Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Ingen sommer uden bær! Man kan jo købe dem i butikkerne hele året rundt, men de kan ikke måle sig med den søde smag af sommerens solmodne bær.
Hvis du ikke kan nå at spise dem, er der meget du kan lave for at nyde dem i længere tid. Lav saft, syltetøj, tærter eller is! Du kan finde både opskrifter og de produkter, du skal bruge, her!

 

Få mest muligt ud af bærrene

Forædle, fryse og konservere
Bær kan forædles i det uendelige. Saft, syltetøj og marmelade, gelé, chutney og sirup. Brug bær i bagværk, mad, desserter og cocktails. Sørg for at bruge helt rengjorte glas, at låget slutter helt tæt og at opbevare ved den rigtige temperatur.

Når du fryser bær ned, er det praktisk at portionspakke dem. Vej den rigtige mængde rabarber af til en tærte, frys ned, og tag op igen, når det er tid til at bage tærten. Frys bærrene ned i portioner ved at fordele dem på en bakke, og hæld dem derefter i en pose eller et glas, så det er nemmere at tage et par bær ud ad gangen til en smoothie. Frys hele stikkelsbær ned, og brug dem som isterninger for at få en smag af sommer midt om vinteren.

Mange bær kan syltes til brug i desserter eller fyldige grøntsagsstuvninger. Sylt eksempelvis tyttebær eller havtorn, krydr med ingefær og pift vinterens middage op.

Krydre
Lav saft og syltetøj med krydderier og nødder. Tilsæt hakkede cashewnødder til blåbærsyltetøjet, eller tilsæt et par sorte peberkorn til geléen.

Blande
Nogle gange lykkes man kun med at høste forskellige bær i små mængder. Bland dem, og få nye smagskombinationer. Hvad med brombær-, solbær- og hindbærsyltetøj? Eller sirup af multebær og solbær til at servere med vaniljeis? Prøv dig frem!

Bærmos
Få mest muligt ud af den bærmos, der bliver til overs, når du laver saft og gelé. Giv smag til brød, lav en krydret chutney eller top din morgenyoghurt med den. Bærmos er god at pifte op med eksempelvis basilikum eller andre krydderurter, da en stor del af bærsmagen bliver i saften.

Gaver
Fyld smukke glas og flasker med hjemmelavet syltetøj eller juice. Sæt en håndskrevet etiket på, og du har en perfekt gave at give til en, du holder af.

Hindbærsaft

Cirka 2 liter
Du skal bruge 1,5 kilo hindbær og 400 gram sukker

Sådan gør du: 
Fyld op med vand niveaustregen i den nederste del, og sæt de to andre dele på.
Hæld hindbær og sukker i den øverste del. Rør rundt for at blande.
Bring i kog, og sænk temperaturen, så vandet simrer under hele dampningen.
Damp i 45 minutter, og hæld saften over i en kande. Si saften over på flasker, luk dem, og lad dem køle af.
For at bruge den overskydende bærmos giver vi forslag til, hvad du kan lave med den.

Jordbærsyltetøj

Cirka 1,5 liter
Du skal bruge 1 kilo jordbær og 1 kilo syltesukker

Sådan gør du: 
Pluk og del jordbærrene i mindre stykker.
Hæld jordbærrene i en gryde, og bland dem med sukker. Kog i 3-5 minutter under omrøring.
Mos eller blend bærrene, hvis du vil have en glat marmelade.
Hæld på varme glas, luk lågene, og lad det køle helt af.

Blåbærtærte

8-12 stykker
Tærteopskriften er beregnet til en form på 24 centimeter. Bruger du en større form, lav da 50% ekstra fyld

Du skal bruge: 

Tærtedej:

  • 200 g smør
  • 5½ dl hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 3-5 spsk. vand
  • Smør til formen

Fyld:

  • 1 liter friske blåbær
  • 1 dl sukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • ½ dl mel
  • 1½ spsk. majsstivelse

Topping:

  • 1 æg
  • 1 knsp. salt
  • 1 spsk. rørsukker

Sådan gør du: 

Tærtedej:

  1. Bland mel og sukker, og smuldr koldt smør i tern i blandingen.
  2. Saml dejen ved at tilsætte vandet lidt af gangen, og ælt det til en fast dej.
  3. Del dejen i to, og rul den ud mellem to stykker bagepair. Læg tærteformen ovenpå, læg cirka 4 centimeter til for at sække kanterne, og udskær en runding. Rul den sammen med papiret. Gentag med den anden halvdel af dejen.
  4. Læg rullerne i køleskabet i en halv time, mens du laver fyldet.

Bærfyld:

  1. Kom blåbær i en skål, og bland dem med citronsaft.

  2. Bland sukker, mel og majsstivelse, og bland det derefter med bærrene. Rør rundt, indtil alle bær er dækket.

Bagning:

  1. Forvarm ovnen til 225 grader, og sæt bageristen i midten af ovnen.
  2. Smør formen med smør.
  3. Tag dejrullerne ud, og læg den ene i tærteformen. Jævn dejen ud, og tryk den forsigtigt op langs kanterne.
  4. Læg bærrene i et jævnt lag i formen.
  5. Form den anden rulle dej til det ønskede låg, og læg den over tærten. Klem sammen med bunden, og skær eventuelt overskydende dej væk.
  6. Pisk æg og salt sammen, pensl tærten, og drys med sukker.
  7. Bag tærten i midten af ovnen i 15 minutter. Flyt tærten et trin ned, og sænk varmen til 175 grader.
  8. Bag i yderligere 25-35 minutter, eller indtil alt fyldet bobler.
  9. Lad den køle helt af.
  10. Server med vaniljecreme eller is.

Solbær- & mascarponeis

Giver cirka 1,5 liter is

Solbærpuré:

• 150 g solbær
• ½ spsk. limesaft
• ½ dl sukker

Is:

• 3 dl fløde
• 1 dåse sødet kondenseret mælk (397 g)
• 250 g mascarpone

Sådan gør du:

1. Bland solbær, limesaft og sukker i en gryde. Bring det i kog, og lad det simre, indtil det tykner lidt.
2. Blend til en glat puré, og lad den køle af. Si puréen, hvis du vil have en helt glat is.
3. Rør puré, mascarpone og mælk sammen.
4. Pisk fløden stiv i en stor skål.
5. Tilsæt solbærblandingen, og pisk indtil den er glat.
6. Fordel isblandingen i isforme, og sæt dem i fryseren, så de sætter sig – mindst 1 time.
7. Hvis der er noget af isblandingen til overs, kan du hælde den i eksempelvis en brødform og fryse den ned.

Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne