1: Cremede supper med ærter, kokos, courgette eller rødbede
Her kommer først opskrifterne på vores yndlingssupper. De fire første laves på programmet for cremet suppe.
Rødbedesuppe er ikke kun ensbetydende med tung, østeuropæisk borscht. Prøv for eksempel at blande 400 g skrællede og hakkede rødbeder med 700 ml grøntsagsfond og 50 g hakkede løg. Når suppen har kørt i SoupMakeren, røres den med 150 ml cremefraiche, salt, peber og lidt frisk dild, hvis du har. Flot lilla og let suppe på ingen tid.
Hvis du er gennemkold, kan du varme dig på en spicy suppe. Vi bruger 1 stærk, rød chili, 20 gram ingefær, hakkede koriander og lidt ekstra chiliflager til at lave en indisk-inspireret suppe. Krydringen bliver holdt i balance af 50 ml kokosmælk, 50 g tørret kokos og 400 gram hakkede tomater. Når kerner og skræl er fjernet fra henholdsvis chili og ingefær, skal ingredienserne bare en tur i SoupMakeren, før der er serveret.
Ærtesuppe er traditionelt en forårsting, men kan heldigvis laves på frosne ærter hele året rundt. For eksempel med 500 g ærter tøet op under vandhanen, 100 g hakket løg og 550 ml bouillon kørt i SoupMakeren. Det har i sig selv en lidt luksuriøs smag, men hvis du vil opgradere suppen yderligere, kan du smøre flutes med gedeost og riste det ovnen. Server ved siden af suppen og enhver madentutiast vil være imponeret.
Courgettesuppe er også smukt grøn, men lidt mindre traditionel. Vi laver den af 650 g courgette, 100 g hakket løg, 1 fed hvidløg og 450 ml grøntsagsfond. Efter en tur i SoupMakeren, smager vi den til med oregano, salt og peber. Prøv at drysse gorganzolaost over. For blåskimmelfans spiller det perfekt.
2: Grove supper med kylling eller cannellini-bønner
Hvis du holder af klar suppe med hele stykker grøntsager eller kød, kan du prøve SoupMakerens andet suppeprogram. Bland for eksempel et fed hvidløg, 200 g porre, 50 g hakkede løg, 120 g majs, 750 ml kyllingefond og 200 g cannellinibønner. Efter 20 minutter på grov suppe-programmet, er bønnerne cremede og lækre. Top med 200 g baby-spinat og lad det stå et par minutter, før du serverer suppen.
For en klassisk kyllingesuppe hakker du 120 g gulerødder og 60 gram løg. Bland det i SoupMakeren med 120 g majs og 300 g kyllingebryst skåret i mindre stykker. Du skal også bruge 600 ml fond og dine yndlingskrydderier. Så er der varm, proteinrig suppe.
3: Kold avocadosuppe og smoothie
Der er grund nok til at beholde SoupMakeren fremme hele sommeren. Prøv for eksempel en grøn og frisk en af slagsen med agurk og avocado. Den er hurtig at lave på suppemaskinens smoothie-program. Brug kødet fra 2 avocadoer, en halv skrællet agurk, saften fra en lime og fire spiseskefulde hakket mynte og koriander. Avocadoen giver suppen en naturlig cremethed, som er god i sig selv, eller kan komplimenteres ved at smuldre lidt gedeost i bunden af tallerkenen inden servering.
Når du har haft gang i maskinens smoothie-program til avocadosuppe, kan du lige så godt fortsætte og lave en dessert til dine gæster. Det er nemlig let som ingenting at lave smoothie eller is på SoupMakeren.
Til en af de lækreste og letteste opskrifter, vi kender, skal du kun bruge 400 g banan, 700 ml mælk og 2 kugler vaniljeis. Så er der banansmoothie. Du kan også skippe isen og gøre smoothien mere voksen og intens med 200 ml stærk kaffe og 2-4 spsk karamelsovs.
Eller hvad med at lave hjemmelavet frozen yoghurt med 600 g frosne jordbær, 600 g yoghurt og lidt honning. Den indeholder garanteret færre tilsætningsstoffer end den konventionelle slags. Frozen yoghurt må dog gerne være lidt usundt, synes vi, så hvorfor ikke pynte den med hakket, mørk chokolade, skumfiduser, karamel eller andre yndlingstoppings.
Skal det til gengæld være rigtig sundt, skal du prøve at gemme lidt af de grønne gulerodstoppe, man normalt smider væk. Vi holder af at bruge dem smoothie for at få en frisk, grøn smag. Den skal afbalanceres af noget sødt og syrligt, så vi skræller og hakker 200 g appelsin, 200 g banan og 200 g mango, til 20 g gulerodstop. Blandet med en spsk olivenolie og 400 ml vand og kørt på suppemaskinen er det en grøn og anderledes vitaminbombe.
4: Blomme- eller jordbærkompot
SoupMakerens fjerde forudindstillede program kan lave frugtkompoter. Du kan bruge en helt traditionel opskrift, som den din mormor bruger til gammeldaws ævlekage. Dog slipper du for at holde øje med den boblende frugtgrød under tilberedningen. Vi kan godt lide at tilføje en uventet ingrediens, som forvandler en traditionel kompot til en elegant dessert. Eventuelt med lidt knuste makroner og en klat flødeskum på toppen.
For eksempel laver vi blommekompot med rosenvand ved at blande 600 g blommer uden sten, 150 g sukker og 360 ml vand. Saften fra en halv citron og en spsk af rosenvandet giver grøden sin parfumerede og lidt mellemøst-inspirerede smag. Alt efter om du foretrækker en jævn kompot eller grød med hele frugtstykker, kan du slutte af med at blende desserten med maskinens manuelle blendknap.
Klassikeren jordbær/rabarberkompot får et friskt twist af citrongræs og appelsin. Den laves med 300 g rabarber, skrællede og hakkede, 400 g jordbær uden top, 100 ml appelsinjuice, 100 g sukker, kornene fra en vaniljestang og 3 tsk hakket citrongræs. Hæld 300 ml vand ved før du sætter kompot-programmet i gang. Lidt af vandet kan hældes fra igen efter kogningen, før du blender grøden til en jævn konsistens.