruges til mange forskellige ting, såsom at skære dej til kugler, forme runde brød eller surdejsbrød, blande ingredienser til for eksempel gulerodskage, skrabe bordoverfladen ren for mel og meget mere.

De bedste hjælpere i kagebagning

  1. Bunke- Et must i baglokalet er skåle i forskellige størrelser.

  2. Kageform- Så mange forskellige slags kager der findes, lige så mange bageforme findes der, som passer til hver enkelt. Bageforme i metal, silikone og papir. Store bageforme til sukkerkage, specifikke sukkerkageforme og små forme til peberkager og småkager.

  3. Slikkepot -Perfekt at bruge, når du vil skrabe det sidste ud af skålen, omrøring, blanding og sautering af retter og bagværk.

  4. Bagdug/Bagmåtte- Bagemåtter af høj kvalitet har en kombination af glasfiber og silikone med non-stick-overflade. Overfladen gør, at småkagerne nemt slipper fra måtten, og glasfiber giver en exceptionel varmefordeling, så småkagerne bliver jævnt bagt.

De bedste hjælpere i kagebagning

  1. Spritz og tyl- Dekorér dine bagværk som en ægte professionel med forskellige sprøjteposer!

  2. Tårring- Byg din kage direkte i ringen! Den holder fyldningerne sammen, så fyldningerne ikke har nogen steder at tage hen, og slipper for at blive klemt ihjel af bunde.

  3. Paletkniv- Brug paletkniven for at opnå et flot og professionelt resultat, når du påfører flødeskum på kagen.

  4. Springform- Med en springform tager du nemt hele kanten af bageformen, og tårtbunden er derfor næsten umulig at mislykkes med!

  5. Kagerulle- Bagerens bedste ven! Rul marcipanen ud til prinsesstårten på et øjeblik.

OPGRADER KLADDKAGEN TIL EN LUKSURIØS KAGE

Et af vores aller enkleste bagværk er kladdkaka. Den serveres ofte med flødeskum, men hvis man vil tage
den et skridt længere, så kan man vælge at smagsætte og toppe den med en mængde lækkerier.

Test, at lave en kage af den ved at bage to kladdkager og lægge dem oven på hinanden. Den kan fyldes med
kun fløde, frugt og bær eller som denne; hasselnøddecreme, fløde og granatæblekerner. Det kan også
fint at lave to kager i forskellige størrelser og sætte den mindre ovenpå som en meget enkel lagkage. Smør
med chokolade eller fløde, top med frugt og bær, og du har en hurtig, lækker og letbagt kage.

Dobbelt kladdkage med hasselnøddeskræm

Du har brug for

10 stykker

Kage

  • 150 g smør

  • 3 dl sukker

  • 2 dl mel

  • 1 dl kakao

  • ½ tsk vaniljepulver eller 3 tsk vaniljesukker

  • 1 teskefuld bagepulver

  • 2 stk æg

  • Smør til formen

Hasselnøddecreme

  • 75 g smør

  • 100 g flødeost, naturel

  • 2½ dl flormelis

  • 2 dl hasselnøddescreme

Instruktioner

Kage

  1. Sæt ovnen på 175 grader og beklæd en springform, 20 cm, med bagepapir i bunden og smør kanterne med smør.

  2. Smelt smørret og tilsæt sukker, lad det køle af lidt.

  3. Bland mel, kakao, vanilje og bagepulver i en skål.

  4. Tilsæt smørblandingen og pisk sammen.

  5. Tilsæt æggene og pisk glat.

  6. Hæld dejen i formen og jævn den ud.

  7. Bag i midten af ovnen i ca. 25 minutter, midten skal være hævet og lidt bevægelig, kanterne skal være sat.

  8. Tag ud og tryk forsigtigt kanterne ned med en ske. Gentag mens kagen køler af, jævn hele kagen ved forsigtigt at presse bagsiden af en ske mod overfladen. Lad den køle helt af.

  9. Gentag trin 1-9 for at bage en dobbelt kladdkage.

Hasselnøddecreme

  1. Tag smør og flødeost frem, så de bliver stuetempererede.

  2. Pisk smørret hvidt, tilsæt flormelis og pisk til en creme.

  3. Tilsæt flødeost og hasselnøddecreme og bland til en glat creme.

Montering

  1. Læg en kladdkage på et fad, dæk med halvdelen af cremen og læg den anden kage ovenpå. Smør eller sprøjt resten af cremen på. Server gerne med is, bær, frugt eller nødder.

