Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.

Der er få ting, der kan sammenlignes med duften af nybagt brød. Når du bager dit eget brød, ved du, hvad der er i. Det garanterer
ikke kun friskheden, men det giver dig også mulighed for at bage præcis det brød, du har lyst til. At bage brød derhjemme kan være
både sjovt og kreativt. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren bager, er der altid noget nyt at opdage. Måske er du tiltrukket af
klassiske opskrifter som surdejsbrød med den karakteristiske sprøde skorpe og det fugtige indre, eller måske har du lyst til at
eksperimentere med forskellige meltyper og smagsgivere som frø, nødder og tørret frugt. Vi giver også tips om flettet
bondebrød og det lækre Fougasse-brød.

Fougasse

Fougasse er et fransk brød, som er formet som et hvedeaks. Det er ikke kun et smukt brød,
men også lækkert at servere til et middagsselskab, hvor gæsterne selv kan bryde brødet.

Du skal bruge:

  • 12 g frisk gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 4 dl special hvedemel + lidt ekstra til bagning
  • 1 tsk. salt
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 spsk. finthakkede friske krydderurter (f.eks. rosmarin, persille og timian)
  • 1-2 spsk. olivenolie til pensling
  • Havsalt til topping + friske krydderurter

Sådan gør du:

  1. Smuldr gæren ned i skålen på en køkkenmaskine med dejkrog. Tilsæt vand, og opløs gæren. Tilsæt mel, salt, olie og hakkede krydderurter, og arbejd det sammen til en glat dej. Ælte i ca. 7-10 minutter.
  2. Dæk med et rent viskestykke, og lad hæve tildækket i ca. 45 minutter.
  3. Læg dejen på en melet overflade, og rul den ud til et ovalt brød, der er ca. 30 centimeter langt og 20 centimeter bredt. Læg det på bagepapir. Skær et langt snit i midten (ikke hele vejen igennem) og 4-5 små snit på skå på hver side. Åbn forsigtigt snittene op, så de ikke hæver sammen.
  4. Lad hæve i ca. 20 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 220°C, og sæt bagestålet ind, så det bliver godt varmt.
  6. Læg forsigtigt brødene på bagestålet sammen med bagepapiret. Bag brødene midt i ovnen i ca. 15-20 minutter, indtil de har fået en gylden farve. Tag dem ud, og pensl dem straks med olivenolie, drys med krydderurter og havsalt.

Surdejsbrød

Vores første brød er et surdejsbrød, som er bagt i en støbejernsgryde. Her former vi dejen med hånden – dejen skal altså ikke æltes. Den røres blot sammen, og så foldes dejen sammen to-tre gange før den formes til brød og sættes på køl for at udvikle sig. Hvad angår redskabet, så er det et ret overskueligt projekt. Reelt set kræver det kun en skål, en dejskærer til at snitte dejen, en hævekurv og en gryde til at bage i. Men til gengæld kræver det lidt tålmodighed, da det reelt set tager to dage fra du starter, til du står med brødet i hånden. Der er ikke meget arbejde i processen, og når du først kommer ind i rytmen, så er det hurtigt klaret.

Surdej

Det er mere enkelt, end man skulle tro. Faktisk er det bare vand, mel og nogle af de gode bakterier, som i forvejen findes i luften. Når du starter surdejen op, kan du med fordel bruge fuldkornsmel, da der er mere power i det. Hvis man har en dej, som er en smule træt, kan det også være en god idé at friske surdejen op med halvt fuldkornsmel.

Selve starteren tager 3-5 dage, og så skal den ellers blot friskes op derfra. Hvis du har planer om at bage cirka en gang om ugen, kan du bare lade den stå let lukket til på køkkenbordet og friske den op, før du skal bage. Går der længere tid imellem bagningen, så opbevar den på køl, og frisk den op, når du vil bage.

