De danske jordbær er for længst blevet modne, og det er med at nyde dem så længe det varer. En god idé er at lave din egen marmelade, hvilket du med garanti ikke vil fortryde.
Normalt er marmelade du køber fyldt med sukker, og er derfor sjældent så godt som man skulle tro. I denne opskrift har vi udelukkende brugt lidt honning, da vores jordbær var meget søde – alternativt kan du tilføje ekstra honning, indtil smagen passer dig.
Ingredienser:
Fremgangsmåde:
For at teste din marmelade, kan du tage en smule på en ske og derefter sætte den i fryseren i 5 minutter. Hvis det derefter falder let fra skeen er det færdigt, og du kan tage gryden af varmen. Hvis det ikke falder let fra skeen, fortsæt i yderligere 5 minutter og prøv igen.
Lad blandingen afkøle og hæld det i et glas, hvorefter det opbevares i køleskabet. Dette giver dig cirka 600 ml marmelade, og mængden varierer en smule alt efter hvor længe du vælger at koge dine jordbær.
Spis gerne jordbærmarmeladen med det samme. Alternativt kan du opbevare den i køleskabet i op til cirka en uges tid, for at være på den helt sikre side, da denne opskrift er uden konserveringsmiddel.
Brug marmeladen på et stykke friskristet brød, eller brug den kreativt i madlavningen. Kan også anbefales på hjemmelavet is.
Opskriften er lavet i samarbejde med Erin fra Texanerin.com.