Gnid kødet med olie, krydr med salt og peber og læg skiverne på bagepapir i et ovnfast fad. Stil fadet i en forvarmet ovn ved 190° i 45 min. Vend det et par gange undervejs.
2
Tag flæskeskiverne ud efter 40 min. og hæld fedtet fra. Stil fadet tilbage i ovnen i 5 min. og lad flæsket stege sprødt. Tag flæskeskiverne ud og læg dem på fedtsugende papir et øjeblik.
3
Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand (ca. 12 minutter).
4
Varm urtebouillon og mælk op. Ryst jævningen og pisk den i saucen, der simrer sig tyk. Hak skyllet og tør persille fint og mæt saucen med det. Smag saucen til. Gem gerne en kvist persille til anretning.
5
Hæld kogende vand over ærterne, kog op og hæld straks vandet fra.
6
Anret flæsk med ærter, kartofler, sauce og persille.
Tip: Du kan evt. bruge en krydderurtesnitter til at hakke persillen – en nem og hurtig måde at hakke alle krydderurter.