KitchenAid har lanceret en ny farve: Honey - en farve hvor inspirationen er fundet i den varme og gyldne honningfarve. I den forbindelse sætter vi fokus på opskrifter med honning, naturens eget sødemiddel.
Den karakteristisk smag af honning kan bruges til alt fra krydrede til søde retter, og giver en unik dybde i de fleste sammenhænge. Kun fantasien sætter grænser. Brug honning som en erstatning for sukker, f.eks. når du bager, eller som sød topping på en frisk sommersalat. I dette indlæg finder du inspiration til:
Mængde: 10-12 tacos
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedningstid: 30 minutter
Vi har brugt KitchenAid K400 blender og KitchenAid Artisan Stand Mixer med fladpisker.
Ingredienser til saucen:
4 (10g) bird's eye-chilipeber (thailandske chilifrugter)
6 fed hvidløg
1 tsk. frisk oregano
1 tsk. røget paprika
2 spsk. honning
125 ml. olivenolie
35g koriander
240g stege røde peberfrugter i glas
1/2 mellemstort løg
1 tsk. salt
65 ml citronsaft
1 spsk. lagereddike
Tilbehør til tacos:
10-12 tortillas (10-12 cm i diameteren)
6-8 benfri kyllingelår uden skind
1 stor frisk mango
10-12 friske mynteblade, finthakkede
Savoykål
Sådan gør du:
Kom alle ingredienser til saucen i blenderen, og blend ved hastighed 5 i 10 sek.
Forvarm ovnen på grill. Put salt og peber på begge sider af kyllingelårene, og læg dem på en bradepande. Hæld ca. 2 spsk sauce over stykkerne. Vend derefter stykkerne i saucen på panden, så alle bliver dække/marineret jævnt.
Når ovnen er klar, steges kyllingen på grill i 20-25, eller indtil kyllingen er gennemstegt og brun på toppen. Tag kyllingen ud, og lad den hvile i 5 minutter.
Kom kyllingen i køkkenmaskines skål. Vi har brugt fladpiskeren fra KitchenAid, hvor du skal bruge hastighed 4, og kør i 8-10. (I andre tilfælde, kan du lade den køre indtil kyllingen er revet i strimler efter ønsket størrelse) Læg kyllingen tilbage på stegepanden med stegesky.
Tilbered garnituren. Fjern frugtkødet fra mangoen, og skær det i små tern. Kom mangoen i en skål, og bland friskhakket mynte. Sæt til side. Skær derefter savoykål i sende skiver. Sæt til side. Kom kyllingen i varme tortillas, og pynt med mangoen og kål. Du kan med fordel dryppe lidt af saucen over tacosene.
Mængde: 8 tærter
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 35 minutter
Vi har brugt KitchenAid Artisan Stand Mixer
Ingredienser:
240g mel
35g fuldkornsmel
226g smør, skåret i små terninger
1 tsk. salt
120ml is vand
2 fed hvidløg, hakket
8 asparges (151g)
Ærter (96g)
Brie ost, skåret i 1/4 (340g)
Frisk revet parmasanost
Lidt honning
Sådan gør du:
Fastgør piskeriset til din KitchenAid Artisan. Tilsæt derefter mel, smøret (terningssmøret), og salt i blandeskålen. Brug hastighed 1 i 30 sek., og øg derefter hastigheden til 4 i 1-2 minutter (eller indtil smøret ser ud til at være halvdelen af originalstørrelsen). Sænk hastigheden til 2, og hæld langsomt isvandet i. Sluk for mixeren (dejen vil være meget klumpet) og brug dine hænder til at samle dejen sammen. Vend dejen på en let melet overflade, og saml al dejen for at skabe en kugle/bolle. Hæld dejen ud på en let melet overflade, og form den til en kugle. Brug herefter dine håndrødder til at folde dejen halvt ind mod dig selv og trykke ned igen. Fortsæt med denne proces 3 eller 4 gange, eller indtil dejen kan formes til en cirkel, og der stadig er tydelige pletter med smør. Undgå at arbejde for meget med dejen. Form en cirkel, pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet, mens du tilbereder fyldet.
Opvarm en stegepande ved mellemhøj varme. Kom smør og finthakket hvidløg i, og sauter hvidløget i ca. 1 minut, indtil det dufter, og tilsæt derefter de hakkede asparges og ærterne. Rør rundt for at fordele olie og hvidløg jævnt, og fortsæt derefter med at stege i 2-3 minutter, mens du rører rundt med jævne mellemrum. Tag den af varmen.
