Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
International kaffedag - magien starter på dit køkkenbord

International kaffedag - magien starter på dit køkkenbord

Lørdag den 1. oktober er international kaffedag - og hvem elsker ikke en dejlig kop varm kaffe. Men hvorfor er denne dag så vigtig? Kaffehandlen, såvel som andre råvarer som f.eks. sukker, krydderier og kakao, har hjulpet os til at skabe det handelsnetværk vi bruger i dag. Selvfølgelig har der været en bagside af medaljen, såsom slavehandlen der har foregået samtidig. Vi skal dog bare huske på og anerkende historien og potentialet for internationaliseringen. Det har nemlig samtidig også skabt menneskerettigheder og øget kommunikationen.

Derfor bruger vi den internationale kaffedag til at fejre fordelene ved internationalisering ved kaffe, og arbejder os videre fra de dårligere tider. I dag arbejder vi fremad mod bedre kvalitet, bæredygtighed og velstand for at kunne omfavne den globale mangfoldighed gennem vores handel. Så lad os nu endelig sætte os ned og nyde en kop kaffe.

Kaffe er meget mere end bare kaffe. Det handler for mange om passionen for det bedste resultat i koppen, og ikke mindst en verden af smagoplevelser udover det sædvanlige. Er du i tvivl om alle de forskellige typer af maskiner, kaffebønner og alt hvad der ellers hører sig til – så læs endelig med videre.


Vælg det rigtige udstyr

Automatiske espressomaskiner

Vil du gerne have baristakvaliteten, men uden rigtig at gøre noget udover at trykke på én knap, så skal du anskaffe dig en automatisk eller fuldautomatisk espressomaskine.

  • Disse maskiner kværner, tamper og brygger selv din espresso på få sekunder
  • Bryg med dit valg af hele bønner og få et godt resultat i koppen hver gang
  • Med tryk på én enkelt knap kan du få mælkedrikke (fuldautomatiske)
  • Vælg ud fra selvvalgte indstillinger din brygstørrelse, styrke og temperaturen

    Semi-automatiske espressomaskiner

    Disse maskiner er perfekt til dig der gerne have en traditionel tilgang til at brygge din espresso, og hvor du selv har en finger med hele tiden.

    • Du får selv lov til at tampe og brygge dit valg af bønner
    • Mulighed for også at skumme dit eget mælk, så du kan lave latter, cappuccinoer eller macchiatoer

    Kaffemaskiner

    Denne slags er altid den mest simple og nemme løsning, som f.eks. hurtigt laver en hel kande sort kaffe. På en traditionel kaffemaskine kan du naturligvis ikke lave så mange forskellige varianter, på samme måde som en espressomaskine. Men hvis du bruger en kværn til at male dine kaffebønner, får du meget mere smag og aroma ud af dine bønner, så du kan få mere ud af din filterkaffemaskine.

    • Den varmer vandet til den ideelle temperatur indenfor 60 sekunder og bevarer den mens den brygger
    • Det tager ikke meget mere end 4-8 minutter at brygge en kande, med kaffe fuld af smag
    • Den brygger og bevarer ekstrakter gang på gang

      Manuelt bryg

      Gør tingene på din helt egen måde. Du vælger selv hvor meget kaffe der skal ud – om den skal være mild eller stærk. En fordybelse i processen som bringer lidenskaben ind i det at brygge kaffe.

      • Traditionel bryggemetode for kaffeperfektionisten
      • Manuelle bryggekander har et filter der trækker kaffesmagen, efter at have trukket i det varme vand
      • En simpel metode, hvor du bare hælder vand direkte over kaffen og lader vandet trække kaffens smag og aroma til sig

      En af de mest populære manuelle brygmetoder er stempelkanden. Den giver dig optimal mulighed for at justere og forfine kaffens smag, så du får den lige som du bedst kan lide den. Hæld vand og kaffe i kanden og lade det trække lige efter den smag, hvorefter du presser stemplet i bund og nu er du klar til at kunne drikke en kop frisk og velsmagende kaffe.

      En af de mere futuristieke brygmetoder er Bodum Pebo vakuum kaffebrygger. Med denne kan du imponer selv de mest lidenskabelige kaffedrikkere. En usædvanlig effektiv vakuum bryggemetode, formår at trække de dyrebare olier fra bønnerne. De lækre aromaer bliver i kaffen. For at sikre at den laver en perfekt kop hver gang, bliver tiden og temperaturen nøje afstemt ved hver brygning.

      Sidt men ikke mindst er det værd at nævne Pour Over metoden, til dig der virkelig går op i præcision og fokus. Med f.eks. et Hario Pour Over startkit kommer du godt i gang. Du laver kaffen i denne ved, at du hælder vand over filtret i bløde cirkelbevægelser. Teamet bag kanden foreslår, at du bruger mellem 15 og 25 gram friskkværnet kaffe til 2,5 dl, bruger 94 grader varmt vand og bruger ca. 4 minutter på at hælde vandet over.

      En alternativ Pour Over metode er Stelton Theo kaffebryggeren. Filtret på denne kande har kun tre huller i bunden, hvilket forlænger dens gennemløbstid og du får en kop aromatisk og velsmagende kaffe – hver gang. Den er perfekt til at lave kaffe til to personer.


      Kaffekværne

      Spred duften i hjemme hver gang du kværner dine egne kaffebønner. Ved at kværne dine egne bønner, giver dig kontrollen over hvordan lige præcis din kaffe skal være. Der findes mange forskellige typer af kaffekværn – både automatisk og hånddrevne. Der er to overordnet typer af kværn; en med kniv og en der knuser. En der knuser bønnerne er klart den bedste metode, i og med at den giver dig tusindvis af små ens stykker. Hvorimod en knivblad, som er den lidt billigere version, bare kværner dem uden præcision. Den er dog helt fin til hvis du skal brygge på en filter maskine.


      Kaffebønner

      De to mest anvendte kaffebønner er den milde og aromatiske Arabica og den mere stærke Robusta. Arabica dækker groft sagt ¾ dele af verdens kaffeproduktion. Robusta er en stærkere bønne med en mere bitter smag som også har en noget højere koffein indhold. Hver sæson, bærer et gennemsnitlig kaffetræ nok bønner til at lave et halvt kilo ristet kaffe. Frugterne modner som regel på forskellige tidspunkter og derfor bliver de som oftest samlet med hånd. Hos KitchenOne forhandler vi bl.a. Peter Larsen, Lavazza, Segafredo og Kimbo.

      Din tryghed
      Altid 365 dages fortrydelsesret
      Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
      Køkkenudstyr siden 2009
      Officiel forhandler af alle mærker
      Læs mere om KitchenOne