Faktisk bruger den op til 80 % mindre olie end, hvis maden bliver friturestegt. Med Airfryeren er det muligt at både stege, bage, riste og grille maden og det tager kun 3 minutter før den er varmet op til 200 grader. Du kan nu med noget bedre samvittighed serverer pomfritter for familien og endda uden den tunge fritureluft i huset.
Ingredienser
200 g hvid fisk
1 dl hvedemel
1 æg
½ dl mælk
10 g smør
Salt
2 bagekartofler
½ spsk. olie
Skyl bagekartoflerne grundigt og skær dem i lige store stykker. Stil dem i vand i 30 minutter. Hæld mel og salt i en skål og pisk herefter mælk i og derefter æg og smeltet smør. Rens fisken og skær det ud i mindre stykker. Tænd for Airfryeren på 180 grader. Dyp fisken i dejen og læg det i kurven til maskinen. Tag kartoflerne op af vandet og tør dem herefter af med et viskestykke. Hæld kartoflerne i en pose med en ½ spsk. olie og ryst det og læg herefter kartoflerne i kurven sammen med fisken. Stil timeren på 20 og tjek om det evt. har brug for lidt mere tid.
Man kan som før nævnt bruge Airfryeren til rigtig mange ting og bl.a. kan man bage både pizza og kage.
Ingredienser
50 g blød soft
50 g sukker
50 g mel
1 æg
1 spsk. Kakao
50 g mørk chokolade
Salt
Opvarm til 160 grader. Rør smør og sukker indtil det er cremet og tilsæt herefter æg og rør det sammen. Tilsæt mel, kakaopulver og en knivspids salt. Rør det hele sammen og tilsæt chokoladestykker. Hæld kagen i en lille form, der kan gå i maskinen, og jævn overfladen med en kageskraber. Sæt formen i kurven til maskinen og sæt timeren på 25 minutter. Man kan teste om kagen er færdig ved at stikke en tandstik i og hvis dejen hænger fast, er den ikke færdig endnu.
Ingredienser
100 g mel
¾ dl vand
25 g gør
½ spsk. olivenolie
50 ml tomatsovs
1 kugle mozerella
50 g salami
2-3 skiveskårne champignonger
1 tsk tørret oregano
Revet parmesanost
Salt
Peber
Opløs gæret i vandet og tilsæt salt, olivenolie og mel. Rør det sammen til en samlet klump og ælt det indtil det bliver smidig og elastisk. Lad dejen hæve over dækket i 30 minutter. Varm Airfryeren op til 200 grader. Hæld dejen ud på en jævn overflade drysset med lidt mel og rul dejen ud i en diameter på ca. 18 cm og læg det i en pizzaform på 15 cm. Fold kanterne på pizzaen rundt om formen. Fordel tomatsovsen jævnt på pizzaen og læg herefter mozzarellaen på i skiver. Fordel pepperoni, champignonger ovenpå og strø oregano, salt, peber og parmesanost ovenpå. Placer pizzaformen i kurven og sæt kurven i maskinen. Sæt timeren på 12 minutter og bag pizzaen til den er gyldenbrun.