BEMESTR PRINSESSTORTEN - EN RIGTIG KLASSIKER

Prinsesstårta består af luftige bunde, er fyldt med syltetøj og vaniljecreme og oftest toppet med et grønt
marsipanlåg. Ligesom de fleste bagværk kan denne kage varieres i det uendelige. Her har vi blandet
tre forskellige farver af marcipan og rullet det til et låg. En meget enkel måde at følge et festtema eller
lignende. Det er muligt at blande farver i alle mulige mønstre, tvinde og skabe en marmorering eller stanse.
Tag et ord og rul det ind. Marcipan er også taknemmelig at bruge, hvis du helst undgår at spartle eller
dekorer kager, her bliver låget en dekoration.

Tips!Når du ruller marcipan, anbefaler jeg, at du gør det mellem to bagepapir. Løsne
marsipanen mellem gangene

Prinsesstårta - trin for trin

Du har brug for

8-10 stykker

Tærtedej

  • 4 stk æg

  • 2 dl sukker

  • 2 dl kartoffelmel

  • 2 teskefulde bagepulver

  • ½ teskefuld vaniljepulver eller 2 teskefulde vaniljesukker

  • Smør til formen

Fyldning

  • 1 dl hindbærsyltetøj

  • 2 dl vaniljecreme

  • 2 dl fløde

Topping

  • ca 300 g marcipan

  • flormelis

Instruktioner

Tærtedej

  1. Sæt ovnen på 175 grader.

  2. Klem et bagepapir fast i bunden af en springform, 20 cm, og smør indersiden af kanterne med smør.

  3. Bland kartoffelmel, bagepulver og vanilje.

  4. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker.

  5. Tilsæt de tørre ingredienser og vend glat.

  6. Hæld dejen i formen og bag i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter, kagen skal være helt stivnet, og en tandstik skal komme ud tør.

  7. Skak forsigtigt kagen, så den løsner fra kanterne. Vend straks kagen ud på et bagegitter og åbn låsen på formen for at slippe fugt ud.

  8. Lad kagen køle helt af under den åbne form.

  9. Del kagen i tre eller fire lige store dele.

Montering

  1. Læg den første bund på et fad og dæk med syltetøj.

  2. Læg den næste bund på og dæk den med vaniljecreme.

  3. Læg den sidste bund på og smør pisket fløde, tyndt rundt om hele kagen og som en top i midten.

  4. Rul marcipan tyndt ud og dæk kagen. Følg forsigtigt med marcipanen med hænderne nedad mod fadene og stræk den ud forneden, så der ikke kommer nogen folder. Skær overskydende marcipan væk og drys med flormelis.

PERFEKTE MINITÅRTE MED EN UDSKÆRER

Udstikkerer en enkel måde at variere kaffen på, at byde på runde brownies i stedet for firkantede, gør at
det føles straks lidt mere festligt. Med udstikkere kan du også lave minikager. Bag rouladebunden eller almindelige
tårtbund, som deles, og tag rundler ud. Det er passende med tre små bunde, som fyldes med eksempelvis smørcreme,
sylt eller frosting. Udsiden kan spartles, efterlades bar eller måske dækkes med marcipan som her. På minikager
man kan vælge hvor avanceret topping eller dekoration man vil have men der er noget særligt ved miniaturer
som gør det, at det bliver fint.

De herminitårternehar toppet med chokoladecreme og marcipan, brombær og pistacienødder og den tredje
med fløde og passionsfrugt. Ettyllsæter godt at have, når noget skal dekoreres med fløde. Vælg gerne et
med tylkobling så du nemt kan skifte tyl uden at skifte sprøjtepose.