Forvarm ovnen til 220 °C. Hæld mel på køkkenbordet, skær dejcirklen i halve, form den ene halvdel til en cirkel igen, og rul derefter den anden halvdel af dejen ud til en stor firkant. Ret kanterne på firkanten af for at skabe lige sider, og skær derefter firkanten i fire stykker.
Læg de 4 dejfirkanter på en bageplade. Placer skiverne med brieost som en lille cirkel i midten af hver firkant, så der er 2,5 cm plads til alle sider. Riv brieskiverne i mindre stykker, hvis du har brug for det. Fold forsigtigt dejen op over kanten af brien, og lad der være et hul i midten til påfyldning af grøntsager.
Dæk toppen af brien med sauterede grøntsager. Gentag processen med den anden halvdel af dejen. Pensl dejen på alle tærter med æggemasse, og riv rigeligt med parmesanost ud over dem.
Kom tærterne i en forvarmet ovn, og bag i 28-35 minutter, eller indtil skorpen er gyldenbrun, og osten bobler. Tag dem ud af ovnen, og tag rigelige mængder af honning på hver tærte. Server med det samme.
Mængde: 6 serveringer
Forberedelsestid: 20 minutter
Tilberedningstid: 35 minutter
Vi har brugt KitchenAid K400 blender og KitchenAid Artisan Stand Mixer med dejkrogen
Ingredienser til Baba Ganoush:
2 mellem auberginer (1,1kg)
4 fed hvidløg (24g)
3 spsk citronsaft, (48ml) (mere om nødvendigt)
Tahin (80g)
Jomfruolivenolie, lidt ekstra til pensling af auberginer. (85g)
2 spsk bredbladet persille, lidt ekstra til pynt
1 1/2 tsk. salt
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/4 tsk. røget paprika
Ingredienser til naanbrød:
1 tsk. honing
Varmt vand (120 ml)
2 1/4 tsk. tørgær
270g mel
1 spsk. olivenolie
60g yoghurt naturel
Mælk (60g)
1/2 tsk. salt
2 fed hvidløg
1 tsk- anisfrø
40g smeltet smør
Sådan gør du:
Lidt olie til at smøre stegepanden.
Forvarm ovnen til 220°C. Skær auberginen i halve på langs, stænk hver halvdel med olivenolie, og brug hænderne til at fordele olien jævnt. Læg de halve auberginer, med skæresiden nedad, på en bageplade, og steg dem i ovnen i 30-35 minutter, eller indtil skindet går i stykker.
Tag auberginerne ud af ovnen, og lad dem køle lidt af. Når de er let afkølet skal du sætte en fin si over en skål, og derefter skrabe auberginerne ud i sien. Lad derefter auberginekødet hvile i 10 minutter. Du kan trykke en eller to gange, mens det hviler. For at lave naanbrød skal du komme varmt vand, gær og honning I en stor skål og pisk forsigtigt. Lad blandingen stå I fem minutter, eller indtil den skummer.
Kom mel, olivenolie, yoghurt, mælk, salt, finhakket hvidløg, anisfrø og mel i din køkkenmaskinen, og hæld derefter gærblandingen. Drej køkkenmaskinens hastighed til 2 i 30 sekunder med dejkrogen monteret, øg derefter til hastighed 6, og ælt i 3-4 minutter, eller indtil dejen er jævn og fjedrende.
Fjern dejen fra køkkenmaskinen, form en kugle/bolle og kom dejen i en let smurt mellemstor skål. Tildæk med husholdningfilm, og lad den hæve på et varmt sted, indtil den er blevet dobbelt så stor.
Når dejen er færdig skærer du den i seks stykker. Rul hvert stykke ud på en melet overflad til en tykkelse på ca. 0,5 cm, så det passer til din støbejernspande. Smelt smørret i en lille skål, plan 1 spsk hakket persille i, og gør det klar ved siden af dit komfur sammen med en bagepensel.
Opvarm panden, indtil den ryger, og steg hvert naanbrød på den tørre pande i 2-3 minutter, eller indtil det bobler op og er gyldenbrunt. Vend, og steg videre i 2-3 minutter. Lige før dit naanbrød fjernes pensles den øverste side med den smeltede smørsauce, og derefter fjernes brødet fra panden, og den anden side pensles rigeligt, før det sættes til side. Serveres varmt med baba ganoush.