Sådan gør du:

Surdejsstarteren består af 100 gram vand, 50 gram hvedemel og 50 gram fuldkornshvedemel. Rør det let sammen, og kom det i et glas, som står let åbent, så ilt kan komme til og fra. Lad den stå 3-5 dage, indtil det bobler på toppen og dufter let syrligt. Kassér halvdelen, og suppler med 50 gram vand og 50 gram mel.

To dage før du skal bage, tager du surdej fra, så der kun er cirka 2 spiseskefulde tilbage i glasset, og tilsætter så 50 gram mel og 50 gram vand. Derefter skal det stå fremme til dagen efter. Cirka 2 timer før du skal slå dejen op, tilsætter du endnu 50 gram mel og 50 gram vand.

Hvis du bager ofte, altså mere end en gang om ugen, kan du nøjes med at friske dejen op et par timer før bagning.

Du kan teste om surdejen er klar til bagning ved at komme en smule i et glas vand. Hvis dejen flyder er den klar til at bruge. Har du lige frisket den op, skal den stå lidt længere. Har du ikke frisket op lang tid, skal den friskes op fra start.

Surdejen er nu bageklar. I denne portion er der altid til cirka 2 brød og en rest, som der kan arbejdes videre med.

Brødet

Du skal bruge

  • 350g vand (lunt)
  • 75 g surdejsstarter
  • 450 g bagestærkt mel med højt protein (over 12%)
  • 50 g fuldkornsmel
  • 10 g salt

Sådan gør du

  1. Rør surdejen ud i vandet, og kom mel, fuldkornsmel og salt ved. Arbejd det sammen med hænderne til det får konsistens af a la havregrød. Læg låget på, og lad det trække 20-30 minutter.
    Træk nu den ene kant af dejen op og fold den over sig selv. Gør det hele vejen rundt. Læg låget på, og gentag denne proces yderligere to gange. Resultatet skulle nu gerne have en glat dej. Tip! Hvis du har våde hænder, hænger dejen ikke så nemt fast i hænderne. Den er også meget nemmere at arbejde med.
  2. Læg dejen ud på bordet og “pre-shape” den en smule. Den skal reelt blot strammes op. Brug eventuelt en dejskraber til dette. Det svarer til at rulle en stor bolle op. Når dejen er strammet op drysses lidt mel på toppen. Lad den hvile cirka 15 minutter. Vend dejen om, og form den. Formålet er at stramme den op og skabe lag i dejen, som giver plads til luftbobler.
  3. Dejen vendes med melsiden ned og spredes let ud med fingrene. Fold den ene ende op for at dække halvdelen. Træk siderne over og til sidst toppen. Kom et klæde i hævekurven, og drys lidt mel over. Læg dejen med den pæne side ned i kurven. Sørg for at sammenføje åbningerne, så dejen holdes sammen. Stil på køl i 18-30 timer, indstil den skal bage.
  4. Vend forsigtigt dejen ud af kurven. Fordel lidt mel over med fingrene. Brug gerne fuldkornsmel, som giver mere struktur. Rids dejen, og læg i en kold støbejernsgyde. Læg eventuelt et stykke bagepapir heri. Læg låget på, og sæt den i en kold over. Tænd ovnen på 235°C, og bag i 45 minutter. Tag låget af, og lad brødet bage yderligere 10 minutter, så det får farve. Vend det ud af gryden, og forsøg at vente lidt, inden du smager på det.

Redskaber

Lékué startsæt til surdej

Sættet indeholder alt, hvad du skal bruge for at komme i gang med at bage brød og kager med surdej. Sættet er oplagt til alle, der vil prøve kræfter med den ædle kunst at lave sin egen surdej. De medfølgende instruktioner i pakken sikrer, at det bliver nemt og sjovt at fremstille sin egen surdej.

De Buyer Special Box sæt med brødform med 2 dele

I sættet får du en perforeret baguetteform med plads til to klassiske baguettes. Sættes indeholder også en ridsekniv, så dine baguettes kan få det genkendelige, klassiske smil. Derudover indeholder sættet en traditionel brødform på 30 centimeter, du kan bruge til franskbrød, rugbrød eller luftige kager.