Rulletårtebund til minitårter

Du har brug for

  • 3 stk æg

  • 1½ dl sukker

  • 1 teskefuld vaniljesukker

  • 2 dl kartoffelmel

  • 1 teskefuld bagepulver

  • ½ dl vand, varmt

  • Smør til formen

  • Strøsukker til vendning af bunden

Instruktioner

Bund

  1. Sæt ovnen på 250 grader.

  2. Dæk en bageplade med bagepapir og pensl smør på papiret.

  3. Pisk æg og sukker luftigt.

  4. Bland mel og bagepulver, vend det i dejen.

  5. Tilsæt kogende vand og rør sammen.

  6. Hæld dejen i panden og fordel den jævnt.

  7. Bag i midten af ovnen i ca. 4 minutter, hold øje for det går hurtigt.

  8. Drys sukker over kagen, læg et bagepapir ovenpå og vend bunden op på et gitter.

  9. Træk forsigtigt bagepapiret af, som har været i ovnen. Lad bunden køle helt af under et bageklæde.

  10. Vælg størrelse på udstikker og tag små tærtedeje ud.

JÆMNE KAGER OG PERFEKT RESULTAT

En af de ting, der ofte adskiller hjemmebagte kager fra professionelle, er de jævne bunde. Ved at
bruge entårtdelerså får du helt lige og jævne bunde. Du kan eventuelt have brug for at jævne den øverste
delen inden kagen er blevet toppe i ovnen.

Når du så skal fylde kagen og ønsker jævne lag,sprøjte fyldlangs kanten af kagen og fyld derefter op i
mitten. Så har du en jævn ring som retningslinje for, hvor tykt laget skal være. Sørg for, at du har lidt af fyldet tilbage,
Brug det til at jævne ydersiden af kagen og kapsle krummerne fra bunden ind. Sæt det i køleskabet et stykke tid før.
Det er tid til spartling. Entårtsnurrergør, at du nemt kan rotere kagen, mens du spartler, og på den måde
få et flow, slipper for hak og får en helt glat overflade.

Mættende chokoladebar

Du har brug for

14 stykker

Kage

  • 2 dl rapsolie

  • 3 dl yoghurt, ca 10% fedtindhold

  • 3 stk æg

  • 5 dl mel

  • 2½ dl sukker

  • 1½ dl kakao

  • ½ teskefuld vaniljepulver eller 2 teskefulde vaniljesukker

  • 2 teskefulde bagepulver

  • 1 teskefuld natron

  • ½ tsk salt

  • Smør til formen

Fyldning

  • 400 g chokolade, lys

  • 3½ dl fløde

  • 15 g smør

Frosting

  • 75 g smør

  • 200 g flødeost

  • ca 3-4 dl flormelis

  • 1 tsk lime

  • 2 spsk kakao (kan udelades)

  • 1 teskefuld vaniljepulver

Instruktioner

Kage

  1. Sæt ovnen på 150 grader. Klem et bagepapir fast i bunden af en springform, 20 cm, og smør kanterne med smør.

  2. Pisk yoghurt, olie og æg sammen.

  3. Bland hvedemel, sukker, kakao, salt, natron og bagepulver. Tilsæt og rør glat.

  4. Hæld dejen i formen og bank formen mod bordet, så dejen kommer ordentligt ned.

  5. Bag i den nederste del af ovnen i ca. 60-70 minutter eller indtil kagen er stivnet, og en tandstik kommer ud tør.

  6. Løs forsigtigt kanterne og vend kagen direkte på et gitter, luk igen og lad den køle helt af under formen.

Fyldning

  1. Finhak chokoladen og læg den i en skål sammen med smør.

  2. Opvarm fløden og hæld den i bunden, rør rundt indtil al chokolade er smeltet og du har en jævn creme. Lad stå og tykne lidt.

Frosting

  1. Tag smørret frem, så det bliver stuetempereret. Pisk det luftigt og hvidt.

  2. Tilsæt flormelis, kakao, vanilje og lime. Pisk cremet.

  3. Tilsæt flødeost og pisk til en fast creme. Pisk så lidt som muligt, indtil du har den ønskede tekstur.

  4. Hæld i en sprøjtepose

Montering

  1. Jævn eventuelt toppen på kagen. Del kagen i tre ensartede bunde, læg den første på en kagesnurretallerken.

  2. Sprøjt en ring af fyld langs kanten af bunden og fyld midten op. Læg den næste bund på og gentag. Læg den sidste bund på og dæk hele kagen med det fyld, der er tilbage. Glat til og sørg for, at eventuelle krummer er indkapslet. Sæt i køleskabet i et kvarter.

  3. Sprøjt et lag af frosting udenpå kagen og spartl et jævnt lag rundt og ovenpå.

  4. Dekorer med sprøjtet frosting med forskellige tylle. Server kagen ved stuetemperatur og gerne med syrlige bær.