Forberedelse: 20 minutter
Tilberedningstid: 50 minutter
Vi har brugt KitchenAid Artisan Stand Mixer med fladpiskeren.
Ingredienser til caramel pære basen:
Lyst rørsukker (100g)
Honning (85g)
Smør (57g)
2-3 pærer (534g), skrællet, kerner og skåret i 1/4 dele.
Ingredienser til kagedejen:
Hvedemel (240g)
Finmalet majsmel (40g
1 tsk. kardemomme (2g)
11/2 tsk. bagepulver (6g)
1/2 tsk. tvekulsurt natron
1 tsk salt (6g)
3 store æg
Honning (85g)
Kærnemælk (160 ml.)
Smør, sturetemperatur (170g)
Stødt melis (225g)
1 tsk. vaniljeekstrakt
Sådan gør du:
Forvarm ovnen til 180°C. Placer et stort stykke sølvpapir på en bagerist. Bageristen skal placeres lige under den, du vil bruge til kagen, så den kan opfange det boblende saft mens kagen bliver bagt.
Lav karamelmassen. Start med at smelt smørret i en kasserolle ved mellemhøje varme. Når det er smeltet, tilsættes rørsukkeret og honningen, og pisk forsigtigt, indtil sukkeret opløses. Lad blandingen koge op, sænk til jævn varme, og kog videre i et minut.
Fjern kasserollen fra varmen, pisk sammen, og fordel jævnt i en rund kage på 22-23 cm. Læg pærerne på i et mønster efter din smag. Sæt til side. Bland mel, majsmel, bagepulver, tvekulsurt natron og salt i en mellemstor skål. Sæt til side. Tag en anden mindre skål, og pisk kærnemælk, æg og honning sammen.
Hæld smørret i køkkenmaskinens skål og pisk smøret ved en hastighed 6 i et minut. Skru hastigheden ned til 4, og hæld langsomt det stødte melis i. Når alt sukkeret er i, skal du øge hastigheden til hastigheden 6 og piske i ca. 3 minutter, indtil blandingen er let og luftig. Tilsæt vanilje.
Sæt hastigheden ned til 2, tilsæt skiftevis melblandingen og kærnemælk til smørret og sukkeret i skålen. Pisk kun lige, til blandingen er rørt sammen efter hver tilsætning. Fordel dejen jævnt ud over pærerne.
Bag I ca. 50 miniutter, eller indtil der ikke hænger noget fast på f.eks. en tandstik, du trækker op fra midten. (Hvis kagen er brun på toppen, men ikke gennembagt, kan du dække den let til med folie og bage den færdig) Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist i 5 minutter, inden kagen vendes om på et fad med kant (for at opsamle saften) og løsnes fra formen. Kan serveres varm eller afkølet.
Tilberedningstid: 20 (Uden afkølingen af siruppen)
Vi har brugt KitchenAid® K400 blenderen til at lave denne lækre cocktail.
Ingredienser:
Frossen ananas (592g)
Limesaft (58ml)
Vodka (116ml)
Honning (60 ml)
Kviste af frist salvie (plus ekstra til pynt)
Is (175-200g)
Sådan gør du - sirup:
Lav sirup med salvie og honning. Kom 60 ml. honning og 120 ml. vand i en kasserolle sammen med 5 kviste frist salvie. Opvarm ved mellemhøj varme, indtil blandingen koger op og bobler, skru så ned til jævn varme, og lad det simre i 15 minutter. Sluk for varmen, lad blandingen køle af i 30 minutter, og fjern derefter salvien.
Sådan gør du - cocktail:
Kom den frosne ananas, vodka, limesaft og siruppen i blenderen. Blend på smoothie-indstillingen, og lad den køre hele cyklussen igennem. Server straks, og pynt med et ristet salvieblad. (Du kan riste salviebladene ved at holde dem over en flamme for at brænde kanterne let)
Denne varme og gyldne farve skaber en følelse af harmoni og sammenhold i dit køkken. Målet med årets farve er at skrue op for inspirationen i køkkenet gennem design og farver, og honning-varianten er skabt for at imødekomme en længsel efter fælles køkkenglæde. Den fås nu som den klassiske røremaskine og den populære K400 blender!