Blomsterbergs brødform i silikone 30 cm

Brødform i silikone fra Blomsterberg, som måler 30 centimeter. Den er perfekt til bagning af formbrød, sandkage og lignende. Formen kan modstå temperaturer op til 220°C i ovnen og ned til -20°C i fryseren. Formen er forsynet med en stabiliserende stålkant.

Gærdejsbrød

 Hvor surdej kræver tid, kræver et flettet brød lidt teknisk assistance. Det kan selvfølgelig gøres
med hænderne, men det er også skønt at overlade det til sin Teddy.

Denne klassiske, bløde bolledej kan næsten bruges til det meste. Hvis du tilføjer lidt kardemomme kan dejen bruges til kanelsnegle. Form den til boller eller små aflange pølsebrød, så sender du din hjemmelavede
junkfood i den 3. himmel. Tilføj enten rosiner eller chokoladeknapper, og du har pludseligt lækre fødselsdagsboller. Prøv at bage den i en form, og få et uovertruffent godt toastbrød.

Gærdejsbrød

Du skal bruge

  • 2,5 dl mælk
  • 2 æg
  • 15 g gær
  • 2 tsk. sukker
  • 500 g mel
  • 100 g smør
  • 10 g salt
  • 1 æg til pensling
  • Evt. sesam til toppen.

Sådan gør du

  1. Rør mælk, æg, sukker og gær sammen. Tilsæt melet, og kør 10-12 minutter indtil dejen er forholdsvis ensartet i strukturen. Tilsæt smør i tern og salt. Ælt yderligere 5 minutter. Læg et låg eller klæde over skålen. Lad dejen hæve ved stuetemperatur til dobbelt størrelse. Det tager cirka en time.
  2. Kom dejen ud på en bordplade med en smule mel. Del i tre lige store dele. Rul ud til pølser af cirka 40-45 cm. Flet dejen, og læg den på en bageplade. Lad brødet efterhæve 30 minutter før det pensles med sammenpisket æg og drysses med sesam.
  3. Bag i en forvarmet ovn ved 200°C over-/undervarme i cirka 30 minutter.

Glutenfrit brød med kerner

Hvis du ikke kan tåle gluten – eller blot prøver at skrue ned for det, så er der håb. For der findes nu så meget godt glutenfrit mel, at du kan få et resultat, som minder meget om resultatet med traditionelt mel. Dog vil dejen ikke have samme elasticitet, og den skal heller ikke hæve for at udvikle glutennetværket i dejen. Derfor kan du reelt set bage dejen ganske hurtigt efter, at den er rørt sammen – og den skal heller ikke æltes! Dejen er en anelse mere klistret, så det er optimalt at bage den i en form. Du kan også sætte den med et par skeer som boller på en bageplade.

Glutenfrit brød med kerner

Du skal bruge

  • 500 g lunkent vand
  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk. sukker
  • 50 g grovvalsede havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 550 g glutenfrit mel
  • 13 g salt

Sådan gør du

  1. Rør gær ud i vandet, og tilsæt sukker og æg. Rør havregryn, solsikkekerner og græskarkerner sammen. Kom 3/4 af blandingen i dejen sammen med mel og salt. Pisk med en håndmixer til dejen er uden melklumper. Lad dejen stå 20 minutter for at samle sig.
  2. Kom dejen i en brødform, og glat den ud. Top med den resterende kerneblanding. Bag i ovnen ved 200°C i 35 minutter (over-/undervarme).
  3. Tag det færdige brød ud af formen, og lad det køle helt før det skæres.
Tilføjet til kurven
Gå til kurven

Andre kunder købte også:

Vis alle tilbehørsprodukter
Gå til kurven
Din tryghed
Altid 365 dages fortrydelsesret
Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
Køkkenudstyr siden 2009
Officiel forhandler af alle mærker
Læs mere om KitchenOne