Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv ?.SubtotalFormatted? String.Empty Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Indkøbskurv Kurv Vis kurv Gå til kassen Din indkøbskurv er tom
0
Tilføjet til kurven
stk.
Grøn mad til hele familien: 3 opskrifter

Grøn mad til hele familien: 3 opskrifter

Det stærke makkerpar Louisa Lorang og Lisbeth Østergaard står bag kogebogen GRØN MAD - til hele familien. De har sammen skrevet og udviklet opskrifterne, så du kan få nemme, lækre og smagfulde vegetariske og veganske måltider. Der er taget udgangspunkt i retter, som nemt kan laves i en mere travl hverdag.

Dertil tages der samtidig også hensyn til de mindste i familien. Alle opskrifterne er børnevenlige, så selv de små kan være med til tilberedningen. Der er lavet opskrifter på bl.a. vafler, grønne smoothies, smagfuld pasta og meget mere - et hav af opskrifter, hvor der er til alle dagens måltider.

Gratis forsmag: 3 populære opskrifter fra bogen

Græskarsuppe toppet med popcorn

Det skal du bruge (4 personer):

1 hokkaido græskar
2 gulerødder
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk. stødt gurkemeje
1-2 tsk. karry
1 tsk. stødt ingefær
1/2 dåse kokosmælk
1 liter grøntsagsboullion
saft fra 1/2 appelsin
Lidt olivenolie
Salt & peber

Topping: 1 æble, skåret i små tern, creme fraiche, ristede græskarkerner og popcorn

Sådan gør du:

Rens græskarret rigtig godt, og flæk det på midten. Tag indmad og kerner ud (gem eventuelt kernerne). Skær græskarret (med skræl) i små tern, og læg dem på en bageplade. Skræl gulerødderne, og skær dem ligeledes i små stykker, og kom dem på bagepladen. Bag græskar og gulerødder i ovnen i 20 -25 minutter ved 200 grader (alt efter hvor store dine stykker er – men bag til græskarstykkerne er møre).

Hak hvidløg og løg. Svits hvidløg og løg samt krydderier i lidt olie i en gryde. Kom de bagte græskarstykker og gulerødder i gryden, og svits det hele i et par minutter. Kom bouillonen og kokosmælken i, og kog suppen godt igennem.

Tag gryden af varmen, og blend suppen med en stavblender, til den har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt eventuelt mere kokosmælk, og smag til med salt, peber og appelsinsaft.

Hvis du har tid, kan du riste de rengjorte græskarkerner med lidt salt på en tør pande. Ellers kan du bare købe en pose ristede græskarkerner i supermarkedet. Kom suppen i en skål, og top med æblestykker, cremefraiche og græskarkerner.

LISBETHS TIP: Viggo synes, at det er en ren fest, hvis jeg laver lidt popcorn som topping.


Forårsruller uden kød

Det skal du bruge (ca. 20 stk.):

250 g. champignon
1 løg
2 fed hvidløg
1 spidskål
2-3 gulerødder
1 spsk. hakket ingefær
4-5 spsk. soja
1 tsk. sukker

Derudover også:
2 spsk. mel
1-2 spsk. koldt vand
1 pakke forårsrulledej
Olie til stegning

Tilbehør: Soja og evt. sød chilisauce

Sådan gør du:

Hak champignon, løg og hvidløg. Sauter det hele i lidt olie i en stor gryde ved høj varme. Det må gerne få 6-7 minutter, til champignonerne er gyldne og har smidt deres væde.

Snit spidskålen fint, og riv gulerødderne, eller snit dem i julienne (helt tynde stave). Kom kål og gulerødder i gryden med champignonerne, og lad det hele sautere i 5-6 minutter. Tilsæt hakket ingefær og soja, og smag til med sukker. Kog fyldet op. Kom det i en si, og lad det dryppe af, mens det også køler en smule af.

Rør mel og vand sammen til en melklister. Lav en forårsrulle ad gangen: Læg et stykke forårsrulledej på bordet med et hjørne ned mod maven. Kom ca. 1 ½ spsk. fyld på, og rul en enkelt gang nede fra maven. Fold siderne ind, rul færdigt, og luk med melklister.

Steg rullerne i olie på en pande ved middelhøj varme, eller pensl dem med lidt olie, og bag dem ved 200 grader i ovnen i ca. 10 minutter, til de er sprøde og gyldne. Server forårsrullerne med soja og eventuelt sød chilisauce.

LOUISAS TIP: Forårsruller kan nemt fryses. Rul dem, og frys dem i et lag (de må ikke røre hinanden). Når de er helt frosne, kan du samle dem i bøtter. Steg dem i ovnen direkte fra frost ved 180 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og gennemvarme.


Browniebar med bær

Det skal du bruge (8-10 personer):
200 g. peanutbutter
2 spsk. honning
3 meget modne bananer
1 dl. fintrevet rødbede
1 dl kakao
1/2 dl hakkede mandler
1/2 dl hakkede valnødder
Smør (eller kokosolie for en version uden smør)

Topping:
100 g. mørk chokolade
1 spsk. smør
Hindbær
Blomster

Sådan gør du:

Lun eventuelt din peanutbutter, hvis den er for hård, i en lille kasserolle. Mos bananerne grundigt med en gaffel. Rør peanutbutter, honning, banan, rødbede og kakao sammen. Rør nødder i.

Smør en form, ca. 23 x 23 cm, med smør. Fordel massen i formen, og bag den ved 175 grader i 20-25 minutter, til den er fast. Lad den køle af på køkkenbordet. Sæt den i køleskab, og lad den køle helt af.

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Tag den af varmen, og rør 1 spsk. smør i. Fordel chokoladen på den kolde kage, og lad den sætte sig i køleskab. Skær kagen i 10-12 stykker, og server den med bunker af bær og blomster.

LOUISAS TIP: Kagen bør serveres helt kold og kan med fordel laves dagen før.


248 sider med lækre opskrifter:

    Din tryghed
    Altid 365 dages fortrydelsesret
    Gratis levering ved køb over 500 kr. (*gælder ikke produkter, der kræver pallefragt)
    Køkkenudstyr siden 2009
    Officiel forhandler af alle mærker
    Læs mere om KitchenOne